directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

El descens dels raiers de La Pobla aplega a més de 3.000 persones

La popular baixada d'embarcacions de troncs ha arribat a la XXIX edició

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Mes de 3.000 persones han contemplat la tradicional baixada de les embarcacions de troncs de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) pel Noguera Pallaresa aquest diumenge al migdia amb la participació del president de la diputació de Lleida Isidre Gavín en la seva XXIX edició.
raiers descens pobla
Raiers durant el descens / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Al voltant de 3.000 espectadors han assistit a la XXIX edició de la baixada dels 'raiers' pel Noguera Pallaresa des de la presa de Sossís fins el Pont de Claverol. El descens ha sigut ràpid i sense cap contratemps, excepte l'última de les quatre embarcacions que ha encallat metres abans d'arribar al final del trajecte, en la qual descendia el president de la diputació Isidre Gavín. Finalment, el 'rai' ha pogut arribar al final sense cap problema.

A la seva arribada Al Pont de Claverol, Gavín ha estat animat pels espectadors a llançar-se a l'aigua, un fet que ja s'ha convertit en una tradició. El propi Gavín ha estat la persona en la qual ha recaigut la 'Gantxa d'Or' de la present edició, un premi que lliura la Associació dels Raiers de La Noguera Pallaresa a les persones o institucions que s'han distingit per la seva col·laboració per a conservar aquesta tradició.

D'aquesta manera s'ha homenatjat aquest antic ofici en el qual s'aprofitava la força dels rius per a transportar la fusta dels boscos fins a les ciutats. Després del descens, al voltant de 500 persones han participat en el menjar popular celebrada en el Vernedot.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.