directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran menysté l'oferta d'Oriol Pujol d'anar de número dos a Madrid

Destaca la feina de Pere Macias en els últims anys al Congrés dels Diputats de Madrid

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El cap de llista de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat positiva aquest dilluns al matí en entrevista a Catalunya Ràdio l'oferta del secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, de presentar-se com a número dos a la llista per al Congrés dels Diputats. Amb tot, Duran ha afegit que dins CDC, que és la qui ha de decidir el segon nom a la llista de Madrid, hi ha moltes altres persones que poden ocupar aquest càrrec, i ha destacat la feina que ha fet en els darrers anys l'actual inquilí de la posició, Pere Macias. Duran també ha dit que, sigui qui sigui, el número 2 no canviarà la línia política del grup al Congrés, una línia que, ha dit, 'està clara' i que serà de continuïtat. Quatre dies després que Oriol Pujol s'oferís a ser el número dos de CiU a Madrid, el número u de la llista ha valorat l'oferta. Josep Antoni Duran i Lleida ha considerat la iniciativa 'positiva' i ha dit que l'actual secretari general adjunt de CDC seria 'un bon número dos'. Acte seguit afegia que 'Pere Macias', la persona que actualment ocupa el càrrec de segon de la llista, 'també ho seria'.
josep antoni duran i lleida, ciu, unió, udc
Comparteix
   


Etiquetes
Duran i Lleida ha assegurat que no hi ha cap mena de clima de tensió a CiU sobre aquesta qüestió i no ha volgut fer cap més comentari al respecte de la persona que el secundarà a la llista, persona que ha de sortir de les files de CDC.  Però sí ha advertit que, sigui qui sigui, no canviarà la línia política de grup al Congrés, una línia continuista. Toc d'atenció, doncs, a aquells que han vist en l'oferiment de Pujol un intent d'aportar una dosi més elevada de sobiranisme a les actuacions polítiques de CiU a Madrid.

Del 10 al 4%

Duran també ha parlat de sistema de finançament i de solidaritat. El líder de la federació nacionalista ha considerat que un dels cavalls de batalla per la pròxima legislatura serà la consecució d'un pacte fiscal que permeti canviar els paràmetres de la solidaritat financera actuals, que fa que les regions més riques aportin més diners dels que reben de l'Estat per compensar el desequilibri de les més pobres.

Duran i Lleida ha dit que caldria que Catalunya pogués recaptar tots els impostos per decidir la quota que s'aporta a l'Estat en concepte de solidaritat, una quota, decidida en negociació bilateral, no en el marc de la Lofca, que s'hauria d'apropar 'al 4%' del Producte Interior Brut, molt per sota del 10% actual. A més, Duran ha dit que la solidaritat 'ha de ser limitada en el temps'.

Catalunya no vol retornar cap competència

D'altra banda, el líder de CiU a Madrid també ha parlat del retorn de competències a l'Estat que plantegen algunes comunitats autònomes a causa de la crisi econòmica. Duran i Lleida ha considerat que podria ser positiu sempre i quan es respectés la voluntat de Catalunya i d'alguna altra com el País Basc de mantenir les seves.

Catalunya, ha dit, no s'ha plantejat en cap moment retornar competències, si bé ha admès que hi ha hagut una certa polèmica amb el traspàs de Rodalies de Renfe 'perquè es va transferir amb un finançament que no s'està complint'. Per això ha assegurat que, arribat el cas, aquesta seria 'l'excepció que confirmaria la regla'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
16 d'agost de 2011, 20.19 h

-la feina d'en Pere Macias els darrers anys / dels darrers anys. No 'en els'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 d'agost de 2011, 13.28 h

Aquest senyor ho diu ben clar. Política de continuïtat ... Així estem, indefensos, agredits i abusats pels governs centralistes, per les comunitats que retenen els seus recursos econòmics (Navarra, País Vasc), o tenen continus ajuts (Andalusia, Extremadura). Ja no parlem del gran Madrid, Astúries, La Rioja .... Però el problema és que el poble no reivindica gran cosa. Per això poden fer el que volen sense tenir en compte els ciutadans catalans. Bé, a la majoria de ciutadans catalans, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
16 d'agost de 2011, 11.00 h

Senyors dels Partits Políics de CiU,del PsoE, del PP d´e.r.c. etc. els ciutadans que encara NO HAVEU ABORREGAT us diem que estem farts d´èsser ESCLAUS, OBRIU-.MOS LES GAVIES.- VOLEM LA LLIBERTAT JA!!!, el que ens haveu fet,deuria d´estar fortament PENALITZAT!!!.....

i...vosaltres que ja us haveu adonat d´aquesta cosa FORTAMENT REPUGNANT, DENUNCIEU-LA, DENUNCIEU-LA---NO VOLEM SER MES ESCLAUS!!!! FORA ELS "ABORREGADORS"!!! Els humans....VOLEM SER LLIURES i INDEPENDENTS!!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Tàrrega
16 d'agost de 2011, 10.37 h

Amb Duran no hi ha res a fer...ens vol a dins d'Espanya.
Qui no vol la llibertat del seu poble, és que no l'estima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós.
15 d'agost de 2011, 18.05 h

La feina del gironí Pere Macias ha estat impresionant i atrevida, havent-se jugat la vida en defensa dels ideals independentistes a l'igual que l'espanyolíssim Duran Lladre. És impresionant la caradura que tenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.