directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reunió Montilla-De La Vega per escenificar normalitat després de l'última pròrroga del TC

Podrien desencallar-se alguns traspassos per aconseguir el 'sí' d'ERC i ICV als pressupostos

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, viatjarà aquest dimarts a Barcelona per mantenir una reunió amb el president, José Montilla. Serà la primera reunió d'alt nivell entre la Generalitat i el govern espanyol des que el juliol es tanqués l'acord de finançament, i arriba enmig d'un clima de decepció al conèixer-se que el Tribunal Constitucional no farà pública la sentència sobre l'Estatut fins Nadal o l'estiu de 2010. La trobada vol escenificar normalitat en les relacions Estat-Generalitat, i podria servir per desencallar els temes oberts entre els dos governs de l'anomenada 'carpeta catalana', com ara la gestió aeroportuària o el pròxim traspàs de Rodalies, de l'aprovació dels quals depèn el suport d'ERC i d'ICV als Pressupostos Generals de l'Estat.
montilla, de la vega, psc, psoe, socialistes
Comparteix
   

La visita de De la Vega a Barcelona començarà a dos quarts de deu del matí amb una reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla, al Palau de la Generalitat, per abordar 'diferents temes d'interès comú entre les dues administracions', segons es limita a anunciar el govern espanyol.

Les dues administracions tenen com un dels punts pendents d'abordar el nou model de gestió aeroportuària, que el ministre de Foment, José Blanco, va prometre presentar abans de finals d'any. La Generalitat busca tenir un paper determinant en la gestió del Prat. A més, per a l'1 de gener està previst que el servei de Rodalies de Renfe passi a mans de la Generalitat i encara estan pendents de tancar alguns aspectes del traspàs.

La Generalitat i el govern espanyol també mantenen oberts conflictes pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ja que l'executiu català creu que vulnera competències catalanes, o per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), sobre la qual l'Estat ha expressat 'dubtes' sobre la seva constitucionalitat.

Amb aquest visita es pot interpretar que De la Vega intenta tornar a abordar l'anomenada 'carpeta catalana', de la que depèn el suport d'ERC als Pressupostos Generals de l'Estat pel 2010.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.