directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena critica el Govern per haver actuat 'precipitadament i sense previ avís' en la gestió del PIRMI

El diputat de SI titlla CiU de ser un 'simple comptable' i critica que no qüestioni les causes del negatiu balanç econòmic català

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha criticat CiU per haver actuat 'precipitadament i sense previ avís en la gestió del PIRMI'. Per això, ha exigit al conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i al conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, que expliquin des de quan s'havia detectat la bossa de frau que han anunciat i si la manera com s'ha actuat era l'única possible per fer-hi front. D'altra banda, ha fet un balanç dels primers vuit mesos de legislatura. Segons ha afirmat, CiU exerceix un paper de 'simple comptable' i no vol posar en qüestió 'quines són les causes perquè el balanç econòmic català sigui tan negatiu'.

Comparteix
   


Etiquetes
López Tena ha assegurat que 'és evident que els canvis en la gestió del PIRMI s'han fet malament'. Segons ha dit, no ha funcionat administrativament fer passar a cobrar personalment tots els perceptors del PIRMI ja que això ha provocat un 'desbordament de les oficines' en un moment en què 'molts funcionaris estan de vacances'.

Tot i el suport que el seu grup ha donat a la compareixença dels dos consellers, ha afirmat que no es tracta d'un assumpte que justifiqui la seva aparició amb caràcter extraordinari i ho ha atribuït a una 'escenificació' dels membres de l'anterior govern tripartit.

El líder independentista ha fet aquestes declaracions després que, aquest dijous, la diputació permanent hagi decidit que el 26 d'agost compareguin Mena i Cleries davant del Parlament per explicar els canvis que s'han introduït en el cobrament del PIRMI.

D'altra banda, ha fet un balanç negatiu dels vuit primers mesos de govern de CiU. Segons ha expressat, no hi ha hagut ni projecte ni full de ruta. Ha afirmat que l'únic missatge que envia a la ciutadania és el de 'retallades, retallades i més retallades' i no indica que 'el problema de Catalunya no és que no i hagin diners sinó que aquests se'n van a Espanya'.

Malgrat que s'ha mostrat escèptic davant de la possibilitat d'aconseguir el concert econòmic per a Catalunya, ha afirmat que no posaran 'pals a les rodes' i que hi donaran suport sempre que el pacte suposi que 'la Generalitat pugui recaptar, gestionar, inspeccionar, sancionar i tenir capacitat normativa sobre tots els impostos i cotitzacions socials de ciutadans i empreses'. Així mateix, s'ha mostrat partidari que l'acord sobre el pacte fiscal es sotmeti a consulta popular perquè vagi a Madrid amb més força de cara a una futura negociació amb el govern espanyol, que ha exigit que es doni 'en termes d'acceptació o refús perquè que no el puguin retallar'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
21 d'agost de 2011, 11.10 h

Jo votare a totes les properes eleccions a Solidaritat Catalana. Crec que ho fan be. SI deixen de fer-ho be votare altres opcions independentistes.
De moment ERC no els votare. He sigut militant molts anys i de que ha servit? De res, tot el contrari. Tenien força, tenien veu etc i que tenen ara?? molta merda dins. Si votaria ERC si totes les forces independentistes anesin juntes per a donar pel cul a madriz.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rackham fletxa Banyoles
20 d'agost de 2011, 13.17 h

#1 El meu comentari anterior fa refrència al que diu SCOLANUS. El que fa en Lòpez Tena és collonut. Bravo Solidaritat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 d'agost de 2011, 13.03 h

#1 QUAN APRENDREM QUE EL QUE COMPTA EN LA POLÍTICA (COM EN LA VIDA) SÓN ELS FETS I NO LES PARAULES? Si Duran Lleida és diferent dels simpatitzants d'Unió doncs per què aquests darrers el voten? I Unió diferent de Convergència? I per què doncs Convergència i unió són una coalició? Dir que Duran no te res a veure amb el que pensen la majoria dels votants de CiU és una gran mentida que molts independentistes repeteixen i que mostren l'autèntic problema de fons de la política cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
SCOLANUS fletxa barcelona
19 d'agost de 2011, 15.46 h

be sembla que tots el independentistes estan SUMAN en ves de RESTAR si tenim que ajudar per veure o convença a Ciu que a madrir els importem un rave ,pues TOTS A UNA cuan el desensis estigui fet,a demanarlis la compensació FOTRE FORA AL DURAN I LERIDA ( que no els d unio ,,es diferent)i demanar ya la FULLA DE RUTA PER LA INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.