directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 17:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camacho demana a CiU que abandoni la condició del pacte fiscal i ajudi Rajoy contra la crisi

Reivindica que el PPC ha obert un 'camí d'entesa' amb Mas a Catalunya que es pot traslladar a Madrid

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha apel·lat a la responsabilitat de CiU perquè abandoni la condició del pacte fiscal per donar suport a un futur govern espanyol i faci costat a Mariano Rajoy, en cas que governi, per fer les reformes econòmiques per sortir de la crisi. En una entrevista amb l'ACN, ha opinat que CiU hauria de deixar de banda el pacte fiscal com a exigència per a un pacte estable, perquè la prioritat és afrontar la crisi, i 'el veritable paper de CiU seria ajudar un pròxim govern d'Espanya sòlid i fort a prendre les grans reformes que Espanya necessita'. La popular ha reivindicat que el PPC ha obert un 'camí d'entesa' amb CiU a Catalunya que es pot traslladar a Madrid.

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta CiU, PP, PPC
Anunciada ja la data de les eleccions generals, el debat sobre pactes postelectorals i possibles col·laboracions comença. En un escenari de victòria del PP, la presidenta dels populars catalans ha cridat a la responsabilitat de la que sempre presumeix CiU, instant-la a deixar de pensar en plantejaments "electoralistes i partidistes" -el pacte fiscal- i a donar suport als populars a l'hora d'emprendre les reformes econòmiques que l'estat espanyol necessita per sortir de la crisi.

I és que aquesta col·laboració que reclama Camacho entre PP i CiU a Madrid seria molt més factible si no existís la condició del pacte fiscal

Sánchez-Camacho ha advertit que no es pot parlar de pacte fiscal mentre Espanya no es recuperi de la greu crisi que pateix. "Mentre no resolguem el problema de la crisi, mentre no creem ocupació i donem oportunitat als joves, no podem posar-nos a establir condicions ni exigències", ha argumentat.

Al seu parer, CiU "s'equivocaria si establís condicions i exigències" com la del concert "deixant enrere la sortida de la crisi". De fet, la líder popular ha considerat que "el veritable paper de CiU seria ajudar un pròxim govern d'Espanya sòlid i fort per, des del consens de les forces polítiques, poder prendre les grans reformes que necessita Espanya", perquè els catalans i la resta d'espanyols demanen ara polítics "responsables i seriosos" per afrontar els moments difícils que està patint l'estat.

CiU, soci preferent de Zapatero fins al final

Això, ha continuat, seria tenir l'actitud d'estat que sempre esgrimeix CiU com a valor afegit, i no el suport que ha estat donant al govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que ha enfonsat Espanya en la crisi més profunda. Segons la presidenta del PPC, la federació ha comès "molt errors" en aquest sentit, i haurà d'explicar durant aquesta campanya electoral per què ha estat el "soci preferent" de Zapatero i ara, "en el darrer moment, es vol baixar de l'autobús de la coalició intentant que la gent no se'n recordi d'aquest suport".

Precisament, a Camacho li ha sorprès que Duran contempli la possibilitat de participar en un govern de concentració quan ha estat soci de Zapatero fins al darrer dia. Sobre aquest extrem, ha dubtat que el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, "responsable de les pèssimes polítiques que han portat Espanya a l'atur", pugui aportar unes millors propostes per afrontar la crisi.

La presidenta del PPC ha reclamat responsabilitat a CiU a Madrid i ha esgrimit la que han demostrat, al seu parer, els populars catalans al Parlament, permetent l'aprovació dels pressupostos per evitar unes eleccions anticipades. Sense voler parlar de socis preferents, Camacho ha reivindicat el paper del seu partit a Catalunya, que s'ha convertit en "l'interlocutor" de CiU amb el PP de la resta d'Espanya.

La relació de col·laboració "no estable però sí molt sovintejada" amb CiU a Catalunya, ha dit, ha permès un "nou camí d'entesa i de diàleg" entre la federació i el PP espanyol, que "és bo per a tots i especialment per al pròxim govern d'Espanya".

Pressupostos del 2012

Camacho, però, ha advertit que no es pot donar per fet que el PPC també s'abstindrà en la votació dels pressupostos per al 2012, que s'han d'aprovar abans d'acabar l'any. Ha assegurat que estan disposats a parlar dels comptes, perquè els populars catalans faran tot el que sigui necessari per ajudar a crear llocs de treball i ajudar autònoms, emprenedors i pimes.

