directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mena i Cleries compareixeran al Parlament pel PIRMI

'Els dos consellers estan absolutament disponibles a explicar allò que s'està fent', ha assegurat Espadaler

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu adjunt de CiU, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest divendres que la formació no posarà cap obstacle a la compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament dels consellers d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, per explicar els canvis introduïts aquest mes d'agost en el sistema de pagament de la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI). 'A partir de la setmana que ve, entre els dies 24 i 26 d'agost, els dos consellers estan absolutament disponibles a explicar allò que s'està fent que, en definitiva, és garantir el pagament de la renda mínima d'inserció a les persones i famílies que ho necessiten', ha afirmat Espadaler des de Vic.
cleries
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu adjunt de CiU dóna resposta així a la convocatòria de la Diputació Permanent del Parlament forçada per PSC, ICV-EUiA i ERC per així debatre sobre el PIRMI. 'Veiem necessari i justificable que davant d'una emergència social es convoqui la Diputació Permanent', ha dit la portaveu d'ICV, Laia Ortiz. Des d'ERC consideren que el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, han d'explicar les raons que han portat a la situació de 'desgavell de les ajudes del PIRMI'. Fonts del PSC han confirmat a l'ACN que també se sumaran a la petició de convocar aquesta diputació. Els partits coincideixen en que Mena i Cleries han de donar la cara i comparèixer.

'El Govern està predisposat a comparèixer davant la Diputació Permanent per parlar de la Renda Mínima d'Inserció', ha confirmat Espadaler, que ha assenyalat que 'l'objectiu prioritari del Govern és garantir la RMI a tots aquells que ho necessitin i hi tinguin dret i més, en una situació de crisi com la que vivim'. I és amb aquest objectiu i, en benefici de les persones que necessiten aquest ajut, que 'l'executiu ha decidit perseguir el frau en el cobrament de la RMI', ha prosseguit el portaveu adjunt de CiU al Parlament.

'De fet va ser un govern de CiU el qui, de forma pionera a l'Estat, va instaurar la Renda Mínima d'Inserció i per això, tant el Govern com CiU, som els primers interessats en mantenir-la i fer-la sostenible', ha recordat Espadaler. 'Una sostenibilitat que passa perquè no hi hagi frau', ha puntualitzat el portaveu adjunt de CiU al Parlament. Tot i això, Espadaler ha insistit que 'el Govern no té cap inconvenient d'explicar en seu parlamentaria el que està fent en relació al pagament de la Renda Mínima d'Inserció' i està
'predisposat' a comparèixer aquest mateix mes d'agost, el dia que determini la Mesa del Parlament, una data que podria ser la setmana del 22.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
13 d'agost de 2011, 10.33 h

Vist que la direcció del Directe. Cat no fa res per evitar els insults i els comentaris en contra del nostre País i la nostra Llengua, us proposo a tots que envieu un missatge de comentari inadequat cada cop que la tal Roser de Granollers i el tal Xavier Fabra de Barcelona (per exemple) es despatxin a gust intentant rebentar aquest diari. Pot ser així la direcció ens farà cas i evitarem aquest tipus de comentaris tan desagradables i ofensius per nosaltres, els Catalans, els que lluitem per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
13 d'agost de 2011, 09.46 h

Segurament, els membres del govern no tenien suficients diners per anar de vacances i han tirat de PIRMI. Es una ironia, però es el que esta passant, els rics son cada dia mes rics i els pobres cada dia mes pobres i aquí no passa res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.