directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La militància de SI aposta per presentar-se a les eleccions espanyoles en coalició independentista

Uriel Bertran insisteix en la idea unitària si Alfred Bosch i no Ridao n'és el cap de llista

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es presentarà a les eleccions generals del proper 20 de novembre si es forma una gran coalició independentista. Així ho ha decidit la majoria dels militants (55%, 767 persones) en una consulta interna elaborada durant el mes d'agost. En l'executiva d'aquest dilluns, la direcció redactarà les bases d'un acord electoral que farà arribar en les properes setmanes a diferents partits sobiranistes. 'En un primer moment farem arribar la proposta a Esquerra, però no és una proposta tancada. Volem un gran coalició', ha explicat el secretari general de SI, Uriel Bertran. Si Alfred Bosch esdevé finalment el candidat republicà, la coalició serà 'més fàcil d'assolir', ha apuntat. Bertran ha destacat que la voluntat dels adherits coincideix amb la d'Heribert Barrera, de formar una gran coalició independentista per denunciar l'espoli fiscal i la independència dels Països Catalans. 'Aquest pot ser el millor homenatge' ha afirmat. El diputat independentista ha tingut un record per la figura de l'expresident Barrera, que ha assegurat 'és un referent per tots nosaltres per que sempre va defensar la independència amb tenacitat'.
'Sabem de la coincidència estratègica d'Alfred Bosch amb les posicions de SI', ha indicat Bertran. Per això, Solidaritat opina que seria 'possible' una coalició si Esquerra 'assumís el que pensa Alfred Bosch'. En cas que el candidat d'ERC a les generals torni a ser Joan Ridao, l'acord electoral no seria possible: 'ha estat el mateix Ridao el que ja ha dit que no vol aquesta coalició'.

L'executiva de SI es reunirà aquest dilluns per començar a treballar en la proposta que més tard farà arribar als partits de caire independentista. La voluntat de Solidaritat, segons Bertran, és fer una coalició el més gran possible, però la decisió que prengui Esquerra serà fonamental per al futur d'aquesta coalició. 'Si ERC rebutja la coalició electoral, és perd l'esperit original de formar una gran coalició', ha explicat el secretari general de Solidaritat Catalana.

1.394 adherits de SI van votar en la consulta a través d'Internet. El 55% va escollir presentar-se a les eleccions generals només si s'aconsegueix una gran coalició; el 34% va votar per no presentar-se; el 10% presentar-se ja si és en coalició com si ni; i l'1% va votar per presentar-se a les eleccions en solitari.

'CiU vol que ens robin una mica menys'

Uriel Bertran també ha comentat la proposta de CiU d'incloure en la reforma constitucional un límit de dèficit fiscal per a les comunitats. Segons el secretari general de SI, això mantindria el 'robatori fiscal' de l'Estat a Catalunya. 'Si es constitucionalitza l'espoli fiscal donem la raó a l'Estat', ha assegurat. Per a Bertran, Josep Antoni Duran i Lleida -que ha estat qui ha formulat la proposta- i CiU volen que l'Estat continui 'robant' a Catalunya, però que ho faci 'una mica menys'.

Record a Heribert Barrera

El millor homenatge a Heribert Barrera és, segons el secretari general de SI, seguir amb el seu missatge. 'SI coincideix amb la voluntat d'Heribert Barrera de formar una gran coalició entre els partits independentistes per anar al Congrés dels Diputats a denunciar l'espoli fiscal i a reclamar la independència'. Bertran ha lamentat la mort del primer president del Parlament de la democràcia i li ha agraït de manera personal el suport que Barrera va expressar per la candidatura de Bertran a la secretaria general d'Esquerra Republicana de Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
30 d'agost de 2011, 20.09 h

CiU no pinta nada deciden PP+PSOE, los demás a callar son minoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 d'agost de 2011, 18.51 h

CIU no sé el que vol però és clar que NO FA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Noemí fletxa Sabadell
30 d'agost de 2011, 16.01 h

Anar a Madrit és una pèrdua de temps i de diners. Per la campanya que costa uns calerons i perquè allà com a catalans és com parlar amb la paret.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
gica fletxa Europa
30 d'agost de 2011, 13.51 h

Malament rai! Segueixen volen escalfar poltrones, ara a l'estranger. Quan viurem d'esquena a Ecspanya? Fins llavors, no serem lliures. ABSTENCIÓ a les eleccions estrangeres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Libertus fletxa Cerdanyola
30 d'agost de 2011, 11.37 h

Ha de ser la militància d'ERC qui faci la tria del cap de llista, això si ens creiem l'assamblearisme…


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa Reus
30 d'agost de 2011, 09.40 h

amb ERC o sense, es necessària una llista independentista unitària. millor sense polítics professionals vividors


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
30 d'agost de 2011, 08.58 h

Totes diputats que es pot treure de PSOE i PP vol dir que més facilitat CiU tindrà per fer burro amb espanyols. Boicot català a eleccions espanyols seria millor per garantir que CiU no pot jugar joc de bon català ( esclau ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 d'agost de 2011, 13.52 h

PSOE+PP i neu cantat, es perdre el temps i els diners.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.