directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Viggo Mortensen agraeix en català el Gran Premi Honorífic de Sitges

L'actor ha fet la major part del discurs en la nostra llengua · Moon, la triomfadora, s'endú 4 premis

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'actor Viggo Mortensen ha rebut aquest diumenge el Gran Premi Honorífic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, i ho ha fet amb un discurs en perfecte català, on ha ironitzat sobre el fet de rebre un premi a tota la carrera amb només 50 anys. 'jo creia que encara em quedaven uns quants anys com a actor de cinema però amb això sembla que ja estan tocant la cançó de la meva retirada', ha dit en la nostra llengua, amb la qual ha fet el 70% del discurs de memòria i amb una pronunciació notable. Després ha passat a utilitzar l'anglès i el castellà amb un 'ya dejo de torturarles hablando así de mal el catalán', i el públic li ha agraït amb aplaudiments l'esforç per parlar la nostra llengua. Al premi honorífic a Mortensen cal afegir-hi la resta de premis del festival, amb Moon, de Duncan Jones, fill de David Bowie, com la gran guanyadora aconseguint 4 dels principals guardons. El film catalanofrancès Les derniers jours du monde s'ha endut el premi de la crítica.
viggo mortensen
Comparteix
   

L'actor Viggo Mortensen, de pare danès i mare nordamericana però criat a l'Argentina, ha aprofitat la visita al Festival de Sitges per presentar el film 'The Road', que adapta la novel·la de Cormac McCarthy La carretera, guanyadora del premi Pulitzer.

Al recollir el seu Gran Premi Honorífic Mortensen, que ja havia utilitzat el català al matí en la roda de premsa, ha fet el discurs d'agraïment en català, amb un molt bon accent i sense haver de recórrer a cap anotació. L'actor, que va viure uns mesos a Barcelona l'any 1995 durant el rodatge de Gimlet, s'ha declarat diverses vegades un enamorat de Barcelona, i fins i tot té un poema dedicat al nostre país, titulat 'El otoño catalán'.

Segons ha pogut saber el directe!cat, Viggo Mortensen ha preparat el discurs en solitari i posteriorment ha demanat al departament de Relacions Públiques del Festival que li corregís les errades, que eren poques. Aquest és el vídeo del seu discurs:



Els guardons


Pel que fa a la resta de guardons, la gran guanyadora ha estat Moon, de Duncan Jones, amb 4 premis (Millor pel·lícula, millor actor, millor guió i millor disseny de producció). L'espanyola Elena Anaya s'ha endut el premi a la millor actriu per Hierro, mentre que el premi a la millor direcció ha estat pel filipí Brillante Mendoza per Kinatay.

Per altra banda, la producció catalanofrancesa Les derniers jours du monde, dels germans Larrieu, s'ha endut el premi de la crítica José Luís Guarner.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
12 d'octubre de 2009, 17.16 h

Many thanks Viggo.

And remember Buddy: " Catalonia will be the next state in Europe "

Tant si es vol, com si no es vol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.