directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una Catalunya independent seria el quart Estat de la UE en renda per capita

Només ens superaria Luxemburg, Irlanda i Holanda

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

D'aconseguir la independència, Catalunya seria el quart Estat de la Unió Europea en renda per capita, només superat per Luxemburg, Irlanda i Holanda. Aquestes dades, extretes d'estadístiques europees, les recull la presentació 'Avantatges de tenir un Estat propi' (pdf), que ha presentat aquests dies el Cercle Català de Negocis (CCN). A l'estudi s'explica que, de ser independents, els catalans disposaríem d'una renda per capita de 32.600 euros, però pel fet de continuar dins l'Estat espanyol la renda actual per català disminueix fins els 29.700. La documentació del CCN també demostra que, si deixéssim de dependre de Madrid, la Generalitat tindria un 60% més de pressupost i tindríem una economia més competitiva, capaç d'aconseguir unes quotes de creixement més elevades. L'estudi cita els casos de Croàcia i Eslovènia, que després d'independitzar-se han multiplicat per tres i per set el seu PIB en només divuit anys.
pib càpita ccn
Comparteix
   

En aquest sentit, l'Estudi busca les comparacions de Catalunya amb Estats amb una demografia similar dins la UE, com Irlanda, que amb una població de 4 milions d'habitants va passar de ser el darrer país europeu en PIB per capita a esdevenir l'Estat amb una major renda. Segons el CCN, els irlandesos ho va aconseguir a través d'una reducció de l'impost de societats, que va permetre la instal·lació de nombroses multinacionals tecnològiques.

També es recullen dades dels darrers Estats independentitzats dins la UE: Croàcia es va independitzar el 1991 i ja ha multiplicat el seu PIB per tres, i Eslovènia es va independitzar el mateix any i ha multiplicat per set el seu PIB.


És viable tenir un Estat propi?


El web del Cercle Català de Negocis també recull l'argumentari 'És viable tenir un Estat propi?' (pdf) on es responen una sèrie de preguntes al voltant de les conseqüències de la independència. Segons aquestes dades, amb un Estat propi la Generalitat disposaria d'un 60% més de pressupost, i es podran tirar endavant iniciatives polítiques ajustades a la realitat catalana per tal de registrar creixements més ràpids que els dels últims anys.

La independència també generarà negoci a curt termini, ja que molts centres de decisions que ara són a Madrid o serveis tècnics que, des de la capital espanyola, atenen al públic català, hauran de desplaçar-se al Principat. De la mateixa manera, un Estat propi serà beneficiós per integrar la immigració, que entendrà la realitat catalana i la nostra llengua com a única, i les nostres seleccions podran competir internacionalment sense restriccions.

Catalunya dins la UE

Segons el CCN, la integració de Catalunya a la UE serà immediata, i amb un Estat propi guanyarem influència dins la UE. El català serà llengua oficial i el representant de Catalunya tindrà la seva cadira al Consell de Ministres de la Unió Europea. De la mateixa manera, hi hauria un comissari català a la Comissió Europea, tal com disposa Malta a l'actualitat, amb sols 400.000 habitants, i tindrem un seient al Banc Central Europeu. A més i segons la normativa comunitària, Catalunya també tindria la presidència de torn de la UE durant sis mesos, i el president del Govern català presidiria els consells de ministres europeus.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
MAS PUJOLA fletxa Catalonia
23 de març de 2017, 23.54 h

IROS A TOMAR POR CULO MENTIROSOS NO OS LO CREEIS NI VOSOTROS COMO SE PUEDE ENGAÑAR A LA GENTE DE FORTMA TAN DESCARADA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
17 de juliol de 2016, 18.25 h

d


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
egarcat fletxa guadalajara(terrassa)
14 de juny de 2012, 22.29 h

Ja fá bastans anys ja es bá fer un estudi en el que CATALUNYA podia viure mantenir tot tipus de instituçions incluinti un ejersit propi i encara ens sobrarian mes de 10.000 milions de € l'any despres de cubrir totad las despesas que ens podem imaginar lo que pasa es que desde la absoçio de catalunya pel Borbons alla per l'any 1710 mes amunt any avall no ens volen deixar marxar perqué sempre emb sigut el pais de las gallinas del OUS D'OR aquesta es la rao.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Dirun fletxa Barcelona
12 de gener de 2012, 08.38 h

#18 Hola Edu, a veure si m'aclares una cosa que fa temps que em ronda pel cap: no passaria el mateix amb totes les multinacionals que treballen a Catalunya però tenen el seu domicili fiscal a Madrid? No haurien de traslladar la seva empresa a Catalunya i aleshores pagar l'impost de societats aquí? En aquest sentit, crec que Catalunya hi sortiriria guanyant

Pel que fa al teu últim punt ("gastos multimillonarios para establecer los organismos caracteristicos estatales: exteriores, justicia, d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Xavi fletxa Reus
11 de gener de 2012, 12.14 h

#21 Curiós que el país no vulgui quan més d'un milió de persones surt al carrer, més la multitut que no va poder sortir per motius x.
- http://www.lavanguardia.com/politica/20100710/53961206706/un-millon-de-personas-inundan-barcelona-en-una-historica-manifestacion-de-rechazo-a-la-sentencia-co.html


... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
10 de gener de 2012, 22.08 h

#28 sense espoli fiscal hauria un 20% d'atur? va home, va!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jo Mateix fletxa LLeida
10 de gener de 2012, 14.03 h

#21 Un dels païssos més desenvolupats del món amb gairebé un 20% d'atur???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
1 de juny de 2010, 10.13 h


ELS DEFENSORS DE LA PELA:

http://mitesimentides.wordpress.com/2010/05/30/amb-la-independencia-seriem-mes-rics-i-viuriem-millor/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Reru fletxa Barcelona
18 de gener de 2010, 11.07 h

Tots els comentaris que he llegit respecte del estudi del Cercle Català de Negocis (CCN) basen els seus arguments en una manca de solidaritat del poble català, no és el cas. No cal aprofundir en la capacitat de solidaritat que posseeix la població catalana, inclús en organs vitals per possibles transplantaments a persones amb dificultats de supervivència, som reconeguts. El que no estem disposats a que espanya ens continui buidant les butxaques en favor de projectes solidaris sense revisi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.