directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran: 'L'únic lloc d'Espanya que s'estreny el cinturó és Catalunya'

Torna a apostar per una majoria absoluta del PP i avisa populars i socialistes que la seva condició per arribar a pactes és el programa de CiU

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reiterat aquest dijous que a les eleccions del 20N hi haurà majoria absoluta del PP. 'Per molt que el PSOE digui que es recupera anem directament a una majoria absoluta', ha assegurat després que ahir, en oferir CiU com la 'tercera via' ja apostés per una majoria absoluta popular. En aquest context, ha dit que si el PP o el PSOE necessiten a CiU 'hauran de llegir' el seu programa i saber quines són les qüestions principals que hi figuren. 'Sense elles no podem arribar a cap pacte', ha recalcat. En una entrevista a Punto Ràdio, el també portaveu de CiU al Congrés ha assegurat que 'l'únic lloc d'Espanya que s'estreny el cinturó és Catalunya'.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran ha declarat que 'Catalunya té un problema i és que el tripartit ha deixat el país arruïnat i l'administració amb números vermells'. Ha posat de nou el símil de la família, com fa contínuament el Govern, per dir que 'si has gastat més del necessari i segueixes gastant pots anar a la fallida o anar a un període d'austeritat i gastar menys. 'Això és el que es fa a Catalunya i el que s'hauria fer a totes les parts d'Espanya i al govern espanyol, que té l'avantatge que no compta amb competències que són bàsics com Educació o Sanitat', ha destacat.

De fet, ha declarat que 'l'únic lloc d'Espanya que s'estreny el cinturó és Catalunya'. 'S'ha de tenir bemolls per dir que als catalans els costa estrènyer-se el cinturó', ha remarcat el líder d'Unió, qui ha manifestat que després de les eleccions municipals i autonòmiques no veu que ningú més que se l'estrenyi'.

Preguntat per si el Govern s'havia plantejat tornar algunes competències a l'Estat, Duran ha replicat que ha sortit alguna qüestió referida a l'últim dels traspassos del tripartit com Rodalies perquè la transferència es va fer en unes condicions econòmiques que el govern espanyol no està complint. Tot i això, ha assegurat que respecte la sanitat, l'educació i competències bàsiques el Govern no té cap intenció de tornar-ne a l'Estat cap.

El líder d'Unió ha ressaltat que estan fent una política de rigor després que els socialistes hagin 'arruïnat el país' i 'ho fem amb responsabilitat'. Ha reconegut que molts ciutadans acostumats a ser atesos immediatament han de passar penúries que abans no. Ha assegurat que la mateixa situació econòmica anterior potser ja no s'assolirà mai perquè 'ens hem comportat com a rics quan no ho som'. Així mateix, ha dit que s'aspira a que 'es garanteixin les prestacions bàsiques en salut i educació'.

Per altra banda, Duran ha recalcat que 'no té res a veure' el cost de tenir oberta una oficina a l'exterior amb el cost de determinada prestació sanitària. 'Una oficina a l'exterior té una funció concreta que és estimular la presència de les empreses catalanes a l'exterior', ha dit. 'Catalunya té una oficina a Brussel·les, Berlín, Londres i una en París i s'han reduït les despeses i si tinguéssim diners que no tenim n'hauríem d'obrir alguna més', ha manifestat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
13 d'agost de 2011, 19.20 h

El Vaticà sempre ha maldat per fer desaparèixer Catalunya i ho ha estat aconseguint. La visita del papa a Barna ja debia ser per alertar a Duran que aturés l'independentisme i que mai dels mai permeti una Catalunya independent. Ara, amb la visita a Madrid li tornarà a tocar-li la cresta apart de dir-li que cedeixi les obres d'art del bisbat de Lleida a l'Aragó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa Castelldefels
12 d'agost de 2011, 14.14 h

¿ Quan ens treurem de sobre aquest individu, gran amic de famosos oligarques espanyols (Florentino Pérez, Germanes Koplowitz,etc), que fa anys y panys que només treballa en benefici propi i a més, es sent orgullós de les retallades en serveis bàsics que patim els Catalans en benefici d'ecspanya ? ¡ sento ràbia, vergonya, frustació ! ¡ INDEPENDÈNCIA JA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
12 d'agost de 2011, 12.09 h

Com pot tenir la BARRA de dir una cosa així?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gerard fletxa Munic
12 d'agost de 2011, 09.07 h

Doncs m'ho haurà d'explicar algú. Si el PP guanya amb majoria absoluta, de què servirà que CiU sigui la 3a forca? El PP amb majoria absoluta ja triarà i remenarà com més els convingui, com la 2a legislatura Asnar. Em sembla que en Duran vol fer-nos creure que CiU serà molt important a Madrid quan en realitat, ja està més que clar que no ens donaran ni Pacte Fiscal, ni desplegaran l'estatutet, ni res de res. Com que la independència no ens la donaran, el que caldrà fer és proclamar-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.