directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 15:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Marta Rovira promet suport a Ridao si guanya les primàries perquè la nova direcció 'està al servei de la militància'

La futura secretària general d'ERC no veu com un 'desafiament' que Ridao planti cara a Bosch

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La pròxima número 2 d'ERC, Marta Rovira, creu que la nova direcció del partit ha d'estar 'al servei de la militància' i, en aquest sentit, ha afirmat que Joan Ridao seria 'benvingut' si guanyés les primàries contra Alfred Bosch, l'escollit per la nova direcció. En una entrevista a l'ACN, Rovira ha volgut treure dramatisme al procés de primàries que molt probablement haurà de culminar el partit després que Ridao hagi rebutjat anar de número 2 d'Alfred Bosch. En aquesta línia, ha assegurat que la nova direcció no interpreta la voluntat de Ridao de ser el cap de llista a Madrid com un desafiament. 'Tot el que vingui avalat per la militància i amb un procés democràtic no és un desafiament', ha conclòs.
oriol junqueras, marta rovira
Comparteix
   


Etiquetes
El Consell Nacional que ERC celebrarà el 3 de setembre decidirà si escull directament entre Ridao i Bosch o bé culmina el procés de primàries que ja ha engegat el partit. Tot apunta que, finalment, serà la militància del partit qui decideixi entre els dos candidats ja que tan la nova direcció com les persones de l'entorn de Ridao aposten per decidir-ho en unes primàries que molt probablement se celebraran el 17 de setembre, coincidint amb la ratificació, també a través dels vots de la militància, d'Oriol Junqueras com a president del partit i Marta Rovira com a secretària general.

Un procés de primàries que Rovira no veu com un desafiament de Ridao. 'Jo no em prenc com un desafiament quan es tracta que la militància parli, que la militància digui a la direcció quin ha de ser el camí de consens dins d'ERC', ha manifestat. I en aquests sentit, ha assegurat que 'la direcció s'ha de posar al servei de la militància'. Fins i tot, Rovira ha apuntat que 'en el cas extrem' que Ridao guanyi les primàries i sigui escollit cap de llista d'ERC a les eleccions del 20-N, 'per nosaltres seria molt benvingut i ens posaríem a treballar tots junts per aconseguir els millors resultats' a les generals. 

Rovira també ha replicat el candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, que fa uns dies va ironitzar amb l'actual situació interna d'ERC assegurant que la designació del cap de llista dels republicans està 'lluny' de la democràcia interna que reivindica ERC. La futura secretària general ha recordat a Duran i Lleida que la nova direcció no ha pres una decisió sinó que ha fet una proposta. A més, ha assegurat que si no haguessin fet una proposta de cap de llista seria una 'irresponsabilitat' ja que ha garantit que l'objectiu de la seva candidatura és afrontar la 'reculada electoral' que ha patit el partit en els últims anys. 'Renovació, obertura i centralitat combinada amb l'experiència i la feina ben feta a Madrid', d'aquesta manera Rovira ha defensat el tàndem Bosch-Ridao que defensa.

Els candidats tenen fins l'1 de setembre per recollir els avals per poder-se presentar en un procés de primàries. I, segons les regles del partit, necessiten la signatura d'un 25% dels membres del Consell Nacional o el suport d'un terç de l'actual executiva o bé les firmes d'un 10% de la militància que suposen unes 800 persones. En aquest context, Rovira ha explicat que la pròpia militància s'ha organitzat de manera 'bastant espontània' per recollir avals a favor de Bosch i, a més, el mateix escriptor s'ha posat en contacte amb diversos militants per recopilar suports.

D'altra banda, Rovira també ha explicat que estan buscant les signatures necessàries dels membres del Consell Nacional i donen gairebé per fet que aconseguiran els suports necessaris per aquestes dues vies. El que no s'ha plantejat, ha assegurat la futura secretària general, és recollir avals de l'executiva del partit, ja que consideren que és una executiva 'interina'. Per la seva banda, l'entorn de Ridao ha assegurat aquesta setmana que ja compta amb els suports necessaris de l'executiva i del Consell Nacional.

