directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 08:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els sumari del 'cas Millet' engega el ventilador pel finançament dels partits polítics

Cartes anònimes alertaven sobre aquesta situació i apuntaven al PP · Picabaralla entre CDC i PSC

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'aixecament del sumari del 'cas Millet' ha desvelat que diversos anònims, com ja va avançar directe!cat, alertaven de la corrupció al Palau. I més concretament advertien de la implicació de partits polítics en el finançament de campanyes electorals. L'aparició als mitjans de comunicació de detalls sobre aquesta qüestió ha fet que els partits polítics utilitzin el cas com a arma política. CDC i PSC han engegat el ventilador amb un intercanvi d'acusacions. El PPC, per la seva banda, demana 'obrir un debat seriós en l'àmbit català sobre el finançament dels partits' mentre no és capaç d'assegurar no haver rebut donacions de Millet com afirma un dels anònims enviat l'any 2008.
Fèlix Millet, Palau de la Música
Fèlix Millet, Palau de la Música

Comparteix
   

Diversos anònims van alertar de la corrupció al Palau

Un anònim ja va alertar a l'Agència Tributària de Barcelona al gener del 2002 de l'escàndol de corrupció del Palau de la Música. El sumari desvela que Fèlix Millet treballava amb una doble comptabilitat que genera grans quantitats de diner negre destinades a viatges, vehicles de luxe i obres en immobles particulars i també s'alerta que es van cobrar altes comissions per la contractació d'obres. Segons diversos mitjans, un segon anònim va advertir aquest estiu de la implicació de partits polítics i apunta que durant les campanyes electorals es va ajudar diferents partits polítics també amb recursos de la Fundació a canvi de favors.

Un segon anònim, que es va adreçar al jutge que porta el cas, va advertir aquest estiu de la implicació de partits polítics. Segons informa el diari 'Avui', aquest extreballador anònim apunta que durant les campanyes electorals es va ajudar diferents partits polítics també amb recursos de la Fundació a canvi de favors. El text també acusa Millet de viatjar a paradisos fiscals i fins i tot de l'assetjament a algunes treballadores, amb nom i cognom.

Com ja va avançar directe!cat, encara hi hauria un tercer anònim, enviat l'any 2008 a diverses personalitats i institucions que detalla moltes de les irregularitats ja descobertes i apunta que les donacions de Millet a partits polítics no es limitarien a l'aportació econòmica a Àngel Colom per eixugar els deutes del PI i els convenis amb la Fundació Trias Fargas -vinculada a CDC- sinó que també se n'hauria beneficiat la FAES -vinculada al PP i de qui Millet va ser fundador de la delegació catalana- fet que encara no s'ha confirmat ni desmentit.

Picabaralla entre les fundacions de CDC i PSC

Tot plegat ha motivat una picabaralla entre CDC i PSC a través de les seves fundacions. La Rafael Campalans -vinculada al PSC- va mostrar els seus comptes públicament alhora que reptava la Trias Fargas -vinculada a CDC- a fer el mateix. El gest ha estat rebut pels convergents com una provocació a la qual, asseguraven, no respondrien tot i haver assegurat en diverses ocasions estar disposats a mostrar els seus comptes. Tot i això, aquest dissabte l'atac ha sortit de les files de CDC directe cap al PSC. El secretari adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig ha declarat que 'és fa difícil acceptar judicis paral·lels i de moralitat' sobre el cas Millet, quan fundacions associades a altres partits s'han finançat 'al 100%' amb diners públics. Puig ha citat la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, que rep ajuts per part d'administracions governades pels socialistes. 'Els nostres comptes i convenis són legals' ha dit el polític convergent en referència a les aportacions que durant onze anys la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, va fer a la Fundació Ramon Trias Fargas (FRTF) així com altres ajuts que la FRTF va rebre del sector privat, principalment empreses constructores. Responent amb una acusació a les informacions aparegudes aquest dissabte al diari El Periódico, on s'afirma que el Palau va ser el principal donant de la fundació de CDC.

El PP demana explicacions a CDC sense atrevir-se a assegurar que la FAES no ha rebut diners del Palau


La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat 'obrir un debat seriós en l'àmbit català sobre el control de les subvencions públiques i sobre el finançament del partits polítics' arran de les 'informacions sorgides' pel cas Millet. En referència al finançament dels partits polítics, Sánchez-Camacho ha manifestat que cal que els partits polítics 'donin tota la informació i, especialment a CDC, sobre les donacions rebudes tant en el cas Palau com per part d'empreses constructores'. Respecte al PPC ha assegurat que 'estem absolutament tranquils, els nostres comptes estan auditats i presentats a la Sindicatura de Comptes i no hem rebut cap mena de subvenció per part ni del senyor Millet ni del Palau de la Música'. Tot i això, la portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, no va atrevir-se a assegurar fermament que la FAES -fundació vinculada al PP- no rebés diners del Palau quan l'escàndol va esquitxar Àngel Colom i va estendre l'ombra de la sospita al terreny dels partits polítics. En aquell moment, Montserrat va anunciar que el PPC obriria una investigació interna de la qual no se n'ha sabut res més.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
12 d'octubre de 2009, 16.07 h

A Millet el Pujolismo le fué requetebien bajo la sombra de su árbol protector, tejió la teleraña corrupta que ha ido creciendo hasta lo que solo los fiscales y jueces si lo hacen CANTAR sabrán, éste chorizo es uno más del desgobierno de los 23 años de Pujol, que tapaba todos lo agujeros con trampas chapuceras sus hijos y entorno todos forrados, con quiebras y deudas al I.C.F.que nadie ha pagado ni nadie se los reclama.Unos tapan a los otros y VISCA CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 d'octubre de 2009, 13.03 h

Com sempre. Un carrega contra l'altre, per així treure's les puces del damunt. Finalment els culpables de tot aquest frau o forat, la tindran els fumadors, que d'acord amb les manipulacions que es fan des dels medis audiovisuals, som fins i tot els culpables de la guerra de l'Iraq. I ja veureu com aquest cas, li passarà el mateix que a l'estatutet, que se li apilonarà el polssim entre les lleixes d'alguna de les estances, de la tan "cacarejada" ciutat de la justícia. Ah, un altre apunt: Us r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 d'octubre de 2009, 09.58 h

Hay muchos más casos Millet durante el reinado de CiU, e iran saliendo los más importantes quizá no prescritos, como la estafa de la AGRUPACION MUTUA DEL COMERCIO y la INDUSTRIA a los 100.000 socios del GRUPO BASICO, entre los que me cuento vean desabutsagrupaciomútua.com, toda la vida cotizando para nada compañeros ahora mayores ESTAFADOS, por dirigentes de Convergencia y allegados.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 d'octubre de 2009, 15.25 h

Los responsables de que Millet defraudara al Palau son el antiguo gobierno de CiU, que no supervisaban nada al contrario creaban el ambiente propicio para estimularlo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Barcelona
11 d'octubre de 2009, 14.22 h

En aquest País sempre roben els mateixos, Al principat PSC i CIU i a ses illes i al País Valencià el PP. No se perque serà que partits com ERC o ICV no tenen merders d´aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ARA, ERC fletxa Masnou
11 d'octubre de 2009, 13.56 h

Molt bona jordibcn.!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'octubre de 2009, 10.08 h

Aquest, són els mateixos que li dien mafiós al Xavier Vendrell?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.