directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Últim adéu a l''honest i conseqüent' Heribert Barrera

Crits reclamant la independència a la sortida del fèretre

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Més de 400 persones han omplert la Sala de l'Auditori del Parlament per acomiadar Heribert Barrera, el primer president de la Cambra Catalana en democràcia. El funeral laic ha comptat amb una àmplia representació del Govern, de la classe política catalana, i d'ERC, el partit que va presidir Barrera. L'expresident, Jordi Pujol, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, han estat els encarregats de glossar la figura de Barrera en els seus parlaments. Ambdós han destacat la importància d'un 'home honest i conseqüent', que deixa un 'petjada profunda' al país pel que tant va treballar. Pujol, a més, ha situat la figura de Barrera com a referent en 'un moment perillós' com l'actual. La Sala de l'Auditori del Parlament de Catalunya s'ha quedat petita aquest dilluns a la tarda per acollir els centenars de persones que s'han acostat a la Cambra Catalana per acomiadar Heribert Barrera, el primer president del Parlament de la democràcia. Amb la sala on s'ha realitzat el funeral laic plena de gom a gom, molts ciutadans han hagut de seguir la cerimònia en una sala adjacent on s'han instal·lat monitors de televisió.

Comparteix
   


Etiquetes
La cerimònia ha comptat amb la presència d'una àmplia representació del Govern, encapçalada per la vicepresidenta, Joana Ortega, davant l'absència per motius familiars del president de la Generalitat, Artur Mas, que sí ha assistit aquest matí a la capella ardent. També han estat representats la resta de partits catalans, en especial nombre ERC, el partit que va presidir Heribert Barrera.

Desprès d'escoltar el cant de la Senyera, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, visiblement emocionat, ha pres la paraula per destacar la figura d'Heribert Barrera. Desprès de donar el condol a la família i al que va ser el seu partit, l'expresident Pujol ha emmarcat Barrera dins 'una generació que va somiar i que va lluitar per una Catalunya com a país i justa amb la gent'. Per a ell el que comptava eren 'els seus ideals i la contribució que podia fer a la seva pàtria', per això resistia bé les crítiques i mai va renunciar 'a la seva manera de fer i de pensar', ha afegit. Un fet que Pujol ha destacat perquè 'vivim en una societat poruga del què diran de mi'.

Les paraules de l'expresident han anat en tot moment en la direcció de vindicar la figura de Barrera i el seu exemple, sobretot ara que el país travessa 'un moment molt difícil'. 'Catalunya veu amenaçats el seu autogovern i la seva convivència, el seu missatge polític ens pot ajudar més que mai', ha assegurat.

La darrera part de la intervenció de l'expresident ha estat un missatge que ha enviat en primera persona a ell: 'President, vareu assumir un compromís amb el país, amb la justícia social, la llibertat dels pobles i sobretot la de Catalunya, i si el vas poder mantenir durant 75 anys va ser gràcies al fet que eres home de valors sòlids i consistents, no líquids', ha apuntat Pujol.

A la intervenció de Jordi Pujol ha seguit un vídeo amb el discurs d'investidura íntegre d'Heribert Barrera com a primer president del Parlament de la democràcia. Un vídeo que la família de l'expresident ha seguit visiblement emocianada.

La següent intervenció ha estat la de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que malgrat afirmar que 'avui vivim un dia molt trist', ha destacat que 'guanyem un referent per avançar per una Catalunya plena'. De Gispert, com Pujol, ha afirmat que Heribert Barrera 'es va posar al servei de la pàtria' i l'ha posat com a exemple a seguir.

La presidenta del Parlament també ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar la figura dels polítics, persones, ha dit, 'amb una estimació profunda del país i amb voluntat de servei públic', moltes vegades menystinguts. És per això que ha reclamat 'respecte' per la seva feina, 'amb el seus errors i encerts'.

El punt i final a l'acte l'ha posat Els Segadors, al que ha seguit un crit espontani de 'Visca Catalunya Lliure', i altres de majoritaris en favor de la independència.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
30 d'agost de 2011, 18.27 h

NO DIGUEM ADEU EL NOSTRE HONORABLE HERIBERT BARRERA. SEMPRE ESTARÀ ENTRE NOSALTRES. EL SEU ESPERIT I LA SEVA LLUITA PER CATALUNYA ENS ACOMPANYARAN.
LLUITEM AMB LA FORÇA DE LA PARAULA, DE L'EXEMPLE I LA BONA VOLUNTAT, PEL CATALÀ PER CATALUNYA.
SÍ ESTIMATS. CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ. NI MILLOR NI PITJOR ÉS LA NOSTRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pere fletxa Tàrrega
30 d'agost de 2011, 10.27 h

Estem de dol, cert. Però no estem vençuts! L'Heribert ens ha deixat l'exemple i l'esperit de lluita que cal tenir per assolir la llibertat plena del nostre poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 d'agost de 2011, 10.09 h

Ai cada vegada en som menys de catalanas honestos, com ens ho farem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
serafi fletxa Barcelona
30 d'agost de 2011, 08.18 h

ens ha deixat un gran patriota que sempre va posar Catalunya devant de tot. Que descansi en pau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.