directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Marta Rovira promet que la nova ERC trencarà la dinàmica d'enfrontament entre la presidència i la secretaria general

Els números 1 i 2 del partit 'remaran en la mateixa direcció' · Volen evitar la pugna viscuda entre Carod i Puigcercós

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

En una clara referència a la pugna entre Carod-Rovira i Puigcercós, la pròxima número 2 d'ERC, Marta Rovira, s'ha marcat com a prioritat trencar amb 'una dinàmica una mica o bastant perversa' de rivalitat entre la figura del president i la del secretari general del partit. En una entrevista a l'ACN, Rovira ha assegurat que la intenció és que 'per primera vegada' el número 1 i el número 2 de la formació 'remin en la mateixa direcció' i, per aconseguir-ho, considera que cal canviar el rol de la secretaria general, càrrec que ella mateixa ocuparà a partir del 17 de setembre. En aquest sentit, ha especificat que les seves funcions seran de 'cuidar' i 'cohesionar' l'organització i la militància perquè ERC sigui un partit 'fort i cohesionat'.

Comparteix
   


Etiquetes
La nova direcció d'ERC, formada per Oriol Junqueras com a president i Marta Rovira com a secretària general, vol canviar la manera de funcionar i, sobretot, de relacionar-se entre el número 1 i número 2 del partit. Tot i que en aquesta nova etapa ERC continuarà comptant amb una presidència i una secretaria general com a principals càrrecs del partit, la pròxima número 2, Marta Rovira, ha manifestat la intenció de trencar una dinàmica que ha qualificat de perversa. 'El que intentarem és que per primera vegada hi hagi un president i un secretari general que remin en la mateixa direcció' ha assegurat Rovira fent referència a la rivalitat entre els dos càrrecs que històricament s'ha viscut al partit. En el Congrés de Lleida del 2004, Josep-Lluís Carod-Rovira va ser escollit president i Joan Puigcercós secretari general, quatre anys més tard i després d'una pugna fratricida Puigcercós va guanyar la partida en el Congrés del 2008 i va ser escollit president de la formació amb Joan Ridao com a número 2.

Segons Marta Rovira, encara que es mantinguin aquests dos càrrecs, no hi ha d'haver un número 1 i un número 2 del partit sinó que ha d'haver 'un número 1 i un equip al darrera que ajudi a forjar el seu lideratge'. Per poder aconseguir aquest objectiu, Rovira veu necessari 'canviar el rol' de la figura de la secretaria general i aposta perquè el seu paper sigui a partir d'ara de 'mirada cap endins de l'organització". Ha assenyalat que les seves funcions seran cuidar l'organització i la militància així com treballar per aconseguir un partit 'fort i cohesionat', que prioritzi els interessos de la societat als interessos del partit.

A més, Rovira també parla d'un 'lideratge plural, compartit i col·lectiu' que consisteix, segons la pròxima secretària general, en integrar a la direcció totes les sensibilitats del partit perquè 'treballin en una mateixa equip'.

Aprofundir en la qualitat democràtica
Un dels punts del programa amb què es presenten Junqueras i Rovira fa referència a 'l'aprofundiment de la qualitat democràtica'. I algunes de les mesures concretes d'aquest objectiu és celebrar primàries per escollir els candidats en les eleccions i realitzar consultes internes sobre 'decisions d'especial transcendència', com podrien ser els pactes postelectorals. Rovira ha explicat que el partit regularà el funcionament de les consultes internes en un reglament però ha avançat que se sotmetrà a la consulta de la militància aquelles qüestions que 'necessitin generar un consens majoritari al partit' i ha negat que aquest tipus de consultes suposin anar cap a un partit més assemblearista.

Preguntada per si creu que una consulta interna sobre la necessitat de reeditar el segon tripartit hagués evitat la davallada de vots a ERC a les passades eleccions al Parlament, Rovira ho ha desvinculat totalment. 'Els resultats que no els tenim perquè no es va fer una consulta sinó perquè no es va gestionar correctament el tripartit'. En aquest sentit, Rovira atribueix els mals resultats en eleccions a què 'no varem saber donar la imatge del Govern que hauríem d'haver donat i no varem acabar de coordinar prou bé el partit amb el Govern'.

Una altra de les mesures per fomentar la qualitat democràtica dins d'ERC és que els candidats a les eleccions s'escullin a través d'un procés de primàries. Un procés obert més enllà dels militants a través d'un 'cens d'electors'. Segons Rovira, es tractaria que l'entorn del partit com ara els simpatitzants participin en l'elecció dels caps de llista. Una nova fórmula que no es podrà posar en pràctica si, com tot apunta, se celebren primàries entre Joan Ridao i Alfred Bosch per encapçalar la llista de les eleccions al Congrés ja que, segons ha recordat Rovira, els actuals estatuts del partit no preveuen celebrar primàries amb un cens d'electors.

Més pes dels dirigents territorials
Donar un major pes dins del partit als dirigents territorials, és una de les claus de la nova direcció. Rovira creu que les últimes eleccions municipals han demostrat que 'la base del petit és el municipalisme'. I a partir d'aquesta convicció, ha assegurat que es prendran mesures per reforçar el paper del territori. Una manera de fer-ho, segons Rovira, és posar l'estructura del partit al servei dels càrrecs electes municipals facilitant-los, per exemple, assessors així com recursos humans o econòmics.

