directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya podria ser la Primera Regió Emprenedora de la UE, amb el 2% de les pimes

Actualment al Principat hi ha 500.000 petites i mitjanes empreses · 14.000 exporten de forma regular i 11.000 són innovadores

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les 500.000 petites i mitjanes empreses (pimes) que hi ha a Catalunya representen el 2% del total a la Unió Europea. Amb aquesta dada a la mà, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, ha anunciat aquest dilluns a Brussel·les que Catalunya es presentarà al Comitè de Regions per optar al premi de Regió Emprenedora Europea. Pel que fa al sector R+D+I, Huguet ha declarat la seva intenció que 'Catalunya esdevingui el pol més important de l'economia del coneixement del sud d'Europa'. El conseller també ha aprofitat la visita per expressar la necessitat de crear un Observatori Regional Europeu de la PIME i oferir-ne Catalunya com a seu.
josep huguet erc pimes
Comparteix
   

'Catalunya és una de les regions europees on el ritme de creació de pimes és més elevat', ha declarat aquest dilluns a Brussel·les el director de política de pime, Albert Roca. En concret, Catalunya compta avui amb 500.00 pimes, de les quals 14.000 exporten de forma regular i 11.000 són innovadores. Una dada que suposa que el 2% de les petites i mitjanes empreses del conjunt de la UE siguin catalanes. El conseller ha presentat aquesta i altres dades que demostren la força emprenedora de Catalunya, com que Catalunya significa un terç de les exportacions i una quarta part de la producció científica de tot l'estat. 'Pel que fa als programes relacionats amb el talent que promou l'European Research Council, Catalunya queda encara més ben posicionada: als dos últims concursos, les dues terceres parts dels concursants estatals han estat catalans i, enguany, 10 dels 18 científics de l'estat espanyol són catalans', ha afegit Huguet. En aquest sentit, Roca ha sentenciat que 'el govern català aposta per l'emprenedoria com una via per tirar endavant en moments de crisi'.

Per tot això, el conseller Huguet considera que 'estem en bona condició per optar al premi' de Regió Emprenedora Europea. Un premi que identifica i recompensa les regions de la UE que tenen competències polítiques i un alt nivell d'autogovern i són capaces de fer realitat una visió emprenedora de caràcter global. Huguet entén que aquest és 'un primer pas per augmentar la necessària presència de Catalunya en òrgans decisoris de la Comissió Europea'. El termini per presentar candidatures al premi s'obre el proper dimecres i el guanyador es coneixerà al febrer de 2010.

Josep Huguet també ha volgut explicar als funcionaris europeus el desplegament del Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació, del qual el conseller n'ha destacat 'l'ampli abast', fent referència al fet que el signessin 'universitats, patronals, sindicats i partits polítics, tant els del govern com els de l'oposició'. Huguet ha volgut destacar, també, que es tracta 'd'un acord d'ampli consens que marcarà la política de Recerca i Desenvolupament durant 15 anys i que té l'objectiu que Catalunya esdevingui el pol més important de l'economia del coneixement del sud d'Europa'. La força de Catalunya en el sector es fa palesa en les dades: l'any passat, Catalunya es va endur més de 100 milions d'euros en programes europeus de R+D+I.

Polítiques regionals

Huguet també ha aprofitat la visita a Brussel·les per expressar la necessitat de crear un Obervatori Regional Europeu de la pime i oferir-ne Catalunya com a seu. En aquest sentit, Huguet ha declarat que 'la política de les pimes ha d'estar molt arran de terra i tenir el focus més proper al ciutadà per tenir sentit, així que en estats grans, com l'espanyol, només arrelarà i tindrà èxit si baixa a escala de regió'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.