directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC torna a alçar la bandera antitransvasament de l'Ebre

Els republicans ebrencs reiteren el seu compromís en la defensa del riu i la seva oposició a qualsevol transvasament

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La Federació d'ERC a les Terres de l'Ebre ha estat la primera de posicionar-se contra la insistent demanda d'aigua de l'Ebre que es fa des de Castelló. Tal com demanava aquesta setmana la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), els republicans han reiterat el seu compromís en la defensa del riu i la seva oposició a qualsevol transvasament. Càrrecs electes d'ERC han demanat a la resta de formacions polítiques, inclòs el Govern, que es posicionin abans del 20N. 'Hem de ser inamovibles. No s'hi valdran excuses. A l'Ebre tornarem a ser bel·ligerants', ha advertit l'alcalde de Roquetes (Baix Ebre), Paco Gas. ERC ha anunciat també una bateria de preguntes sobre el Pla de Conca a la Comissió Europea.
no transvasament ebre phn
Comparteix
   


Etiquetes

El dirigent d'Esquerra i regidor a l'Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha demanat tant al PSOE com a la resta de partits que es posicionin abans de les eleccions estatals. 'Cal que contestin a aquesta demanda d'aigua abans del 20N', ha assegurat. Així mateix, Monclús també ha demanat a CiU que 'impulsi i se sumi' a aquesta petició que permetria 'tallar d'arrel una nova agressió a les Terres de l'Ebre'.

Els representants d'Esquerra també han tornat a lamentar que davant una creixent recuperació del PP a l'Estat 'CiU li doni més volada pactant amb els populars a tres consells comarcals de l'Ebre i a ciutats importants com Gandesa o Ulldecona', ha assegurat el regidor de l'Ajuntament d'Amposta, Adam Tomàs. 

En aquest sentit, han advertit que les aliances entre el PP i CiU per temes d'aigua 'no ens han portat mai res de bo', i han assegurat que seran 'bel·ligerants' davant qualsevol contraprestació o excusa. 'Ens podem trobar amb l'excusa que com els pagesos no poden assumir el cost de l'aigua del canal Xerta-Sénia ens diguin que la vendran a Castelló per finançar l'obra, o bé amb un pacte entre el PP i CiU per fer arribar aigua de l'Ebre a València i aigua del Segre a Barcelona', ha alertat Paco Gas.

Així, tot i que no descarten presentar iniciatives parlamentàries per obligar a posicionar els partits polítics, ERC ha demanat a les formacions que es manifestin públicament. 'Qui ho ha de fer primer ha de ser el Govern de la Generalitat', ha assegurat Tomàs.

Sobre la petició concreta de demanda d'aigua del País Valencià, concretament per part de la Diputació de Castelló, Tomàs ha recordat que mentre Catalunya ha construït dessaladores i ha buscat alternatives per solucionar els seus problemes d'aigua, el País Valencià i Múrcia 'l'únic que han fet és esperar-se a què canviés el govern per tornar a demanar un transvasament. És com si fos un tema personal'.

D'altra banda, els dirigents d'ERC també han anunciat que presentaran una sèrie de preguntes a la Comissió Europea relacionades amb el Pla de Conca de l'Ebre i altres temes hídrics. Aquesta iniciativa és fruït de la reunió mantinguda el passat mes de juliol entre la PDE i l'eurodiputat Oriol Junqueras. En aquest sentit, Tomàs ha denunciat que la no presentació del nou Pla de Conca per part del govern espanyol davant Europa és una 'oportunitat perduda' per haver tancat la porta a qualsevol transvasament.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pereel Digne fletxa Granollers
1 de setembre de 2011, 16.33 h

ERC sempre al peu del canó defensant la ciutadania catalana. Sempre ho som.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
1 de setembre de 2011, 10.00 h

No, al transvasament de l'Ebre. Prou modificar la natura al gust i servei dels humans. Hi ha altres alternatives però es millor gastar els diners amb aeroports fantasmes, per exemple. Deixeu l'Ebre en pau, que segueixi el seu curs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de setembre de 2011, 09.13 h

ERC, siempre iniciando algaradas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.