En segon lloc, es reforçarà la presència de dirigents territorials a la direcció nacional i, en aquest sentit, Rovira ha recordat que en el nou organigrama de la direcció hi ha tres alcaldes: el mateix Oriol Junqueras, batlle de Sant Vicenç dels Horts, l'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Soler i l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega.

I el tercer canvi organitzatiu que impulsarà la nova direcció per reforçar el territori és fixar que un tant per cent de membres del Consell Nacional siguin 'càrrecs nats provinents del municipalisme'. Un percentatge que s'acabarà de decidir al Congrés i que s'inclourà en la reforma dels estatuts del partit.

Consell de savis
Una altra de les noves mesures que la nova direcció té previst impulsar en el seu mandat és la creació d'un Consell Assessor. Es tracta d'un òrgan format per persones que han liderat el partit en els últims anys o bé han tingut algun càrrec institucional rellevant. 'Tota la gent que ha estat a l'executiva o a la direcció com Joan Puigcercós, Ernest Benach, Jordi Portabella o Joan Ridao han de tenir un lloc al partit' ha assegurat Rovira. I en aquest sentit, ha apostat per aprofitar 'aquest capital de l'experiència i del coneixement'. 'El que no pot fer ERC és desmerèixer aquest capital', ha conclòs. Un consell assessor que seria consultat quan el partit hagi de prendre decisions 'd'important transcendència'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Joan fletxa Palamós.
23 d'agost de 2011, 18.44 h

L'altre "independentista" de "peix al cove" ! Vota, vota, vota, ERC necessita vots poltronistes dels renegats a uns ideals de llibertat.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa bcn
23 d'agost de 2011, 17.22 h

Sou com nens petits, jugant i pixant-vos els calçotets, per no dir cagant-vos que és el que més pudor pot fer.
Aneu uns dies de vacances encara que sigui al badiu de casa i us poseu un CD mentre us preneu un got de bon vi de la terra i procureu ser coherents amb vosaltres mateixos, us adonareu que el que és bo per Catalunya és no guerrejar absurdament, poseu-vos les botes de cursa i correu-ne una de fons que us dugui a la saviesa del que creu fermament en l'interès per la comunitat, sort ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Palamós.
23 d'agost de 2011, 16.53 h

#11 -Un altre que cobra d'ERC. Sé perfectament alló de que : " qui canta les veritats..........." . Per cert avui he llegit unes paraues del veritable esperit "independentista" del protegit de Puigcercós, el senyor Junqueras que com molt bé sabeu es presenta, a l'igual que els seus antecessors, com a salvador de la pàtria.
"L'independentista" diu : " Apostem per un concert econòmic a la basca, i celebrem que l'expresident Pujol vagi en aquesta línea" Fantàstic !! Aixó és coherènci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Roma
23 d'agost de 2011, 11.52 h

Joan de Palamos. Cansa molt la teva cantarella repetitiva, destructiva i odiosa.
Renta't la llengua i fot un bon polvo, que et convé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 d'agost de 2011, 23.52 h

Avui totes lea ambaixades Líbies han canviat les banderes verdes per tricolors. I m'he enrecordat del nou look d'ERC. Però almenys a Líbia fotran fora al Gadafi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Palamós.
22 d'agost de 2011, 16.54 h

#8 - Doncs mira PereelDigne, per començar canvia't el nom perquè si continues donant vot i crèdit a aquesta colla de traidors, demostres no tenir dignitat. Catalunya no és feta per traidors i els actuals dirigents d'ERC han actuat covarda i traidorament. Pots argumentar-m'ho si no és així ? Ah! i no em vinguis amb que una equivocació la pot tenir tothom. Jo he estat durant 23 militant i em vaig donar de baixa degut a la deriva espanyolista que agafava el partit i sobretot quan es van pos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
PereelDigne fletxa Granollers
22 d'agost de 2011, 13.29 h

Són unes bonísssimes propostes. Endavan't ERC!

Joan de Palamós, m'agradaria saber perquè continues mantenint aquest odi cerval a ERC. Què et va fer el partit a nivell personal? Et van expulsar,? Et van treure de la feina? Et van maltractar? Per comptes d'insultar i calumniar, el que hauries de fer és no votar aquesta formació i llestos. Insistir sempre en els mateixos arguments una i altra vegada cansa. Deixa't de pujar i baixar banderes del Puigcercós i a veure si un dia se t'acudeix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 d'agost de 2011, 12.39 h

ERC es un continuo cachondeo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 d'agost de 2011, 11.42 h

Hi havia una vegada un parell de conills que corrien perseguits per una gossada. Els dos conills anaven discutint sobre quina era la raça del gossos: Que si eren llebrers, que si eren conillers. Total, que per no estar per la feina els gossos varen acabar caçant els dos conills i aquí s'acaba la història.

Qui se'n vulgui donar per assabentat, doncs ja sap. Apa, siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós.
22 d'agost de 2011, 11.27 h

#3 - Coneixes de veritat al penjabanderes espanyoles Puigcercós i el votaràs ? Tu deus ser de masoquisme picat !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.