directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El consell nacional d'ERC vol que qui perdi les primàries doni suport al guanyador durant la campanya

Els consellers nacionals aproven la ponència política, els estatuts i el reglament del congrés i de les primàries

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El consell nacional d'ERC aposta perquè qui perdi les primàries per escollir al cap de llista a les eleccions generals doni suport al guanyador durant la campanya. Ho ha explicat en roda de premsa el portaveu republicà, Ignasi Llorente, que ha explicat que durant la reunió d'aquest dissabte hi ha hagut algunes veus 'reclamant que la capacitat i el bagatge polític dels dos candidats hauria de servir perquè això reforcés la llista d'ERC i les seves possibilitats electorals'. Ha opinat que aquestes veus no és que siguin majoritàries, sinó que són 'unànimes' dintre del partit, tot i que ha afegit després que no s'estava referint a què el perdedor s'incorporés a la llista de número dos.
ignasi llorente, erc, esquerra, llei omnibus
Comparteix
   


Etiquetes
En definitiva, segons Llorente, el partit reclama que qui perdi les primàries, ja sigui Bosch o Ridao, doni suport explícit al guanyador i no es desentengui de la campanya electoral de les generals. Altra cosa serà si forma part o no de les llistes. En això Llorente no hi ha volgut entrar.
 
El consell nacional ha donat llum verda a la proposta de ponència política i d'estatuts, però encara es poden presentar esmenes des del territori. La ponència ha arribat sense esmenes vives dels consellers nacionals, perquè la majoria eren tècniques i s'han incorporat o retirat per part dels proposants. 
 
Pel que fa als estatuts, sí que han arribat vives una vintena d'esmenes, que han estat rebutjades. Tres quartes parts, però, ja havien estat incorporades. La majoria es referien a l'organització territorial del partit. Els estatuts han obtingut 117 vots a favor, 1 en contra i sis en blanc. 
 
També s'ha aprovat el reglament del congrés i de les primàries, validant així la data del 17 de setembre per celebrar l'elecció entre Joan Ridao i Alfred Bosch, el mateix dia que es votarà el president i la secretària general del partit. El reglament ha rebut el suport 117 vots a favor i un en contra. La decisió de celebrar primàries no comporta res més que afegir una tercera urna, ja que tot el procés ja estava organitzat territorialment per a l'elecció del president i del secretari o secretària general. Cada comarca tindrà almenys una urna. 
 
Pel que fa a les primàries, Llorente ha confirmat que una veu, després ha transcendit que era Joan Puig, s'ha aixecat per opinar que hagués estat millor que el consell nacional fos qui decidís el candidat.
 
El consell nacional també ha aprovat una resolució en defensa del model d'immersió lingüística després de la interlocutòria del TSJC que dóna dos dies a la Generalitat perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola.
 
El text manifesta el seu rebuig a la interlocutòria i la defineix com un 'nou atac directe' al país, de conseqüències 'molt greus' per al sistema d'immersió lingüística a l'escola. Dóna suport al sistema i insta a vetllar per l'extensió d'aquest model d'acord amb la Llei d'Educació. Així mateix, la resolució dóna suport als membres de la comunitat educativa que han mostrat la seva voluntat de no acatar la sentència i emplaça la resta a seguir aquest camí, exigint alhora al Govern i al Parlament que donin cobertura a aquests professionals. Finalment, també es mostra el suport a la iniciativa somescola.cat i s'emplaça la societat civil a mobilitzar-se contra la decisió. 
 
Els consellers nacionals també han donat llum verda a la creació d'una comissió electoral per ordenar les llistes, però no s'ha parlat de coalicions ni de noms.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.