directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras, disposat a parlar d'una coalició amb Reagrupament el 20-N

Reitera la voluntat de parlar i col·laborar amb qui defensi els seus mateixos objectius i insta la resta de partits a concretar què entenen per 'pacte fiscal'

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat aquest dilluns la voluntat de parlar i establir mecanismes de col·laboració amb tots aquells que defensin els grans objectius de la formació. El líder republicà ha fet aquestes declaracions després que el president de Reagrupament, Joan Carretero, apostés aquest diumenge per fer una coalició amb ERC de cara a les eleccions del 20-N. D'altra banda, ha demanat a la resta de partits que aclareixin què entenen per pacte fiscal. En aquest sentit, el candidat a la presidència d'ERC ha indicat que la seva formació defensa la independència fiscal i el concert econòmic "a la basca" i ha afirmat que l'única garantia definitiva és la independència. Junqueras ha tornat a expressar la voluntat de la formació de treballar conjuntament amb tothom qui comparteixi els objectius que ERC resumeix en les seves sigles. Segons els ha exposat el mateix líder republicà, aquests es concreten en la defensa del país, dels valors republicans i de l'estat del benestar. "Estem contents que hi hagi gent que vulgui treballar en aquest sentit", ha afegit. També ha afirmat que fa setmanes que la formació està en converses en aquesta direcció amb la societat civil, el món universitari i empresarial i l'entorn social.

 


Comparteix
   


Etiquetes
El polític independentista ha afirmat que ERC és un projecte que s'explica i que té sentit per ell mateix. En aquest sentit, ha assegurat que la seva voluntat és que el partit sigui una eina útil per al país. Per això, ha dit que la formació segueix un procés per elaborar les llistes per a les eleccions del 20-N al mateix temps que obre àmbits de col·laboració amb altres grups parlamentaris, entitats, associacions i el món universitari. "Treballem en les dues direccions simultàniament", ha afegit.

D'altra banda, ha instat a la resta de formacions a especificar què entenen per pacte fiscal. Segons ha afirmat, Catalunya sempre ha tingut un pacte fiscal però això no ha resolt els problemes que té plantejats en l'àmbit de les polítiques socials. "Nosaltres tenim clar què plantegem, nosaltres defensem la independència del nostre país i, en aquest camí, defensem la independència fiscal del nostre país", ha assegurat.

Junqueras ha avisat que totes les administracions dels Països Catalans pateixen molt perquè l'estat espanyol s'endú bona part dels recursos que generen. "Si es disposés d'aquests, recursos la Generalitat tindria superàvit", ha sentenciat. Així mateix, ha alertat del desequilibri existent entre "les competències que assumim i els recursos de què es disposa". Per això, ha afirmat que ERC defensa un concert econòmic "a la basca" per tal de controlar tot l'esforç fiscal. Tot i així, ha afirmat que l'única garantia definitiva és la independència.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Joan fletxa Palamós.
24 d'agost de 2011, 16.39 h

#18 - Cristian : Estic d'acord amb el teu escrit, l'ùnica solució és l'unió de tots els independentistes però............................................quins ? Repasa un per un el curriculum dels capdavanters dels actuals partits i n'hi ha per posar-se a plorar. Ara mateix acabo de llegir les paraules que ahir va dir el
pressumpte futur cap d'ERC, el senyor Junqueras : " ERC s'oposarà a qualsevol mesura que limiti el camí cap a la nostra sobirania fiscal i política " ---
Aixó s'han... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joan fletxa Palamós.
24 d'agost de 2011, 16.13 h

#16 - Que no tens resposta ? Tants "i ndependentistes " que tens !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Cristian fletxa Barcelona
24 d'agost de 2011, 15.08 h

Si Alfred Bosch s'imposa a Joan Ridao, ERC anirà pel bon camí. Però tampoc hem d'oblidar el més important que no són pas les persones. Cal aclarir el programa i no se ambigus. Cal que Oriol Junqueras i el seu equip directiu remarquin que ERC torna a veure com a únic objectiu la independència de Catalunya. Res de termes mitjos. Només d'aquesta manera els que els vam deixar de votar els tornarem a tenir en ment a l'hora de votar.

I d'altra banda, no hem d'oblidar que per aconseguir una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa Palamós.
24 d'agost de 2011, 11.32 h

#16 - Lo més fotut de vosaltres és que us voleu creure lo que no existeix. Dígues-me tu, després de tants anys de "democràcia" quin ha estat el polític que VERITABLEMENT ha posat en quarentena a l'Estat espanyol en quant a la nostra independència. Cap, ni un, bla, bla, la, bla, bla, bla,,,,,,,,,, i res més. Per desgràcia estem pitxor que mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ivan fletxa Avinyó
23 d'agost de 2011, 22.27 h

#15 Noi, és que tots els teus comentaris són iguals, renegar de tothom. Encara no t'he llegit cap comentari positiu. De veritat, és que no hi ha cap polític independentista que t'agradi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joan fletxa Palamós.
23 d'agost de 2011, 21.47 h

#14 - Ja ho sabem que ets dels "independentistes" dependents d'Epaña. Gràcies als qui ens havian de salvar de l'esclavisme, estem com estem. No cal que despertis ni treguis la bena dels ulls. És una llàstima però....................


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ivan fletxa Avinyó
23 d'agost de 2011, 20.26 h

#12 Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 d'agost de 2011, 20.22 h

#4 Pobre pep itu que costa d'acceptar el fracàs dels teus, doncs si ERC HA FRACASSAT I A MÉS A TRAÏT CATALUNYA..
CAL QUE ERC PASSI AL PASSAT, NO ÉS POSSIBLE REFER UN PARTIT QUAN S'HA TRAÏT ELS FONAMENTS I A CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Palamós.
23 d'agost de 2011, 19.57 h

#8 - Ui lo que has escrit Mar ! ERC és la perfecció, el sacrifici, el treball, l'interés, la lluita, l'honradesa política, l'ansietat feta dolor per l'independència, un no viure davant l'ultratge , ignomínia, robo, insults, que ens imposa Epaña. De sempre i sobretot durant els dos Tripudrits varen ser els ùnics que no es varen vendre a l'estat veí i van posar a la seva disposició les poltrones aconseguides. Les seves més que justes reclamacions han estat continuament fent tremolar el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa bcn
23 d'agost de 2011, 17.40 h

Potser que ERC també canviï a militància posats a fer. Apa animeu-vos els que no han sigut mai d'ERC que potser canviareu fins i tot les sigles!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.