directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra Independentista veu la legislatura 2014-2018 com l'horitzó per a un referèndum d'independència

Bertran va assistir convidat a l'acte de constitució de Reagrupament.cat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El diputat d'Esquerra i impulsor del moviment crític amb l'estratègia de la direcció Esquerra Independentista, Uriel Bertran, ha assistit a l’acte de constitució del corrent intern Reagrupament.cat de Joan Carretero, i ha constatat la capacitat de convocatòria demostrada en l'acte constitucional, celebrat dissabtge a l'Auditori, i la concreció de les propostes polítiques. En un acte anterior, Bertran ha proposat la legislatura 2014-2018 com l'horitzó per celebrar un referèndum d'autodeterminació.
Uriel Bertran Joan Carretero Reagrupament
Uriel Bertran i Joan Carretero durant la presentació de Reagrupament.Cat / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Bertran, que ha assistit a l'acte de presentació de Reagrupament.Cat en primera fila, ha considerat que els plantejaments de Carretero "contribuiran al debat intern" dins d'Esquerra " respecte a la necessitat d'"un canvi de rumb" de l'estratègia del partit.

El diputat d'Esquerra ha reconegut la "confluència" d'objectius amb algunes de les propostes, però ha assenyalat que dins el partit existeixen "apostes i estratègies diferents" per encarar el procés de renovació.

"Haurem de parlar amb molta gent per trobar consensos, trobar una forma de conjugar totes les energies, les il·lusions i les apostes, sobretot la d'Esquerra Independentista", ha afirmat a la sortida de l'acte.

En aquest sentit, s'ha felicitat pel fet que Carretero hagi acollit la proposta d'Esquerra Independentista de renegociar el pacte d'Entesa, li ha agraït que concreti el seu projecte polític i ha assenyalat que la militància "vol idees clares i concretes".

Horitzó 2014-2018


En la primera presentació pública que ha fet Esquerra Independentista, al casal d'Esquerra de Clot-Verneda de Barcelona divendres al vespre, Uriel Bertran ha plantejat que Esquerra marqui un 'full de ruta' sobiranista que acabi portant a un referèndum durant la legislatura 2014-2018.

El que s'ha convertit en la cara visible d'Esquerra Independentista ha defensat que hi ha 'factors objectius' que porten 'cap a la reivindicació d'un estat'. D'una banda, que l'Estat espanyol 'ja no pot utilitzar l'exèrcit', però tampoc no poden fer 'boicot' als productes catalans, ja que el mercat espanyol ja no és l'únic d'aquests productes. A més, ha remarcat, 'l'estat ja no té el monopoli dels mitjans de comunicació'.

Bertran ha constatat la 'paradoxa' que, mentre hi ha un 'context favorable i l'independentisme s'expressa de forma més diversa', Esquerra està 'perdent vots'. El líder d'Esquerra Independentista ha reclamat a la formació que lideren Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós recuperar les idees clàssiques del partit, com ara el concert econòmic, i tornar-ho a posar a l'agenda política, renegociant el pacte de govern, perquè si no Esquerra tindrà un 'problema seriós', que 'ens veuran igual que als altres partits'. A més, ha reclamat vincular a la política de pactes aquesta sobiranista.

El líder d'Esquerra Independentista ha plantejat el següent calendari. El 2010 perquè 'el Govern reconegui que aquest país ha d'avançar cap a la sobirania política'. Del 2010 al 2014 perquè el Parlament redacti una llei de referèndums 'que expliqui com fer la consulta popular', perquè es pugui fer la legislatura 2014-2018 en cas que hi hagi una majoria suficient a la cambra catalana.

El diputat al Parlament i exmembre de l'executiva d'Esquerra ha estat acompanyat pel professor de Dret Constitucional de la UPF Hèctor López Bofill, que ha presentat el seu llibre Montenegro sí, Catalunya també. López Bofill ha defensat que 'la pròpia expectativa d'un referèndum d'autodeterminació aporta adhesions a la independència' i que 'quan hi ha una data concreta, l'independentisme es dispara'. De fet, ha assegurat que això ha succeït en casos com el de Montenegro, Lituània, Estònia, i també al Quebec, tot i no guanyar el referèndum, i que s'està produint a Escòcia.

Uriel Bertran ha volgut deixar constància del seu projecte i de les seves reivindicacions a través d'un escrit que ha estat publicat en diferents mitjans de comunicació, i que podeu llegir a través d'aquest vincle.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Àlex fletxa Sant Vicenç dels Horts
3 de juliol de 2007, 09.56 h

Després de la desfeta que pel país ha suposat el procés estatutari, els sobiranistes necessitem urgentment alguna cosa que ens torni a il·lusionar... esperem que tots aquests moviments i aquests corrents hi contribueixin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa València
3 de juliol de 2007, 05.59 h

Colom deia que s'havia de crear una federació del Principat al mateix nivell que la del País Valencià, les Illes i Catalunya Nord?
Deia Colom que aquestes 4 federacions havien de tindre el mateix nivell per sota del que seria el partit nacional o la direcció nacional, i no tindre a la federació del Penedés o de Pirineus el mateix nivell jeràrquic dins del partit que les federacions del PV, Illes o Cat Nord? Doncs si deia això, enhorabona per Colom! Supose que Colom també deia que la S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pau fletxa Girona
3 de juliol de 2007, 02.09 h

Això no ho deia un altre... el Colom??? Sí!!! El Colom!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa València
2 de juliol de 2007, 17.37 h

President: Agustí Cerdà.

Creació de la federació del Principat al mateix nivell que la federació del PV, les Illes o Cat Nord.

A veure quants blavers ixen al Principat amb aquesta situació al partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barcelona
2 de juliol de 2007, 13.59 h

CARRETERO=PRESIDENT D'ERC
URIEL=SECRETARI GENERAL
PUIGCERCÓS=CANDIDAT EL 2010

I a fer les coses seriosament cony!!!! Que tot està per fer i tot és possible!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Bcn
2 de juliol de 2007, 13.39 h

CARRETERO = President d'ERC
URIEL = Cap de llista el 2010


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.