directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC denuncia que el Govern vol deixar la classe mitjana fora del PIRMI i que no es concedeixen nous ajuts des de l'abril

Els republicans han presentat 89 preguntes i 15 iniciatives parlamentàries al voltant de la renda mínima d'inserció

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'objectiu del Govern amb la reforma del PIRMI és, segons ERC, 'excloure a la classe mitjana'. Així ho ha explicat el diputat d'Esquerra, Oriol Amorós, que aquest divendres ha presentat 89 preguntes i 15 iniciatives parlamentàries, entre sol·licituds de compareixença i demandes d'informació, al voltant de la Renda Mínima d'Inserció. Amorós critica que el nou reglament del PIRMI exclogui a aquelles persones amb una problemàtica laboral. 'No se com poden dir que una persona que esgota l'atur i es queda sense cap més recurs, no té una problemàtica social', ha indicat. L'exsecretari per a l'immigració també ha apuntat que l'Administració no estaria concedint cap més prestació des del mes d'abril.
oriol amorós
Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha anunciat Amorós, des de l'abril els expedients aprovats arriben fins a la comissió interdepartamental que s'encarrega del seguiment del PIRMI però no continuen la seva tramitació. 'S'estan acumulant els expedients i el Govern es fa l'orni', ha assegurat. Una de les preguntes presentades per Esquerra va destinada, precisament, a què l'executiu es pronunciï al voltant d'aquestes informacions que han arribat a ERC.
 
Els republicans critiquen de manera especial els criteris 'laborals' que s'han inclòs al nou reglament per concedir la Renda Mínima d'Inserció. Com ja han fet altres representants d'Esquerra els darrers dies, Amorós ha demanat explicacions a les conselleries de Benestar Social i Família i Empresa i Ocupació sobre els requisits per decidir què una persona és desestimada perquè no té risc d'exclusió social. El diputat republicà ha citat el darrer informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya per fer una hipòtesi sobre el volum de persones que podrien perdre la prestació. 'EL CTESC xifra en un 40% els beneficiaris de la RMI que es quedaran fora del programa amb les novetats que incorpora el nou reglament', ha explicat. 
14.000 de les més de 34.000 persones que reben la RMI la perdrien si aquests percentatges són fidels a la realitat.
 
Tot i que Esquerra s'ha mostrat partidària de lluitar contra el frau 'en tots els àmbits', el grup parlamentari opina que la recerca del frau ha estat 'l'excusa' per amagar la reforma de fons i excloure a aquelles persones 'que pertanyien a la classe mitjana i passen per un mal moment'. Una de les demandes principals que fan al Govern és, precisament, la quantificació del frau, que ERC xifra en 'no més de 1.000 casos' (3%). 'S'ha utilitzat la imatge dels que no vivien a Catalunya o els que estan morts. Doncs les entitats que gestionen la RMI han quantificat en no més de 90 persones aquests casos', ha comentat Amorós a mode d'exemple.
 
89 preguntes i 15 iniciatives parlamentàries
 
En total, ERC ha presentat 89 preguntes al govern al voltant de la polèmica del PIRMI. Els temes a tractar són el frau, la manca de consens que hi ha hagut en la mesura. També demana la compareixença de les entitats socials socials que treballen regularment amb les persones que cobren el PIRMI. 'Demanem que compareguin tots aquells amb qui el govern no ha parlat encara', ha insistit Amorós. El diputat republicà ha sol·licitat la compareixença d'un total de 14 experts del tercer sector per demanar valoracions i explicacions però ha evitat demanar la reprovació del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, perquè ERC ja ho va fer fa algunes setmanes. 'No podem demanar la reprovació d'un conseller cada 15 dies, però ja hi ha moltes veus al partit que dóna suport al Govern cada cop més convençudes que no és la persona idònia per dirigir la conselleria', ha matisat. Segons Amorós, Mena 'no en sap' i el conseller de Benestar Social i Família, 'Josep Lluís Cleries', 'està amagat'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.