directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ramon Tremosa proposa crear eurobons, un tresor europeu i un ministre de finances per a l'Eurozona

L'eurodiputat assegura que la consolidació fiscal 'és la pota' que faltava per fer 'més eficient' la política monetària

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els països del nord d'Europa tenen una economia 'endreçada i amb una posició fiscal còmoda' i compartir la sobirania fiscal amb el sud d'Europa, que 'no ha estat exemple de bones pràctiques' genera preocupació al ciutadà mitjà nord-europeu, assegura l'eurodiputat CiU, Ramon Tremosa. Per això, el diputat català ha proposat aquest dimecres que es posi en marxa un tresor europeu que permeti emetre eurobons i que al mateix temps l'Eurozona esculli un ministre de Finances per als socis de l'euro. Són tres mesures de consolidació fiscal -'la pota' que faltava per fer 'més eficient' la política monetària-, que haurien de servir d'aval per convèncer els països més reticents al projecte europeu.

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat català a la cambra europea ha presentat aquesta tarda un informe de valoració sobre la gestió del Banc Central Europeu el 2010. Tremosa ha recordat que la compra de bons que va començar l'organisme de Jean-Claude Trichet el maig de l'any passat amb Grècia i que s'ha ampliat també per Espanya i Itàlia és 'atípica'. La funció del BCE, ha dit, és estabilitzar preus i no actuar 'gairebé com un tresor'. El BCE 'fa funcions que no li pertoquen'.  Per això, l'eurodiputat de CiU -sota el paraigües del partit del Liberals i Demòcartes europeus- ha insistit a crear eurobons per abaratir l'endeutament de Grècia, Espanya, Portuga i Irlanda, i al mateix temps crear la figura d'un ministre de Finances per a l'Eurozona per tal que coordini la política fiscal dels disset socis europeus. 'Com a català, mentre no tinguem estat, volem més estat europeu perquè és més eficient que l'espanyol', ha sentenciat Tremosa. 

Per saltar 'l'escull' i les reticències dels països menys afectats per la crisi, primer cal 'endreçar la qüestió fiscal amb controls i amb garanties que no tornarà a passar el què ha passat els últims tres anys, en què alguns països com l'espanyol han dilapidat alegrament' el deute públic en polítiques que no han servit per sortir de la crisi.

Si els estats no cedeixen sobirania fiscal, apunta Tremosa, es posa en risc l'euro, la moneda que 'ha protegit' els ciutadans de depreciació, inflació i pèrdua de valor. 

De totes maneres, en la seva ponència davant dels eurodiputats Tremosa ha celebrat la intervenció del BCE en els mercats de deute públic, entre ells, l'espanyol, perquè sense la mà de Trichet per a recompra de bons 'la situació podria ser pitjor ara'. 'Sense l'euro i amb un president Zapatero desorientat, Espanya probablement hauria viscut un 'corralito'', ha subratllat. 

A partir de la proposta d'aquest dimecres, els eurodiputats plantejaran esmenes al text de Tremosa, i més tard es votarà en la totalitat de l'Eurocambra. 

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Eliane fletxa Bcn
1 de setembre de 2011, 14.19 h

Per què en RamonTremosa ja no parla de les balances fiscals com ho feia tant bé en el període 2004-2008?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep M. Puig fletxa Terrassa
1 de setembre de 2011, 11.42 h

Bravo Tremosa. Tu ets la veu de la lògica i del rigor. Arribaràs lluny per sort teva i de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordi fletxa Cubelles
1 de setembre de 2011, 09.43 h

Completament d'acord....mes Europa, mes rigor....i podem eliminar el Ministerio de Economia y Hacienda Ecspañol. D'aquesta manera eliminarem despeses inutils i "de inutils" i segur que quedara clar i se solucionara el expoli fiscal que pateix Catalunya a mans de Ecspaña......


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de setembre de 2011, 09.10 h

Más parásitos a chupar de la teta pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.