directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santiago Fisas es desmarca del PP i reivindica l'oficialitat del català a la UE

El seu company de partit Alejo Vidal-Quadras és el principal opositor a la nostra llengua

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat del PP Santiago Fisas ha reivindicat aquest dilluns l'oficialitat de la llengua catalana a la Unió Europea i s'ha compromès a fer front comú amb la resta de parlamentaris catalans per aconseguir-la. 'Si Andorra formés part de la UE, el català evidentment seria una llengua oficial, per això no veig per què ha de ser un inconvenient que ho sigui ara', ha defensat Fisas, tot i que el PP, i molt especialment el vicepresident de l'Eurocambra i company de Fisas, Alejo Vidal-Quadras, rebutja de ple aquest reconeixement. Fisas s'ha desmarcat del PP en la presentació de la Xarxa d'Entitats Europeistes Catalanes (XEEC), tot assegurant que donarà suport 'amb molt de plaer' a la resta d'eurodiputats catalans per aconseguir l'oficialitat.

Comparteix
   

Fisas ha anunciat que donarà suport 'amb molt de plaer' als eurodiputats de CiU, PSC, ERC i ICV per afegir el català a les 23 llengües oficials de la UE, tot i que el seu partit s'hi oposa. 'Per part meva, recolzaré aquesta iniciativa i ho faré amb molt de plaer', s'ha compromès davant la resta d'europarlamentaris catalans, provocant fins i tot l'aplaudiment de l'ecosocialista Raül Romeva.

Fisas ha advertit, però, que 'hi ha moltes altres llengües que tampoc no són oficials que tenen més o menys els mateixos drets' que el català i que, per tant, això 'no ho fa fàcil'. A la UE hi ha una seixantena de llengües que no són oficials, però el català és el vuitè idioma amb més parlants dels 27. Fisas ha assegurat que li ha demanat al comissari europeu de Multilingüisme, Leonard Orban, que 'doni suport a les llengües europees abans que a les dels immigrants' extracomunitaris.

Les sis entitats europeistes de Catalunya i els eurodiputats catalans s'han unit aquest dilluns a l'Eurocambra per advertir plegats que 'Europa és incompleta sense la realitat catalana' i pressionar 'convèncer el govern espanyol perquè sol·liciti i negociï l'oficialització de la llengua catalana a les institucions europees', reformant el reglament 1/58. La Fundació Catalunya Europa de Pasqual Maragall, l'Associació Horitzó Europa, l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, la Joventut Europea Federalista de Catalunya, el Consell Català del Moviment Europeu i l'Associació de Diplomats de la UE han presentat a l'Eurocambra la Xarxa d'Entitats Europeistes Catalanes (XEEC).





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 d'octubre de 2009, 12.27 h

Felicito aquest senyor, perquè al marge de les seves idees polítiques, almenys pensa i raona amb el seu catalanisme. De totes maneres, penso que caldrà que comenci a buscar-se feina, perquè els seus col·legues no li ho perdonaran pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.