directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cleries demana perdó per les molèsties causades amb el pagament del PIRMI aquest mes

El Govern analitzarà què ha passat amb el 20% de les persones que no han passat a cobrar el xec

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha demanat aquest dijous perdó per les molèsties causades amb el pagament del PIRMI aquest mes d'agost. En declaracions als mitjans a les festes de Gràcia, Cleries ha lamentat el perjudici que han patit els perceptors de la renda mínima d'inserció degut al control que ha aplicat el Govern aquest mes d'agost, canviant el mètode de cobrament de l'ajut, i ha explicat que analitzaran què ha passat amb el 20% de les persones que no han passat a cobrar el xec. De tota manera, ha subratllat que igual que la Generalitat té el deure de pagar el PIRMI, també els que el reben han de comunicar si canvien de residència. Després de la polèmica generada pel canvi del sistema de pagament del PIRMI, el conseller de Benestar ha comparegut davant dels mitjans per deixar clar que l'objectiu del Govern és que totes les persones que tenen dret a cobrar la renda mínima d'inserció la continuïn cobrant, i és per això que s'ha fet aquest control durant aquest mes.

Comparteix
   


Etiquetes
Cleries ha remarcat que des del sector s'estava demanant control i també una sèrie de modificacions en la renda mínima, perquè s'havia desvirtuat, especialment amb l'augment de persones a l'atur. Aquest control s'ha fet ara a l'agost, i el Govern està estudiant per què un 20% de les persones no ha cobrat el taló que se li ha enviat a l'adreça que ells mateixos havien comunicat. En definitiva, s'ha de saber com és que algunes persones han canviat de residència i no ho han dit.

El titular de Benestar ha demanat disculpes per les molèsties ocasionades a les famílies i també als treballadors i entitats socials, tot i que ha considerat que aquestes molèsties eren 'imprescindibles' per poder portar a terme el control, alhora que ha remarcat que igual que l'administració té el deure de pagar, també els beneficiaris tenen el deure de comunicar les seves dades i complir el seu pla de reinserció. 'Nosaltres a pagar i a respondre, però les persones també han de respondre, perquè això no és una paga, és un programa de reinserció social i laboral', ha argumentat.

En qualsevol cas, ha volgut fer èmfasi en què el taló s'ha enviat a tothom, però hi ha un 20% que no ha passat a cobrar-lo, un percentatge que ell mateix ha reconegut que era més elevat del que s'esperava. Correus retornarà els talons i es mirarà persona per persona què ha succeït. 'Volem que tothom qui estigui en situació de cobrar el PIRMI el cobri, i per això hem enviat el taló a tothom', ha reblat.

Pel que fa al decret que modifica el PIRMI, ha explicat que està en procés d'estudi, i que el Govern ha d'analitzar ara els informes dels diferents organismes, com el CTESC. 'El que no farem és abandonar ningú', ha garantit Cleries, que ha indicat que hi ha algunes persones que cobren la renda mínima d'inserció que s'han de redirigir a altres ajudes o prestacions, com per exemple els programes estatals per a persones que se'ls ha acabat l'atur o pensions contributives. D'aquesta forma, el PIRMI serà realment per aquelles persones que compleixin els requisits.

Encara sobre el decret, ha recordat que no estarà aprovat fins que no passi pel Govern, i això vol dir que hi haurà una fase de diàleg amb l'objectiu de buscar el major consens possible. El departament, ha dit, escoltarà totes les propostes i les crítiques. 'Se'ns demanava control i s'ha fet, i se'ns demanaven canvis i s'estan fent. I aquests canvis, al final, es faran amb el màxim consens possible amb les administracions locals i entitats socials', ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
anselm isern pons fletxa viver i serrateix
20 d'agost de 2011, 08.19 h

Estic molt d'acord que el Conseller demani perdó al 80% que ha cobrat, segurament que massa tard, el xec d'aquest mes.
Ara bé, us heu preguntat perquè no ha anat a cobrar-lo el 20% restant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.