directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell aposta per eliminar el Ministeri de Cultura

El conseller de Cultura creu que el Ministeri fa 'poca aportació' a Catalunya i repartiria la partida de 700 milions d'euros que percep

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s'ha mostrat partidari de prescindir del Ministeri de Cultura. Considera que la institució fa "poca aportació" a Catalunya en tenir les competències transferides des de l'any 1980. Tanmateix, el Conseller mantindria la partida d'uns 700 milions d'euros que percep perquè "en relació als països veïns, ja és prou inferior". Mascarell rebria molt bé els 150 milions d'euros (el 20%) que pertocaria al seu Departament. Pel que fa al procés de regeneració interna del seu anterior partit, el PSC, Mascarell creu que ha de prioritzar la preocupació per la ciutadania a les dinàmiques internes de partit
ferran mascarell, conseller de cultura
Comparteix
   


Etiquetes
Ferran Mascarell ha remarcat que el ministeri desaparegui "no té massa complicació, és obvi que a l'Estat tal com el tenim no fa una funció massa important, però també cal intentar que aquests recursos no desapareguin".

Durant l'entrevista a COM Ràdio, també ha destacat que, en l'àmbit del cinema, ha estat un pas important restablir el diàleg amb les distribuïdores nord-americanes, que ha desembocat amb l'acord de doblar, des d'aquest estiu, algunes pel·lícules al català. El paper de la política lingüística ha de ser, pel conseller, la d'"acompanyar la cultura social".

En aquest sentit ha afirmat que no tindria sentit garantir el 50% de doblatge en català si no anés acompanyat d'una resposta proporcional del públic i ha pronosticat que el procés serà llarg ja que hi ha "una generació acostumada al doblatge en castellà" a la que li resulta estrany veure pel·lícules en català. Ha posat TV3 com a exemple d'eina de canvi cultural.

Respecte el procés intern que viu el PSC, ha afirmat que se'l mira "amb interès" i l'ha qualificat de "costòs". Espera que "s'acabi i que el PSC jugui un paper clar, nítid, i precís amb una inequívoca catalanitat i una lectura socialdemòcrata de la realitat". Segons Mascarell, creu que s'ha de prioritzar la preocupació per la ciutadania a les dinàmiques internes de partit.

Sobre la incidència que una hipotètica supressió de les diputacions podria tenir en la xarxa pública de biblioteques catalanes, el conseller ha remarcat que la vocació d'aquests centres ha de ser "municipalista", i que els diners que ara aporten les diputacions "es podria traslladar a un altre grau de l'administració, més amunt o més avall".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
28 d'agost de 2011, 09.43 h

Adelante es de los más inteligentes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 d'agost de 2011, 09.08 h

-Mascarell demana. No 'aposta'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon fletxa Premià Mar
26 d'agost de 2011, 20.37 h

No t'esforcis. No et faran ni el més "punyeteru" cas. Més aviat se'n riuen de la proposta. Dit sigui de pas, els indepenentistes també ens en riem de tu i la teva ocurrència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.