directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU acusa el Govern de pagar assessors encoberts amb els informes

L'informe sobre els periodistes el va realitzar una empresa representada per un extreballador de la Direcció General de Comunicació del Govern, depenent de Presidència

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat de CiU Jordi Turull ha acusat el Govern de pagar assessors encoberts amb alguns informes. '[Els responsables dels informes] són assessors encoberts', ha dit. Turull també ha denunciat que el departament d'Interior i Relacions Institucionals va pagar més de 2.000 euros per un informe d'una pàgina que acaba amb l'expressió 'crec que ja estic' i un altre que va costar 20.000 sobre com actuar en situació de crisi que recomana 'no perdre la calma'. També ha dit que hi ha informes repetits i manipulats. Segons Turull algunes de les empreses auditores havien fet informes per la Generalitat. En declaracions a RAC1 Turull ha afirmat que al 2007 el Govern es va gastar 32 milions d'euros en informes i que per aquest 2009 el pressupost en informes és de 50 milions d'euros.
informes, estudis, documents
Comparteix
   

Turull ha dit que quan els responsables del Govern remarquen que els informes són legals demostren 'que no s'han llegit més enllà del segon paràgraf ja que les auditories diuen que no es tracta d'un estudi de la legalitat o regularitat sinó de la utilitat'. Segons Turull la majoria són assessors encoberts i s'ha arribat a pagar més de 2.000 euros per un full encarregat pel departament d'Interior i Relacions Instiotucionals que acaba amb la frase 'crec que ja estic'. Turull ha dit que es tracta d'un assessorament en temes de l'Institut Català per la Pau, depenent del departament que dirigeix Joan Saura.

'N'hi ha d'altres que tenen els mateixos paràgrafs d'inici i estan fets i signats per tres persones diferents', ha dit Turull. 'I tots tres han cobrat', ha afegit. També n'hi ha alguns que han estat manipulats', ha dit Turull i ha posat d'exemple un informe encarregat pel departament d'Innovació i Recerca que en la seva primera versió tenia més de 100 pagines i estava escrit en castellà i en la darrera en tenia 30 i estava traduït al català, segons ha explicat Turull-

Pel diputat de CiU 'costa definir quin és el pitjor informe' i ha denunciat que alguns departaments encara no els han deixat veure cap paper. També ha parlat d'un altre informe pel qual es van pagar 20.000 euros, que és un manual de com s'ha d'actuar en situació de crisi i que recomana 'no perdre la calma'. Turull ha dit que pels informes més cars s'han pagat més de 100.000 euros com ara un assessorament en temes de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). Turull també ha reconegut que hi ha informes molt ben elaborats i documentats els autors dels quals 'estarien indignats de veure què paguen per altres que són tan barroers', ha dit.

Turull ha dit que 'costaria determinar qui són els responsables dels informes tal com està definit i organitzat el tripartit'. 'Hi hauria d'haver un missatge clar perquè se sàpiga qui és el responsable d'aquest desori', ha afegit. Segons el diputat en l'encàrrec d'informes futurs cal seguir les recomanacions de la intervenció que en el sentit que els informes siguin absolutament necessaris i que s'encarreguin a persones alienes quan sigui impossible que ho faci algú de la Generalitat', ha dit. 'També caldria determinar l'eficàcia postinforme perquè no s'hi val fer informes que després quedin en un calaix', ha afegit.

Segons CiU, 'hi ha empreses que han fet auditories que abans havien fer informes' . Turull ha dit que li 'agradaria creure el president pero ha anat canviant de criteri i ha dit coses diferents'. 'Poso en qüestió les promeses de Montilla', ha dit Turull. El diputat nacionalista ha dit que la despesa en informes del 2007 a què ha tingut accés va ser de 32 MEUR i que pel 2009 el pressupost en informes és de 59 MEUR.

Al límit d'allò públic i privat

A tall d'exemple, el polèmic informe de Presidència per analitzar l'opinió d'alguns articulistes sobre el tripartit va ser realitzat per Josep Isern, de l'empresa Disseny i Comunicació, i per OKB Comunicació, empresa representada per Xavier Obón, que va treballar per a la Direcció General de Comunicació del Govern, depenent de Presidència, com a mínim durant el 2008 i que no ha aclarit si encara hi treballa.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
7 d'octubre de 2009, 19.51 h

Be per el sr. Jordi Turull.

Hi han persones dintre el govern que els hi agrada molt fer llenya de l`abre caigut, per exemple el Sr. Zaragoza...

Ara que expliquin aquesta malversació de diners...!, com la justifiquen...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 d'octubre de 2009, 20.59 h

Quiza no quieran acordarse per también lo hacian.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 d'octubre de 2009, 16.13 h

Fort tuf de podrit al tripartit!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.