Això sí, permetre l'aprovació dels pressupostos no és gratis, i de moment ja ha posat dues condicions: conèixer abans les propostes i línies que marcaran els comptes i que es compleixi el pacte que van signar Govern i populars sobre els pressupostos del 2011, amb una reformulació de les ambaixades i una reducció del sector públic empresarial, ha recordat. "Volem parlar amb un partit que compleixi", ha avisat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
carme fletxa barcelona
22 d'agost de 2011, 22.06 h

Gràcies maca, no ens calen aquest consells perque el que volem es tenir un país independent d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
atlasac fletxa Vila-real
22 d'agost de 2011, 10.41 h

L´ignorància és el que ens MATA, procureu que almenys els vostres veïns sàpigen que si volen que els castellans ens MATEN ens ASSASSINEN ens fatgen el GENOCIDI...que com sempre han fet que VOTEN Partits Polítics que els diran per millonéssima vegada lo bons que ells son, o per el contrari SI VOLEN TREURENS LES CADENES VOTEN INDEPENDENCIA!!! (però NO els que ells diuen que son INDEPENDENTS...que han demostrat abastament que es deliren per MADRID) vos ho teniu clar? amb CADENES? o sense C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
22 d'agost de 2011, 00.50 h


#9 Estic totalment d’acord. Són tres les crisis que patim a Catalunya però sembla ser que el nostre President i el seu equip de govern sols tenen en el seu horitzó treballar incansables per Espanya. Recordo la meva sorpresa escoltant les referències de CiU al concert econòmic durant l’última campanya electoral. Déu meu, però si el van rebutjar en el moment d’allò que diuen transició ... Bé, no era tant. Perquè als dos dies després de les eleccions de novembre el Sr. Puig es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
21 d'agost de 2011, 23.53 h

#8 I jo afegiria:
Quin fastic de politics que tenim a casa nostra. (només els interessa la poltrona).
Quin fastic d'inmigrants espanyols (només els interessa la seva Espanya).


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
21 d'agost de 2011, 16.53 h

Ni els de CiU ni els del PP et necessiten per gestionar la colònia catalana, Camacho. Majordom i amo no volen repartir el pastís.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
21 d'agost de 2011, 13.53 h

Sento vergonya d'aquest país, del nostre.

Algú em pot explicar com es poden ajuntar vora d'un milió i escaig de ciutadans al Passeig de Gràcia, tothom amb el mateix objectiu (només calia escoltar els crits i llegir-ne les pancartes) i que, a la fi, Convergència s'acabi ajuntant amb aquesta gentussa? No ho entenc, no ho puc entendre. Som un poble petit i mesquí on tothom va a la seva; on la por ens ha fet perdre l'enfoc del veritable problema i, de retruc, de la seva solució. A cops pen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa BCN
21 d'agost de 2011, 12.29 h

Alícia Sanchez Camacho té la cara de plàstic. Pobra dona. PUTA, FATXA, LLETJA I LA CARA DE PLÀSTIC!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
F.Otetes fletxa PPCC !!*!!
21 d'agost de 2011, 11.57 h

Cada vegada em resulta més difícil accedir a Directe.cat ... em sembla que els del SITEL (obra del PP, concretament de Mariano Rajoi) hi tenen quelcom a veure. Ja no en tenen prou amb les carallades de la Kemacha, que ara ens volen privar d'opinar lliurement.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
euro fletxa submisió o INDEPENDÈNCIA
21 d'agost de 2011, 11.42 h

El pp esta inflat com un gripau. Aviat tindran tot el poder a ecspaña i per tant a Catalunya, perque Catalunya es ecspaña.
I ciu encara els hi dona ales. Ens esperen uns temps molts dificils i obscurs.
I que farem els independentistes. Ens continuarem barallant ???
Deixarem que ciu ens tapi la boca amb quatre quartos d'un "pacte fiscal" que no sabem ni que vol dir, perque no sera el "concert econòmic" ???
ciu i pp, s'entenen molt mes del que ens creiem. La "ENTESA" ciu + pp, es mes ecspaña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
21 d'agost de 2011, 11.13 h

Al Skoda Yeti li podien haver posat Skoda Sanchez Camacho perque son la mateixa cosa, hahhahhahah
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.