directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

PxC recorrerà la prohibició d'Interior de celebrar la manifestació contra una mesquita a Salt

Anglada defensa el dret de Plataforma per Catalunya a manifestar-se 'com qualsevol partit democràtic'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha assenyalat aquest dimarts, que el seu partit recorrerà la prohibició del Departament d'Interior de celebrar una manifestació contra la construcció d'una mesquita salafista a Salt. Anglada ha assegurat tenir "la confiança i la certesa" que "ens donaran la raó i podrem fer la manifestació organitzada pel dissabte 27 d'agost on jo hi vull estar present". D'altra banda, el president de PxC ha defensat el dret del seu partit a manifestar-se "com qualsevol partit democràtic". Anglada creu que hi ha "instigadors" que volen prohibir la veu de Plataforma per Catalunya a Salt, "i és això el que ha de controlar Interior".

Comparteix
   


Etiquetes
El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha assenyalat que el seu partit recorrerà la prohibició del Departament d'Interior de celebrar una manifestació en contra la construcció d'una mesquita salafista a Salt. La prohibició, que es basa en informes policials dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Salt, al·lega que PxC està distribuint "pamflets" en contra de la mesquita i la concentració prevista per dissabte 27 d'agost "podria ferir el sentiment religiós" de la comunitat musulmana que viu al municipi. 

Anglada ha explicat que el seu partit té 48 hores per presentar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tot i això, els serveis jurídics de Plataforma per Catalunya ja estan treballant per poder-los presentar demà dijous. 

Segons han assegurat des d'Interior, "com que el dret a la manifestació és un dret fonamental reconegut a la Consitiució", el recurs que presentarà PxC es processarà a través d'un procediment "urgent" que podria rebre una resposta aquest mateix divendres. 

En aquest sentit, el líder de Plataforma per Catalunya s'ha mostrat "confiat" i amb la certesa que la resposta que rebran del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya "és que ens donaran la raó i realment podrem fer la manifestació en contra la construcció de la mesquita". 

Dret a manifestar-se

Josep Anglada ha assenyalat que entén que el Departament d'Interior ha de "vetllar" pels partits demòcrates "i la gent demòcrata, com nosaltres". El president de Plataforma per Catalunya ha recordat que el seu partit té representació al consistori de Salt "i, com a tal, tenim dret a manifestar les nostres postures tant a l'Ajuntament com al carrer". 

Un altre dels punts inclòs a l'informe emès per les autoritats policials i que Interior utilitza com a argument per no autoritzar la manifestació és que es té constància que es vol convocar una contramobilitació de joves musulmans vinguts de ciutats properes a Salt com Girona, Blanes, Palamós o Palafrugell, "cosa que podria acabar en aldarulls i riscos per a les persones". 

En referència al Departament d'Interior i en cas que s'acabi celebrant la manifestació, Anglada creu que "el que han de fer és procurar que aquests 'energúmens' no s'acostin allà on Plataforma per Catalunya farà la concentració". 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
25 d'agost de 2011, 12.01 h

Doncs jo trobo que té tot el dret a manifestar-se, sempre i quan sigui pacíficament. O és que només podem manifestar-nos per a exclamar els "vivas" i víctors per als sociates, peperos i per la visita del papa ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.