directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La pagesia catalana exigeix el suport de l'administració per acabar amb el boicot francès a la fruita

Unió de Pagesos demana l'actuació de Generalitat i Estat espanyol i exigeix a comerciants i empreses que deixin de comprar poma francesa

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Una vintena de representants d'Unió de Pagesos s'han concentrat davant la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida per expressar el seu malestar i condemnar els darrers atacs que han tingut lloc a França contra camions amb fruita de l'Estat. Han exigit el suport al sector per part de la Generalitat i de l'Estat, acusant aquestes administracions de 'no haver fet res' per evitar el boicot. També han reclamat que comerciants, empreses i cooperatives catalanes deixin de comprar poma francesa. Des de la subdelegació, han assegurat que s'espera en les pròximes hores un comunicat del govern francès condemnant els fets ocorreguts i comprometent-se a posar fi al boicot de productes espanyols.

Comparteix
   


Etiquetes
Unió de Pagesos ha convocat aquest migdia una acció de protesta a Lleida per denunciar els atacs que han sofert en diverses ocasions des del passat 26 de juliol, la darrera aquest dimecres, camions carregats amb fruita verdura catalana i espanyola per part de productors francesos i rebutjar les acusacions dels sindicats francesos respecte la competència deslleial de les fruites i hortalisses catalanes i espanyoles, davant la crisi de preus que viu el sector. Des d'Unió de Pagesos han culpat clarament d'aquesta situació la gran distribució i en concret una firma francesa Carrefour, a qui han acusat de fixar els preus.  

El coordinador del sindicat a Lleida, Josep Cabré, s'ha mostrat 'molt dolgut' per l'actuació de l'administració davant els atacs a camions amb fruita de l'Estat a França i ha afirmat que 'tant a Catalunya com a Madrid tenim un govern de merda i al damunt estan de vacances', remarcant que la Generalitat 'hagi tingut els pebrots' de prohibir la concentració que han dut a terme 'mentre veiem per la televisió com els gendarmes francesos permeten llençar la nostra fruita'. 

El sindicat ha reclamat al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) la celebració d'una reunió de crisi arran dels fets que han tingut lloc des del 26 de juliol contra fruita catalana i espanyola tot i que aquesta no s'ha pogut concretar ja que 'alguns sindicat estan de vacances', segons ha dit el coordinador nacional d'UP, Joan Caball. Tot i això, des de l'organització agrària han exigit que tant des de l'ambaixada espanyola a França com des del mateix Ministeri de l'Interior perquè faci extensiu al Ministeri de l'Interior francès que faci complir la normativa de la lliure circulació de mercaderies.  

Per Caball, ara ha es pot parlar de 'terrorisme envers la fruita' ja que les accions de buidar camions són dutes a terme per persones que actuen encaputxades. 'Això és fer terrorisme sindicat i no sindicalisme', ha remarcat.  

Des d'Unió de Pagesos han rebutjat actuar de la mateixa manera que els productors francesos sabotejant camions procedents de França però sí han fet una crida a les empreses, comerciants i cooperatives a no comprar poma francesa. 'És molt hipòcrita criticar els sindicats francesos quan després anem ràpid i corrent després a França a buscar la seva poma, poma Catalunya en tenim i, per tant no cal criticar tant i actuar més en favor del sector', ha declarat Cabré.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
15 d'agost de 2011, 19.55 h

7 Espera contestación sentado para no cansarte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 d'agost de 2011, 19.44 h

España tiene 8.114 munucipios el 60 % de menos de 1.000 habitantes, son 4.860 municipios de menos de 1.000 con sus respectivos ayuntamientos.

17 autonómias mini estados, 50 diputaciones, con lo que conlleva de gastos éstas duplicidades inútilles.

Grecia e Italia recortaran por lo sano tanto dispendio.

Los Presidentes, Ex Presidentes, Diputados,Ex Diputados y todo su séquito de Directores, Secretarios ,Mossos y demás fauna catalanes son los que más cobran, ésta situación no la aguant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Palamós.
15 d'agost de 2011, 18.53 h

#6 OK. Oblit total. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Karme fletxa Alt Penedès
15 d'agost de 2011, 18.48 h

#5 Gràcies Joan pel teu recolzament. No se si em faran cas, però si que he vist que alguns comentaris estan eliminats, perquè no segueixen l'ordre correlatiu. De tota manera ja he decidit que la millor opció es ignorar-los, no respondre a cap dels seus atacs, que parlin tots sols i ja se'n cansaran; si no els votem ni en positiu ni en negatiu, perdran el protagonisme que es el que els alimenta; i sense aliment tot s'acaba morint, que es del que es tracta. He recordat aquelles sabies paraule... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós.
15 d'agost de 2011, 18.27 h

#2 - Karme. No sé si serà efectiu lo que proposes i si a més ens faran cas. Per desgràcia veig falsejat tot lo que suposa la defensa de la nostra llengua, costums i identitat i no em fio de cap editorial. Fa poc que tinc prohibida la meva entrada a Nació Digital.Cat per haver protestat fermament per aquesta qüestió i perquè censuravan els escrits que anavan dirigits als actuals capdavanters d'ERC. Vaig enviar 3 protestes a la direcció i encara espero resposta i d'aixó fa tres mesos.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 d'agost de 2011, 22.53 h

#2 Cada persona escribe como sabe, o es que tu tienes bula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David F. fletxa Barcelona
14 d'agost de 2011, 12.22 h

Aquí l'important es assegurar que els aliments no estan en mans de monopolis. És un tema molt important. Us recomano mirar l'entrevista que li fan a una noia que es diu Esther Vivas a www.descobrirelmon.cat sobre el que menjem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
13 d'agost de 2011, 10.37 h

Vist que la direcció del Directe. Cat no fa res per evitar els insults i els comentaris en contra del nostre País i la nostra Llengua, us proposo a tots que envieu un missatge de comentari inadequat cada cop que la tal Roser de Granollers i el tal Xavier Fabra de Barcelona (per exemple) es despatxin a gust intentant rebentar aquest diari. Pot ser així la direcció ens farà cas i evitarem aquest tipus de comentaris tan desagradables i ofensius per nosaltres, els Catalans, els que lluitem per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
13 d'agost de 2011, 09.48 h

Entre el nacionalisme ecspagnol i el francès, Catalunya pateix. Independència ara mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.