directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament.Cat es presenta per tal de "rellançar" i "redreçar" Esquerra Republicana

El corrent crític que encapçala Joan Carretero exigeix un Congrés Nacional extraordinari, reclamant "un relleu a la direcció" del partit

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

L'exconseller de Governació i impulsor de Reagrupament.Cat (RCat), Joan Carretero, ha afirmat aquest dissabte a Barcelona que el corrent intern que ha creat servirà per "rellançar" i "redreçar" a Esquerra Republicana de Catalunya, per tal que segueixi el seu camí cap a la sobirania catalana i amb la voluntat de ser una "alternativa real" a la direcció del partit. Ho ha dit davant 600 persones que han omplert l'Auditori de Catalunya, i on també s'han vist càrrecs destacats d'ERC, com Carmel Mòdol, president del Consell Nacional d'Esquerra; l'històric dirigent republicà Heribert Barrera; el secretari general de la Vicepresidència i persona afí a Carod-Rovira, Rafel Niubó i l'exmembre de l'executiva i impulsor del corrent Esquerra Independentista, Uriel Bertran.
joan carretero reagrupament esquerra
Joan Carretero, impulsor de RCat, durant l'acte de dissabte / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Carretero ha apuntat que la trobada de totes les persones que durant els darrers cinc mesos han participat i donat forma, a través del portal d'Internet, a l'agrupació Reagrupament.cat, serveix per "engegar un camí que ha de dur a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a ser la primera força del Parlament de Catalunya" i aconseguir que Catalunya deixi de ser la "darrera nació europea en ser reconeguda com a estat lliure".

Per aquest motiu, considera que la direcció actual del partit "ha perdut el nord", com a conseqüència del primer govern tripartit i "l'aliança permanent a Madrid amb el PSOE". Joan Carretero ha explicat que aquests fets i altres han portat a què els dirigents republicans hagin "desconnectat" de Catalunya i que això hagi suposat una pèrdua important de vots, tant en les eleccions al Parlament de Catalunya com a les municipals.

En la seva intervenció, ha criticat conceptes que defensen dirigents com Josep-Lluís Carod-Rovira per justificar l'aposta per l'actual govern d'esquerres, com són “pluja fina” o “patriotisme social” per entendre que són incompatibles amb l'estratègia d'un partit independentista “estimem Catalunya i la volem lliure!! No pura, lliure!!” ha exclamat.

Propostes per renovar l'essència d'ERC


A banda de l'exigència de celebrar un Congrés Nacional extraordinari, el que ha estat ideòleg d'RCat ha reclamat “un relleu a la direcció del partit”, i no pas un “lífting protagonitzats pels líders”. Ha constatat que el màxim responsable d'ERC “no ha d'estar al Govern ni en cap a altra institució” per tal que pugui oferir dedicació plena i aconseguir la sobirania a Catalunya, vetllar pel bon funcionament del partit, i procurar que l'actuació dels militants a les institucions sigui “eficient, rigorosa i austera”.

Joan Carretero ha proposat també que els dirigents del partit tinguin un màxim de dos mandats de quatre anys i que, com a mínim, un terç de la Permanent Nacional no ostenti cap càrrec de representació pública. El fundador d'RCat ha animat a convocar una assemblea anual de les federacions regionals per tal “d'informar, debatre i votar” tota l'acció dels representants d'ERC al Govern de la Generalitat, al Parlament i als organismes supramunicipals.

Reformar el perfil nacionalista del partit


La posada de llarg de Reagrupament.cat ha servit també per situar la voluntat nacionalista per sobre de l'eix polític esquerra/dreta. L'exconseller de Governació de la Generalitat ha convidat a estar oberts “a encabir moltes sensibilitats” amb l'objectiu comú “d'avançar cap a l'Estat lliure” i no deixar en mans alienes el lideratge “de la societat cap a la sobirania” i l'autodeterminació.

Tot i així, en la trobada posterior amb els mitjans, Carretero ha negat que les seves paraules significaven la voluntat d'un acostament a Convergència i Unió. Ha matisat que “si hi ha grups al Parlament de Catalunya que no estan a favor de l'autodeterminació, ERC no hi hauria de pactar” referint-se al Govern d'esquerres actual.

També ha estat crític en la manera com el PSOE tracta els interessos de Catalunya. Considera que incompleixen els seus compromisos respecte a l'Estatut i el finançament autonòmic. Ha posat també com a exemples, l'aplicació de la tercera hora lectiva en castellà a les escoles, o la falta d'inversió en infraestructures, amb el conseqüents problemes a l'aeroport del Prat a o la xarxa de rodalies de Renfe, “ens donen un tracte només reservat a les colònies més maltractades per les seves metròpolis”, ha dit Carretero en referència als socialistes espanyols.

Suport dels militants


La constitució de Reagrupament.Cat ha servit per expressar la voluntat de no escindir-se d'Esquerra Republicana, sinó ser “una alternativa real i creïble”. I és què a l'acte han assistit càrrecs destacats d'ERC, com Carmel Mòdol, president del Consell Nacional d'Esquerra; l'històric dirigent republicà Heribert Barrera; el secretari general de la Vicepresidència i persona afí a Carod-Rovira, Rafel Niubó i l'exmembre de l'executiva i impulsor del corrent Esquerra Independentista, Uriel Bertran.

En la sessió, l'alcalde republicà de Rosselló, al Segrià, Jaume Fernández, ha llegit el manifest fundacional d'RCat, que està previst que es lliuri la setmana entrant a la direcció d'ERC, i iniciar així el procés de constitució formal com a corrent intern, que es podria fer efectiva en un termini de sis mesos. Presentat per els membres d'RCat, Francesc Mortés i Imma Prat, l'acte ha comptat amb la intervenció de la portaveu del corrent, Rut Carandell.

