directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Més de 400 diables reivindiquen la cultura del foc amb un correfoc nudista

El director de cultura popular i tradicional denuncia que 'el calendari s'esgota' sense que arribin les respostes de Madrid

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), Ramon Fontdevila, ha assegurat aquest dissabte que la celebració d'un correfoc nudista a Sant Llorenç del Penedès és 'una demostració empírica que el nostre no és un foc de risc sinó un foc festiu'. 'Un acte com aquest serveix per reivindicar una bona transposició de la Directiva Europea del Foc', ha continuat Fontdevila, que no s'ha estat de mostrar la seva 'inquietud' perquè els dies i les setmanes passen 'i no hi ha cap resposta per part del Ministeri d'Indústria'. 'Se'ns està esgotant el calendari', ha recordat el director del CPCPTC des de la Fira del Món Geganter de Cassà de la Selva (Gironès).
correfoc, nudista, despullats, nuus, diables
Comparteix
   

'Nosaltres patim perquè hem tingut tres anys per adequar la nova Directiva Europea del Foc a nivell estatal. Les converses amb Madrid són molt bones però és que el 4 de gener això s'acaba i necessitem un decret que ho tanqui', ha assenyalat Fontdevila. 'Un decret que, a més, inclogui i reconegui el conjunt d'al·legacions que varem presentar abans del 14 d'agost i que són les que ens han de permetre poder continuar celebrant actes de cultura popular catalana amb pirotècnia, els correfocs o la patum per a mainada', ha enumerat el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Lentitud a Madrid i poca acció de la classe política catalana


'Si s'aplica la directiva europea automàticament, tal qual, ens deixa en un cul-de-sac i es carrega, volent o sense, un conjunt de tradicions centenàries i molt vives. I això no ho podem permetre', ha alertat Fontdevila, que ha insistit que donada la bona sintonia amb el ministeri espanyol d'Indústria la transposició de la directiva serà favorable al manteniment de correfocs i la pirotècnia. Tot i això, lamenta la lentitud de resposta per part de Madrid i la poca acció per part de la classe política catalana. 'Em penso que ara ja seria hora de donar resultats i entenc que ja s'hauria d'haver celebrat la reunió amb els nostres representants polítics per anar a Madrid', ha lamentat Fontdevila.

Una reunió amb el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i el conseller d'Interior, Joan Saura, hauria de permetre esbossar l'estratègia per anar a defensar les al·legacions catalanes a la Directiva Europea del Foc. 'Anar a Madrid a explicar aquest conjunt d'al·legacions perquè entenguin quin és l'abast de la nostra proposta ja que desconeixen la cultura del foc catalana', ha comentat el director del CPCPTC, que ha manat la pressa a tots els implicats. 'O la reunió és imminent o ens diuen que han acceptat el conjunt de les al·legacions, a triar', ha insistit Fontdevila.

'Però el que no pot ser és aquesta sensació que esgotem el calendari i aquí no hi ha resposta. És el pitjor que podria passar', ha finalitzat el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.