Consell Assessor

Una de les noves mesures que la nova direcció té previst impulsar en el seu mandat és la creació d'un Consell Assessor. Es tracta d'un òrgan format per persones que han liderat el partit en els últims anys o bé han tingut algun càrrec institucional rellevant. 'Tota la gent que ha estat a l'executiva o a la direcció com Joan Puigcercós, Ernest Benach, Jordi Portabella o Joan Ridao han de tenir un lloc al partit' ha afirmat. I en aquest sentit, ha a apostat per aprofitar 'aquest capital de l'experiència i del coneixement'. 'El que no pot fer ERC és desmerèixer aquest capital', ha conclòs. Un consell assessor que seria consultat quan el partit hagi de prendre decisions 'd'important transcendència'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
SCOLANUS fletxa barcelona
16 d'agost de 2011, 01.43 h

Consell assesor ? amb els que portaran el INDEPENDENTISME a ser la riolla de tot el estat enemic i alguns de dintre de casa nostre ? au nena ya vueras lo que et diuen els teus militants de base ( no de excarrecs instutucionals ) UNITAT I NDEPENDENTISTE I PROU DE TACTICAS DE PARTIT AMB EL POPLE NO SI JUGA MES no veiu que estem morint d angoixa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miqueló fletxa Siscases
15 d'agost de 2011, 23.23 h

#6 Els militants i votants d'ERC farem, cadascun, el que creguem convenient, seguint els principis republicans, progressistes i de sobirania nacional, amb els matisos i debat que calgui. Per molt que ex de CIU, PSC, CUP o SI, o de l'abstenció, tinguin les seves preferències, no es podran satisfer enterament a tots i cadascun d'ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Claudi fletxa Seba
15 d'agost de 2011, 17.15 h

Missatge destinat als militants d'ERC.
Penseu que molts ex-votants d'ERC si poseu en Ridao al davant no el votarem. En canvi, sí que votarem en Bosch. Atenció a la dada, doncs. Penseu qui us convé de votar a les primàries si voleu un bon resultat el 20N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miqueló fletxa Siscases
15 d'agost de 2011, 16.29 h

Sembla que la Marta Rovira aquesta promet, doncs són les seves unes declaracions intel·ligents d'una direcció que aposta per sumar, integrar i construir abans que els camins únics i les veritats absolutes i irrefutables. Per tant, republicanisme democràtic per damunt del messianisme profètic. Endavant ERC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
15 d'agost de 2011, 15.33 h

Doncs jo votare Oriol i votare Ridao .


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
15 d'agost de 2011, 10.34 h

Que hi ha millor que veure guanyar al Barça?? Doncs veure palmar al madriz!!!!
Que hi ha millor que veure una Catalunya lliure i sobirana?? Doncs de moment donar pel cul a aspaña tan som sigui possible.
Es legitim donar pel cul a aspaña perque ells fan el mateix amb nosaltres.
Mentres no siguem lliures i sobirans, donem pel cul a aspaña tan com sigui possible.
No sera com veure guanyar al Barça pero ens conformarem veient com el madriz palma.
Oi que m´enteneu??
VISCA CATALUNYA LLIUR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
15 d'agost de 2011, 10.33 h

Senyors dels Partits Políics de CiU,del PsoE, del PP d´e.r.c. etc. els ciutadans que encara NO HAVEU ABORREGAT us diem que estem farts d´èsser ESCLAUS, OBRIU-.MOS LES GAVIES.- VOLEM LA LLIBERTAT JA!!!, el que ens haveu fet,deuria d´estar fortament PENALITZAT!!!.....

i...vosaltres que ja us haveu adonat d´aquesta cosa FORTAMENT REPUGNANT, DENUNCIEU-LA, DENUNCIEU-LA---NO VOLEM SER MES ESCLAUS!!!! FORA ELS "ABORREGADORS"!!! Els humans....VOLEM SER LLIURES i INDEPENDENTS!!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Romeu fletxa Taradell
15 d'agost de 2011, 10.14 h

No es tracta que sigui un desafiament a ningú, sinó una desautorització de l'aposta de renovació que significava Oriol Junqueras. Algú s'imagina que el dia 17 de setembre la militància ratifiqui l'Oriol com a President, i alhora li tombi la seva primera proposta de renovació i obertura del partit?. Està clar que la nova direcció haurà de donar suport al candidat sortint de les primàries, però si les perd o no les guanya per molt àmplia majoria quedarà tocat tot el projecte renovad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.