A més, un grup de militants reagrupats d'arreu del territori català han llegit els motius que han impulsat a altres militants a formar part d'Rcat. La jornada ha acabat quan els assistents han cantat l'himne dels Segadors.

Carod evita pronunciar-se i aposta per la continuïtat


Per la seva banda el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira ha aprofitat una trobada d'alcaldes republicans per afirmar, sense referir-se als corrents interns dins la seva formació, que el seu partit és un "partit gran, de govern i gradualista". "ERC és un partit polític" i, com a tal, "en democràcia la gent ens vota perquè governem", ha dit Carod.

El líder republicà ha afegit que el partit ha de seguir mantenint una estratègia "gradualista", i assolir la sobirania "fixant etapes". "Cada etapa no pot ser un terratrèmol ni la possibilitat d'un retrocés, per això el que no pot voler mai un partit de govern gran, de govern i gradualista són fugides endavant que comportin passos enrere", ha conclòs.

Puigcercós, que també ha assistit a la trobada d'alcaldes, ha seguit la línia de Carod-Rovira evitant referir-se als corrents interns crítics amb la direcció actual.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Edu fletxa BCN
3 de juliol de 2007, 07.50 h

Qualsevol que negui que Carretero és un infiltrat de CiU que està manipulant a part de la militància amb arguments més o menys convincents, i aprofitant un moment de decontent general, és que no té ulls a la cara. I us ho dic des de fora del partit... es veu molt clar... i no sé com us en sortireu de la ferida que està fent aquest personatge, netejant els draps bruts a la premsa enlloc de fer-ho dins del partir... la imatge de poca seriositat és vergonyosa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Núria fletxa tossa
2 de juliol de 2007, 18.22 h

Va home va, titllar r.cat de moviment convergent,es molt fort, el mateix carretero va dir que ara no es hora de trencar el govern sino renegociar-lo que de veritat fa falta perquè esquerra no se el que va pactar,però els gols que l'hi colen a diari i a sobre anar fent vondat aqui i allà a madrid es molt fort, que han votat una resolució d'autodeterminació sabent que sortiria que no per tal de que montilla no els fotes fora del govern, esquerra necessita un revulsiu iclar és normal que els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa València
2 de juliol de 2007, 17.28 h

Per a Maria de Cat. Ho dic ací i on faça falta: RCat és un càncer per a Esquerra, sembla un submarí convergent.

No fa crítica interna sinó que treu els draps bruts a fora.

No fa nació, sinó que vol deixar de banda el País Valencià a la seua sort. Recordem el desgraciat article de "PV a fer la mà" al web de RCat. Recordem com volen tornar al logo regionalista d'abans. Recordem com no fan cap esment estructural ni de projecte dels Països Catalans.

Ataca la política d'esque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Maria fletxa Cat
2 de juliol de 2007, 15.41 h

Comentari per en Jordi de València: De veritat creus que els +- 800 militants d´ERC que estem reagrupats sóm un càncer convergent dins ERC? Crec fermament que no t´has mirat www.reagrupament.Cat,. És molt recomanable llegir abans d´opinar ja que, pots caure en el greu error d´equivocar-te de totes totes. També et puc dir que la majoria de votans, militants, ex-militans i exvotans d´ERC estan força convençuts que el que avui és diu Esquerra és un afegitó a PSCPSOE. Creu-me Jordi, s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Francesc fletxa Celrà
2 de juliol de 2007, 13.16 h

Com a votant d'ERC, crec que feia falta un cert revulsiu dins del partit per les darreres decisions que ha pres la cúpula dirigent en donar un suport, gairebé incondicional, al PSC-PSOE.
No es tracta de dividir, sinó de discutir i reorientar la política del partit si el que es vol, tal com es diu, és assolir la sobirania de la nostra nació. Crec, sincerament, que l'estratègia actual no pot dur a un bon resultat en aquest sentit; i el que és pitjor, em temo que en realitat no hi ha una ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Marc fletxa Barcelona
2 de juliol de 2007, 10.03 h

Els nostres??? Qui són els nostres?? Així no anem bé, els nostres són tots, tots els que ja estan a ERC més el que s'hi han de sumar... O canviem la mentalitat o ens farem mal!!! Ho dic de veritat, hem de fer pinya (amb esperit crític no destructiu) que encara no hem arribat amb lloc i queda molt camí per recórrer...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa València
2 de juliol de 2007, 09.32 h

Carretero i el seu tinglado són un càncer convergent dins d'Esquerra. Volen carregar-se la federació del País Valencià i l'ideari d'esquerres per acabar llançant-se als braços de CiU com als anys 80. Curiosa, si més no, la presència i ovació a Heribert Barrera, curiosa.

La gent està molt emprenyada amb algunes decisions i actituds de la direcció, però el remei està sent pitjor que la malaltia. Molta gent emprenyada veu un salva-pàtries de 3 al quarto com Carretero i es llança ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ORIOL fletxa BARCELONA
2 de juliol de 2007, 08.24 h

I que consti que aquests actes no estan "subvencionats" pel partit, ho paguem de la butxaca!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
El mateix fletxa D'allà mateix
2 de juliol de 2007, 01.29 h

Jo vaig ser el que va criticar que no en parlaveu d'aquest tema. Ara us he de felicitar car heu procedit a parlar-ne. Molt bé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
felip fletxa isla perejil
1 de juliol de 2007, 21.50 h

600 assistents a l'acte del Carreteret: si aquests tinguessin algun càrrec (i la menjadora plena) no hi haurien anat. Política de farts!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.