directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pasqual Maragall proposa un 'tancament de caixes' si el TC retalla l'Estatut

Fixa un termini 'improrrogable' de 30 dies

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, defensa en un manifest escrit i signat per ell mateix dissabte passat a Juneda (Garrigues) un 'tancament de caixes' per part del poble català en cas que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) no emeti una sentència 'ferma i justa' sobre l'Estatut en un termini 'improrrogable' de 30 dies a partir del 4 d'octubre, data de la signatura del 'Manifest de Juneda'. 'La insolència de l'oficialitat i la lentitud de la justícia són penes que el comú del poble té dret a rebutjar, per alta que sigui la magistratura i extrema l'arrogància d'aquelles que dicten sentència o simplement la retardin', sentencia. És la segona proposta que planteja Maragall com a resposta a una possible retallada de l'Estatut pel TC espanyol després d'apostar per una gran manifestació.

Comparteix
   

El manifest, que reprodueix aquest dimecres el diari Segre i que també es pot trobar a la xarxa social Facebook, planteja que els signants del text procediran al 'tancament de caixes' si el Constitucional espanyol no es pronuncia d'una forma 'justa i ferma' sobre l'Estatut 'refrendat pel poble de Catalunya al juny de l'any 2006, tres anys i tres mesos més tard, de la seva aprovació en referèndum del poble de Catalunya', donant un mes de marge -des de la signatura del manifest- per a posar em marxa la iniciativa.

Maragall, quan parla del 'tancament de caixes' es refereix 'als impostos que el poble, representat pel Parlament de Catalunya, haurà declarat abusius i/o extravagants'. Empra l'expressió 'tancament de caixes' rememorant la vaga fiscal que van portar a terme comerciants i empresaris catalans al 1899, els quals es van negar a pagar a Madrid una nova contribució imposada pel govern del moment, encapçalat per Francisco Silvela.

El 'Manifest de Juneda' ja ha rebut l'adhesió, segons recull el diari Segre, de personalitats i representants de la societat civil com ara la presidenta de la Cambra de Tàrrega, Sylvia Falip; els exdirigents de sindicats agraris Josep Puigpelat i Josep Maria Besora -també exdirector general de Desenvolupament Rural del DAR-; i de responsables d'entitats agràries com ara el gerent de la Cooperativa d'Ivars, Antoni Pané, o el responsable de porcí de la FCAC, Ramon Armengol, entre d'altres.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
8 d'octubre de 2009, 10.31 h

Maragall, quan parla del 'tancament de caixes' es refereix 'als impostos que el poble, representat pel Parlament de Catalunya, haurà declarat abusius i/o extravagants'. Paraules textuals publicades a aquest article. Aleshores, jo pregunto al Sr. Maragall, Vostè creu sincerament que el Parlament de Catalunya, és representatiu de la Catalunya que volem ???. Com gosa manifestar el què diu, quan Vostè i els governs Pujol ens van estar venent i hipotecant a Espanya dia sí i dia també ???. Què... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.