directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La competència de Rodalies es queda a la Generalitat

Recoder reconeix que es tracta d'una competència 'simbòlica'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Generalitat no retornarà la competència de Rodalies a l'Estat, segons ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El conseller ha descartat el retorn malgrat que el govern espanyol no ha complert els compromisos d'inversió en la xarxa ferroviària. 'No som els titulars de les vies, de les catenàries ni de les estacions. L'Estat es va comprometre a invertir 4.000 milions fins el 2015 i no ho ha fet i ni tan sols ha modificat la llei ferroviària perquè poguéssim canviar d'operador i no estar necessàriament en mans de RENFE', ha criticat Recoder que ha considerat Rodalies una competència 'simbòlica'. El conseller ha fet les declaracions aquest dimarts en una visita a les obres de l'intercanviador de l'estació d'Arc de Triomf, que preveu la construcció d'un vestíbul de 2.200 metres quadrats que permetrà l'accés a la línia 1 de metro i Rodalies des de la plaça d'André Malraux. Les obres representen una inversió total de 37 milions d'euros, un 65% dels quals els aporta la Generalitat i la resta Adif. El primer vestíbul ampliat, al Passeig de Sant Joan, ja es va inaugurar el setembre passat.

Comparteix
   


Etiquetes
L'única inversió pendent és l'ampliació de les andanes de l'estació de rodalies d'Arc de Triomf fins als 200 metres perquè hi puguin circular els nous trens Civia. De fet, aquesta actuació pendent d'Adif està inclosa en el Pla d'infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015, en que es preveu una inversió de 400 milions d'euros. Tot i això, Adif encara no ha programat aquesta última fase de l'obra. Del total d'inversions previstes a la xarxa de Rodalies, l'Estat n'ha executat un 7% i un 17% més està en fase d'obres o en procés de contractació.

Recoder confirma que la Generalitat 'prendrà mesures' en alguns serveis públics

Preguntat per un possible ERE a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Recoder no s'hi ha manifestat de manera directa però sí que ha recordat que 'en alguns àmbits, el dimensionament del sector públic no es correspon amb la càrrega de treball i, per tant, s'adoptaran mesures'. Recoder no ha amagat en diferents ocasions que la situació de l'ACA és 'ruïnosa', tot i que ja s'ha reduït un 16% de la despesa ordinària.

Per reduir el dèficit, el conseller també ha recordat que s'obrirà un concurs per privatitzar el servei que dóna l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat, incorporada a l'Agència Catalana de l'Aigua a través de la llei òmnibus.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
17 d'agost de 2011, 12.09 h

Que bé. Resulta que, a la pràctica, la "Gene" només gestiona els programets dels horaris (del GenCat.cat) i els lavabos de les estacions. Això va ser una presa de pèl, de la qual els sociates de Madrit encara se'n deuen estar enfotent. Els del PS(C?) que varen participar en semblant nyap, haurien de tornar l'acta de diputat i quedar-se a casa si els quedessin dos dits de vergonya. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Serafí fletxa Barcelona
17 d'agost de 2011, 09.32 h

I en Joaquim Nadal, que tant es va omplir la boca d'elogis del "supertraspas" que havia aconseguit amb els seus "amics" de Madrit, qué hi diu?
Si li quedés vergonya, enlloc de reclamar un lloc a la nova directiva del PSC, marxaria cap a casa, aixó si, per la carretera que es va fer arreglar!
Vergonya aliena sento!!! I encara volen donar lliçons .............


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gerard fletxa Munic, Baviera
17 d'agost de 2011, 09.27 h

Per favor, quin ridícul... o sigui que han fet el traspàs, però no tenim ni vies, ni catenàries, ni trens (que són una merda) ni res de res. Però tenim el traspàs... Quin ridícul, aquest tripartit, aquestes esquerres....

Jo estic d'acord amb en Miquel - deixar de pagar i fora. Realment, s'estan rient de nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa Barcelona
16 d'agost de 2011, 19.25 h

Això és ben senzill: que no modifiquen la llei per poder canviar de operador... s'envia a gent a ocupar (i destituir) els operadors de renfe, potser d'aquesta manera ens fan més cas i deixen de fer veure que no en saben res.
Ja ho va fer bé el compte Borrell, va deixar de pagar imposts al rei francès i es va esdevenir (a la pràctica) independent...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.