directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol: 'Cal que passi alguna cosa entre Catalunya i Espanya, ni que sigui un xoc de trens'

L'expresident creu que la relació entre les dues nacions es troba 'en un punt molt difícil' i que si no hi ha cap gir Cataunya 'caurà en una situació greu d'involució'

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat des de la Universitat Catalana d'Estiu que la proposta de modificació de la Constitució per limitar la despesa de les comunitats autònomes reduirà "la capacitat operativa". "En particular la de Catalunya", ha subratllat. Pujol també ha alertat que parlant d'"aquestes qüestions", quan es posen d'acord "PP i PSOE", a Catalunya "li toquen el crostó". L'expresident, sobre la relació entre Catalunya i Espanya, ha lamentat que es troba en un punt "molt difícil", tan difícil que resulta inevitable que passi "alguna cosa", encara "que sigui un xoc de trens". Pujol ha rebut a la UCE el premi Canigó en reconeixement de la seva trajectòria.
jordi pujol
Comparteix
   


Etiquetes
L'expresident Pujol ha alertat des de Prada aquest dimecres que la limitació de la despesa de les comunitats autònomes que han pactat el PP i el PSOE reduirà "la capacitat operativa de les comunitats autònomes", en particular, "la de Catalunya". Un avís que ha vingut reforçat per la seva experiència, que indica que quan populars i socialistes es posen d'acord en assumptes que afecten Catalunya, "a Catalunya li acaben tocant el crostó".

Pujol creu que en la relació entre Catalunya i Espanya "alguna cosa passarà". De fet, referint-se al darrer moviment dels dos partits majoritaris espanyols, "ja està passant", ha remarcat. Perquè per a ell resulta simptomàtic el que estan fent "algunes comunitats autònomes del PP, però també alguna del PSOE, que estan retornant competències a l'estat".

La relació entre les dues nacions es troba en un punt "molt difícil". "I cal que passi alguna cosa, ni que sigui en forma de xoc de trens", ha afirmat enigmàticament. Pujol s'ha afanyat a matisar que d'aquest xoc de trens "no se'n pot parlar alegrament, i menys provocar-lo". Per afrontar el futur "cal seriositat, molta preparació prèvia i molt enfortiment intern", ha aconsellat.

L'expresident ha argumentat el seu desig més o menys explícit que passi alguna cosa assegurant que de seguir pel mateix camí, en cas de no produir-se "cap gir", Catalunya "cauria en una situació d'involució molt greu, des de la política o la llengua, passant per l'economia, el benestar i la cohesió social".

Implacables davant la feblesa

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recollit l'altre premi Canigó lliurat aquest dimecres per la Universitat Catalana d'Estiu. El guardó "representa una responsabilitat" que l'entitat ha entomat posant-se al servei del país i prometent que treballaran per ajudar la classe política en el "pas endavant" que han de fer.

Casals ha remarcat la necessitat d'aconseguir el pacte fiscal i, sense voler entrar en cap guerra de denominacions, ha avisat que no s'entendrà una nova relació financera que no passi perquè "Catalunya pugui disposar dels impostos que paguen els catalans".

En aquest sentit, la presidenta d'Òmnium ha advertit als polítics que negociaran el concert econòmic que seran "implacables" davant les mostres de "feblesa" que es conformin amb acords inferiors.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Somjo fletxa Ciutat
26 d'agost de 2011, 03.22 h

“Ens cal l'alè d'algú que ens sigui nou
als ulls i al cor i que ens empenyi fort
per a no dir que el mur ja és massa alt
perquè puguem saltar-lo,
per a no fer del clos un laberint.”

(fragment del sonet Laberint. Margalida Pons i Jaume)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Meritxell fletxa Sabadell
25 d'agost de 2011, 21.12 h

#21Una altra astracanada del Yoda. És vell i li agrada cridar l'atenció. Després se'n desdiu com si res. No oblidem el que va fer durant els 23 anys que va ser al capdavant de l'autonomia. La política d'immersió lingüística és el major bluf que pugui haver hagut. El català és en perill. L'economia ha estat una sangria constant I Catalunya va passar de ser el motor de l'estat (motor d'europa que deia ell) a el water d'Espanya. Cal di res més?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
JORDI fletxa CATALUNYA
25 d'agost de 2011, 17.25 h

#25 Tranquil Jordi,deixi estar la pobre rosario,està enfadada perqué com li envien el PIRMI en xec no pot estar tot el dia al bingo o al bar,és més,fins i tot no pot anar de vacances(be,de fet tot l'any hi està),al seu poble natal de xarnegolàndia,a tocar d'Àfrica.Ésser un subsidàri te els seus desaventatges.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Joan fletxa Palamós.
25 d'agost de 2011, 16.56 h

#6 - Ana, per desgràcia crec que amb lo que tenim (polítics TOTS) encara ens tocarà treballar molt per canviar definitivament els rumb del nostre país. Visca Catalunya Independent !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
25 d'agost de 2011, 16.33 h

A ROSARIO FORT: El què jo contribueixi fiscalment, a Vostè no li interessa en absolut. El què si li puc dir que amb els meus 74 anys, he cotitzat i encara continuo cotitzant 50 vegades més del que segurament pot haver contribuït Vostè fins ara, si és que ho fa. Més a més m’està contestant un enfilall de coses, les quals res tenen a veure amb el què he dit, de tal manera que em dóna la impressió que això no va per a mi. Per tant, no tinc perquè contestar-la. D’altra banda no h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
JORDI fletxa CATALUNYA
25 d'agost de 2011, 15.19 h

#13 Prefereixo ser un CATeto que una EScoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
enric padrosa fletxa Barcelona
25 d'agost de 2011, 15.07 h

i això el naZionalisme espanyol ho té molt ben après


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
enric padrosa fletxa Barcelona
25 d'agost de 2011, 15.04 h

i s'amaga per poder abocar impunement tota la bilis espanyolista que porta dins. Una bilis fomentada en el feixisme, en l’enveja i en el sentiment d’inferioritat dels espanyols envers els catalans. Aquest indesitjable que deu formar part d’alguna facció neonazi no sap ni escriure en espanyol i crea un mapa de faltes d’ortografia i de conceptes tergiversats. Tenia raó el “capo” nazi Goebbels quan afirmava que una mentida repetida 1000 vegades es convertia en una veritat i això el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
enric padrosa fletxa Barcelona
25 d'agost de 2011, 15.02 h

Tots els comentaris són contraries a les paraules del Molt Hble. Jordi Pujol i no seré jo qui digui que alguns no tinguin raó i tampoc que cadascú no sigu lliure d’expressar la seva opinió sempre i quan les facin amb correcció i coneixement de causa, però ni ha dos que destaquen per la seva mala educació, Son els dos últims; d’un tal Toni –que ves a saber qui és- i d’un tal Roser Fort que de lluny es veu que és el pseudònim d'un covard que no s'atreveix a donar la cara i s'a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
JORDI fletxa CATALUNYA
25 d'agost de 2011, 14.41 h

#12 Saps rosario?quan parles la teva veritable llengua,la dels teus amos,no fas tant fàstic,només fàs riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.