directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC, ICV-EUiA i mixt forcen el ple extraordinari sobre la reforma i demanen que sigui dilluns o dimarts

Donen per fet que els senadors compareixeran dimarts en comissió al Parlament

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ERC, ICV-EUiA i el grup mixt han registrat aquest dijous la petició per convocar un ple extraordinari sobre la reforma constitucional. Encara falta la signatura de Joan Laporta però s'espera que arribi en les properes hores, de forma que sumaran 27 diputats, el mínim per poder forçar el ple. Anna Simó (ERC), Jordi Miralles (ICV-EUiA) i Alfons López Tena (SI) han reclamat a la Mesa i a CiU una reunió urgent que fixi la data del ple per a dilluns o dimarts, és a dir, abans de la votació al Senat de la modificació de la Constitució. Tots tres han donat per fet que els senadors compareixeran el dimarts al Parlament, ja que hi ha prevista reunió de la Mesa i Comissió d'Afers Institucionals. 

Comparteix
   


Etiquetes
Simó, Miralles i López Tena ha registrat la petició signada pels seus grups i també per C's. Per tenir els 27 diputats necessaris, però, falta la signatura de Joan Laporta, que s'espera que s'afegeixi en les properes hores. Un cop forçat el ple extraordinari, els tres han reclamat una reunió urgent de la Mesa perquè pugui fixar la sessió plenària dilluns o dimarts, abans que el Senat voti dimecres la reforma constitucional. La portaveu d'ERC al Parlament ha reclamat 'responsabilitat' a la Mesa perquè faci una reunió d'urgència amb junta de portaveus també perquè el ple tingui lloc dilluns o dimarts. De moment, però, es preveu reunió dimarts. 'Considerem imprescindible i important que el Parlament, representant de la sobirania del poble, pugui expressar-se abans de la darrera votació al ple del Senat', ha remarcat.

Simó ha apel·lat a la responsabilitat de la Mesa, però també a la de CiU perquè s'hi sumi, ja que també comparteix el rebuig a la reforma. També ha constatat que han estat els grups minoritaris els que s'han mogut amb més agilitat perquè el poble representat pel Parlament pugui dir-hi la seva. Des d'ICV-EUiA, Jordi Miralles ha celebrat l'acord dels 27 diputats per força el ple, i ha remarcat que, malgrat procedeixin de grups de diferents ideologies, tots consideren que els representants del poble català han de poder discutir sobre la reforma constitucional. 'La presidenta del Parlament ha d'assumir que hi ha una majoria suficient per fer un ple específic', ha indicat. A més, ha donat per fet que els senadors designats pel Parlament compareixeran el dimarts, ja que hi ha prevista reunió de la Comissió d'Afers Institucionals i CiU ha donat suport a la proposta d'ICV-EUiA i ERC de fer venir els vuit senadors. En la mateixa línia, López Tena ha exigit la convocatòria del ple extraordinari sobre una reforma constitucional que s'ha pactat 'al marge de la voluntat dels catalans'. 'Com a representants legítims del poble, exigim que el Parlament es pronunciï sobre aquesta qüestió', ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
1 de setembre de 2011, 17.34 h

LA SOBIRANIA NO ÉS AL PARLAMENT |

En contra de la reforma constitucional que se’ns vol imposar (i diem imposar perquè sembla que una gran majoria de representants [?] centrals vol evitar el referèndum), el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, defensava aquest dia que el sostre d’endeutament de la Generalitat l’ha de definir el Parlament (lògic: si no, més valdria que ens estalviéssim el pressupost de la cambra i de les eleccions corresponents), que és on resideix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de setembre de 2011, 16.27 h

ALGÚ SABRIA EXPLICAR per què el Parlament s’ha de pronunciar sobre aquesta pretesa reforma constitucional i en canvi no cal que es pronunciï sobre l’incompliment constitucional de l’article 152.2 (referèndum de l’Estatut) que es perpetra des de fa més d’un any i va originar la manifestació més concorreguda de tota la nostra història?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.