directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Sant Fèlix torna a quedar-se sense el tres de deu però acaba amb cinc gammes extra

Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Joves de Valls i Colla Vella de Valls ofereixen, un cop més, l'espectacle casteller més gran de l'any

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Un any més no ha pogut ser. Els Castellers de Vilafranca encaraven possiblement la diada castellera més important de l'any, Sant Fèlix, amb l'objectiu de descarregar el majestuós tres de deu amb folre i manilles i la torre de nou amb folre. Cap de les dues construccions han estat possibles. Com a bons amfitrions, però, els verds han marxat de la plaça amb tres construccions de gamma extra descarregades: quatre de nou amb folre i agulla descarregat, torre de nou i pilar de vuit. Les altres tres colles ja habituals de la diada, les dues de Valls i els Minyons de Terrassa, també han fet un bon paper. Sobretot els egarencs, si bé la Joves no ha pogut descarregar cap castell de nou.
Els Minyons de Terrassa han començat la seva actuació descarregant amb fermesa el tres de nou amb folre. Pel que fa a la Colla Joves Xiquets de Valls han aconseguit carregar el tres de nou amb folre tot i que el pom de dalt ha vacil·lat un moment però no han pogut descarregar-lo. La Colla Vella de Valls ha estat l'encarregada de tancar la primera ronda aconseguint descarregar també el tres de nou amb folre. Un castell ferm i segur donava per tancada la primera ronda a encara no tres quarts de dues del migdia.

Ha arribat la segona ronda i, amb ella, les màximes expectatives posades en els verds: la torre de nou sense manilles només carregada per ells mateixos l'any 2005. Tot i desmuntar un primer peu, en el segon intent la caiguda ha estat massa aviat i ha quedat lluny de carregar-se. Més tard, però, Vilafranca ha descarregat una torre de nou amb folre i manilles sense cap complicació. Segon gamma extra de la diada.

Els següents a actuar, els Minyons de Terrassa, també han aconseguit descarregar la torre de nou amb folre i manilles, i així arribava el tercer gamma extra d'aquest Sant Fèlix. Els de Terrassa feia cinc anys que no descarregaven un castell de gamma extra a la diada de Sant Fèlix; enguany ho han aconseguit gràcies a defensar-la amb moltes ganes. La Joves de Valls ha descarregat la torre de vuit amb folre ben parada, la cinquena que aconsegueixen aquesta temporada. Per tancar la ronda, la colla Vella de Valls ha descarregat el quatre de nou amb folre.

I un any més ha arribat el torn del tres de deu amb folre i manilles... i un cop més no ha pogut ser. Després de desmuntar un peu, els Castellers de Vilafranca han aixecat l'estructura de l'anhelat i majestuós castell però la tremolor ha fet que no tota la canalla ho acabés de veure clar i tot i que acte seguit s'ha estabilitzat, a l'hora de tirar enrere ha acabat caient. Així doncs, un nou Sant Fèlix sense poder veure descarregat el castell de deu, fita només aconseguida dos cops a la història els Minyons de Terrassa. En la mateixa ronda, els verds han descarregat el tres de nou amb folre sense complicacions.

Els Minyons de Terrassa han pogut descarregar el quatre de nou amb folre, mentre que la Jove de Valls ha carregat el quatre de nou amb folre però les presses l'han traït i ha fet llenya quan gairebé l'havia descarregat. La Vella de Valls ha aconseguit descarregar el nou de vuit, un castell gairebé més ampla que alt que només han portat ells a plaça i que l'havien aconseguit descarregar en dos ocasions abans d'aquest dimarts.

Finalment, la jornada castellera s'ha tancat amb la ronda de pilars. Els de Vilafranca han descarregat el pilar de vuit amb folre i manilles, mentre que els Minyons de Terrassa s'han quedat amb l'intent, just quan l'enxaneta feia la motxilla. Per la seva banda, la Vella de Valls ha carregat el pilar de set amb folre, però no ha pogut descarregar-lo.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep fletxa Barcelona
31 d'agost de 2011, 14.31 h

En català ben entès, anomeneu-lo SANT FELIU. Gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.