directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras a Rubalcaba: 'La societat catalana fa 178 anys que està en contra de les diputacions'

El presidenciable d'ERC reitera que la millor representació a Madrid serà el 'tàndem Bosch-Ridao'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El candidat a la presidència d'ERC, Oriol Junqueras, ha recordat al candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha proposat suprimir les diputacions, que 'la societat catalana fa 178 anys' que no les vol. Són 'una forma d'estructurar les províncies nascudes l'any 1833 i, llavors, nosaltres ja hi estàvem en contra', ha reflexionat. 'Celebrem que ara algú més arribi a la mateixa conclusió, la societat catalana hi va arribar una mica abans', ha ironitzat. Junqueras ha subratllat que ERC és favorable a una 'simplificació de l'administració' i aquesta hauria d'arribar també als ministeris que tenen 'les competències traspassades' i a l'estructura perifèrica estatal de les delegacions.

Comparteix
   


Etiquetes
L'eurodiputat Oriol Junqueras ha contestat al candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha proposat suprimir les diputacions, que aquestes 'són una forma d'estructurar les províncies, que van néixer l'any 1833, i la societat catalana llavors ja estava en contra de les províncies'. Per tant, 'fa 178 anys que estem en contra de les diputacions, celebrem que hi hagi gent que 178 anys després s'adoni d'una cosa que era evident, nosaltres vàrem arribar-hi una mica abans a aquesta conclusió', ha ironitzat.

'No ens creiem les diputacions i creiem que cal simplificar l'estructura administrativa', ha prosseguit. Però caldria seguir per aquesta línia d'aprimament i continuar pels ministeris 'que tenen les competències traspassades', 'no tindrien per què existir'. 'Ja poden afegir-hi tres o quatre ministeris i tota l'estructura perifèrica de l'estat amb les seves delegacions i subdelegacions'.

'Tàndem Bosch-Ridao'

Sobre la polèmica sorgida arran de qui ha de ser el número 1 de la llista d'ERC a les eleccions generals, Junqueras ha reiterat que el partit pretén 'tenir la millor representació política'. I aquesta 'és una combinació del millor de la renovació i el millor de l'experiència'. Això es concreta 'en un tàndem format per Alfred Bosch, la nostra aposta, i Joan Ridao, per això li hem demanat que vagi de número 2', ha insistit.

Suport només al concert econòmic

Junqueras ha dubtat que Convergència i Unió vulgui aconseguir el concert econòmic de Catalunya. 'Si voguessin concert parlarien de concert i no de pacte fiscal', ha raonat. En aquest sentit, el presidenciable, que en tot moment ha matisat que buscarà totes les aliances possibles per defensar els interessos del país i aconseguir que aquest pugui disposar de tots els recursos que genera, ha avisat que 'només ens hi posarem -al cantó de CiU- per aconseguir el concert econòmic, els pactes fiscals ja han demostrat en el passat que no funcionen'.

El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha arribat aquest dimecres a Prada per participar en l'acte 'La defensa dels Països Catalans a la Unió Europea' i en l'homenatge de la Universitat Catalana d'Estiu a Víctor Torres.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
atlasac fletxa Vila-real
20 d'agost de 2011, 10.52 h

Mira MARESULA, als POCS carrers que en terra catalana encara es pot parlar en CATALA únicament es d´una raretza tal que sols de pensar-ho et venen BASQUES!!! però fà 30 anys que el dictador es va morir al llit, i..... els GRANS MENTIDERS que desde allavors ens HAN ESTAT MANAT QUE ACEPTEM l´ESCLAVITUT,- personal-ment voleu dir que no deurien d´estar a les MASMORRES més NEGRES que les que estan els ETARRES? com que en trenta anys encara NO HA EXISTIT cap DIRECTOR de RADIO TV- o PERIODIC qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 d'agost de 2011, 20.31 h

Tanto da la izquierda como la derecha, todos van para desvallijar al pais con tantos miles de enchufados sin dar golpe, Generalidad, Diputación, Consejos Comarcales, Ayuntamientos, etc, etcccccccccccc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 d'agost de 2011, 20.01 h

#12 Una anècdota: al servei de parcs de la Diputació de Barcelona han augmentat els càrrecs directius des de que hi ha el nou tripartit: CDC-UDC-PP. I sort que estem en període de crisi!!! Hem soirtit del foc per caure a les brases.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
18 d'agost de 2011, 19.58 h

#3 Ai si mira tu! De les esquerres diu! Doncs mira que els de la DRETA de CiU no varen endollar milers d'inútils, oi? Com que els varen fer funcionaris no els va poder treure ningú. Un exemple: els de CiU varen deixar el llegat de la Televisió de Catalunya amb un parc de funcionaris inútils que ha provocat un dels deutes més grans d'un ens públic a Europa. Els del tripartit "d'esquerres" varen continuar en la mateixa direcció i tot simplement varen afegir els seus endollats. I ara tornem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
18 d'agost de 2011, 17.37 h

#10 Cert, es va augmentar le sou en el mateix percentatge que l'alcalde de Sabadell Manolo Bustos. UN 42%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 d'agost de 2011, 17.35 h

#6 Una mica de memòria: agost 2007. El sou que la Diputació de Girona va aprovar pel seu president, Enric Vilert (ERC), era més alt que el que del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE). Concretament, el cap de l´Executiu estatal cobrava uns 8.700 euros bruts menys del que té la nòmina anual del president de l´ens provincial que feia poc que havien escollit. Què deien els d'ERC llavors??????


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Robert fletxa Castelldefels
18 d'agost de 2011, 15.57 h

#2 No company, no els hi cau la cara de vergonya, car les diputacions durant dècades han estat una gran menjadora per aquests individus i els seus adlàters d'ic/euia. I ara ho seran pel tripartit: cdc/udc/pp. Per una altra banda, no em crec que el psoe vulgui realment suprimir les diputacions. Crec que és electoralisme pur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 d'agost de 2011, 13.45 h

Al Sr. Benach el que l'interessa és que no canviï res. Ja li està bé tot tal i com està. Bon redit el seu amb el sou que li ha quedat. I hauríem de saber quines amistats té per defensar l'immobilisme. De manera que més val que passi a la reserva i deixi que d'altres treballin de veritat per Catalunya, a poder ser dins una coalició independentista. Ens calen vots per fer realitat el futur d' una Catalunya independent. És la força que ens pot dur a defensar el que és nostre tips ja de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
18 d'agost de 2011, 12.25 h

Mas de lo mismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 d'agost de 2011, 11.32 h

#1 Quin sentit té imoosar al Ridao de segon? Dic imposar perquè això no només és la opinió d'en Junqueras sinó que ho és d'en Benach i d'altres dirigents. Això va en la direcció d'unir a l'independetisme? El desitjable seria que de primer anés un renovador d'ERC com el Bosch i de segon algun altre representant independentista de la mateixa trajectòria però d'una altra força independentista diferent d'ERC.
Les diputacions s'havien d'haver suprimit ja fa MOOOOLTS anys, Però per su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.