directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC titlla de 'cacicada antidemocràtica' la decisió de la Mesa de rebutjar les esmenes sobre l'autodeterminació

ICV expressa la seva 'indignació' per la prohibició de debatre la seva esmena a la totalitat

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ERC, PNB i ICV han expressat aquest dijous el seu profund malestar per la decisió de la Mesa del Congrés d'impedir que prosperin les esmenes sobre l'autodeterminació que els nacionalistes catalans i bascs havien presentat a la reforma de la Constitució, així com l'esmena a la totalitat conjunta dels ecosocialistes i d'IU. El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha titllat la decisió d''autèntica cacicada antidemocràtica' i el portaveu adjunt del PNB, Aitor Esteban, ha lamentat que PSOE i PP hagin optat per aplicar la 'llei de l'embut' a la resta de formacions. La portaveu d'ICV, Núria Buenaventura, ha expressat la seva 'indignació' davant el 'segrest democràtic' per part de les principals forces espanyoles.
 
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes

Els portaveus de les tres formacions han fet aquestes manifestacions a poques hores del debat de la reforma de la Constitució nque comença a les deu del matíd de divendres. Una sessió que es preveu tensa on els representants de diverses formacions abandonaran l'Hemicicle per fer evident la seva repulsa. La decisió de la Mesa de deixar fora del debat les esmenes d'ERC i el PNB que parlen de l'autodeterminació així com l'única d'IU i ICV i la resta de formacions que reclamen referèndums encara ha encès més els ànims.

En declaracions posteriors al Congrés Ridao ha titllat la decisió 'd'autèntica cacicada antidemocràtica' i ha assegurat que si el PSOE i el PP 'tinguessin el que cal tenir' permetrien que es parlés del dret a l'autodeterminació 'en pau i en llibertat' i no convertirien la Constitució en una 'gàbia col·lectiva'. La portaveu d'ICV, Núria Buenaventura, també ha expressat la seva 'indignació' davant una nova mostra del 'segrest democràtic' per part del PSOE i del PP.

El portaveu adjunt del PNB al Congrés, Josu Erkoreka també ha lamentat que les dues principals formacions espanyoles hagin optat per 'aplicar la llei de l'embut' en aquesta reforma de la constitució. Esteban s'ha mostrat 'sorprès' per la decisió de la Mesa i ha lamentat que a aquestes alçades parlar del dret a l'autodeterminació encara segueixi essent un 'tabú'.

Totes les formacions que han vist rebutjades les seves esmenes han reformulat les seves esmenes i han presentat recursos davant la Mesa abans de les vuit del vespre. Divendres a les 10 del matí rebran la confirmació definitiva de la decisió de l'òrgan de govern del Congrés sobre els seus escrits.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Pantinet fletxa Les Escaldes
2 de setembre de 2011, 14.58 h

#7 MARTA Barcelona. Totalment d'acord amb tu, però a CiU de cada 10 vots a CDC n'hi ha un a UDC. Dit això observa que els llocs de veritat representatius els ocupenn els (OKUPES) de UNIÓ.) El MANYO, BATURRO I CAZURRO de Durante y Lérida ignora totalment a CDC. Asclar que amb un ArturO Mas (fa quatre dies que es va traduïr el nom) està dalt d'una figuera tocant el flabiol. Per cada declatració que fa l' ArturO, Durante y Lérida en fa deu. Per que no vol a l' Oriol Pujol a Madrid?????????... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
2 de setembre de 2011, 12.43 h

Caram, Noemi, quines coses més ingènues que dius!

I tant que s'hi ha d'anar a Madrit (concepte, no ciutat). A RECUPERAR EL QUE ENS HAN ROBAT I ENS ROBEN, a això hi hem d'anar. No podem deixar d'anar-hi!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Noemí fletxa Sabadell
2 de setembre de 2011, 12.26 h

I encara voleu anar a Madrit?
Ja ho sabeu que a Madrit no compten per a res amb els Catalans?
No hi ha manera que escarmenteu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marta fletxa Barcelona
2 de setembre de 2011, 10.29 h

A mi m'hauria agradat veure a CiU defensant el dret a decidir, ara que toca.

No deien en campanya que aquest "seria l'eix de la nova legislatura"? I nou mesos després ja se n'obliden?

Quantes renuncies, senyor Durant... I quants silencis, senyor Mas...

No és casual, no, que apartin a l'Oriol Pujol de la llista a Madrid. Ells volen seguir fent el que han fet sempre: els seus negociets i les seves mandangues. I al país que el bombin!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Antoni fletxa Vilamajor
2 de setembre de 2011, 10.27 h

Memòria de peix? Ben al contrari: memòria històrica, per recordar les cotes de baixesa on ens va portar el pacte de CiU amb PP entre 1999 i 2003, i prou lucidesa per constatar que, amb un any al poder, l'actual CyU va pel mateix camí, fent la gara-gara a la Camatxo i liquidant les poques estructures d'estat del benestar que entre 2003 i 2010 es van catapultar a nivell europeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluís fletxa BCN
2 de setembre de 2011, 10.18 h

Quanta memoria de peix¡¡¡ Fa poc més de mig any que ens em tret de sobre el govern català mes vergonyos i inepte de la historia moderna i ja torna ha haver gent que es planteja tornar-lo ha votar. Si fem aixó sí que ja podem dir que tenim el govern que ens mereixem, com els paisos tercermundistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de setembre de 2011, 10.09 h

Honradesa? Els de CyU no poden parlar pas d'honradesa! Millet, Prenafeta, Macià Alavedra...

Mentre les esquerres donaven a Catalunya els millors anys de la història recent, posant els serveis públics a nivell europeu, els de CyU es dedicaven a preparar la liquidació de la Generalitat amb el PP a preu de saldo.

El "govern dels pitjors" ha de plegar. Per dignitat. Per autoestima. Perquè Catalunya no necessita uns pijos incompetents d'ESADE (cas PIRMI) que només volen desmuntar els serveis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de setembre de 2011, 10.04 h

Tots els que han viscut i donen i rebe suport als i dels enemics de Catalunya, PP, amb les retallades dels serveis públics i demés, haurien de fer-los fora de la política acrtiva, ja que sónr uns traïdors a Catalunya, i als traïdors a Catalunya NI AIGUA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de setembre de 2011, 09.59 h

Aquests d'ERC i ICV, ara els venen les ganes de treballar, ara es desperten del dolç somni d'estar 7 anys amb el tripartit sense fer res i només cobrar del diner públic, dels nostres diners.
Una mica d'horadesa si us plau.
Tots els que han viscut i donan suport als enemics de Catalunya, PSC-PSOE, del tripartit haurien de fer-los fora de la política acrtiva, ja que varen ser uns traïdors a Catalunya, i als traïdors a Catalunya NI AIGUA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Gavà
2 de setembre de 2011, 08.23 h

I què diu CiU? No deien aquests que també estaven pel "dret a decidir"? O és que ara "tampoc toca"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.