directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla i De la Vega destaquen que l'Estatut s'aplica i defugen pronuncia-se sobre el retard de la sentència

Ambdós dirigents socialistes coincideixen en 'no especular'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Davant l'expectativa creada pels més de tres anys d'espera per la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut, el president de la Generalitat, José Montilla, i la vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, han coincidit en destacar que al marge de la sentència l'Estatut es desplega i s'aplica restant importància a l'espera per la sentència sobre la qual no han volgut 'especular'. 'No hem entrat a considerar els plans B, hi ha un Estatut constitucional que es desplega i s'aplica', ha explicat Montilla que, en canvi, avui mateix ha tornat a insistir en què la justícia hauria d'actuar ràpidament en el 'cas Millet'.
de la vega maria teresa
Comparteix
   

Montilla ha explicat que des de l'aprovació de l'Estatut el que s'ha fet 'és aplicar-lo i desplegar-lo perquè és una llei vigent'. 'És el que hem fet i el que farem', ha declarat. En aquest sentit, ha afirmat que el fet que hi hagi un recurs no vol dir que hi hagi una part que no s'ha de desplegar. 'M'alegra que el govern espanyol tingui aquesta mateixa opinió', ha dit. En aquest punt, ha reiterat que no s'ha d'especular sobre la sentència del Constitucional.

Montilla ha reconegut que el desplegament de l'Estatut sigui ràpid. 'Si digués que el desplegament va massa ràpid ningú em creuria i a més faltaria a la veritat', ha apuntat. Tot i això, el president ha indicat que 'en el darrer període s'ha donat una empenta molt important a aspectes fonamentals del desplegament pel seu caràcter simbòlic si anem al què va ser l'aprovació de l'Estatut'. 'Quan es parlava de Rodalies, dels permisos de treball dels immigrants i de la Inspecció de treball', ha desgranat per recordar que ja hi ha un acord polític sobre aquestes tres assumptes i que s'assumiran pròximament. Per això, ha manifestat que 's'ha de posar en valor quan hi ha dificultats' i 'quan hi ha hagut acord'.

'Una reunió curta', però 'no protocol·lària'

Montilla i De la Vega s'han reunit durant menys d'una hora al Palau de la Generalitat. Ha negat que fos una entrevista 'protocol·lària', tot i que ha admès que 'no ha estat una reunió de treball de dues hores de durada' amb un ordre del dia. 'Ha estat curta i a més hi havia Consell de Govern, però s'ha pogut fer un repàs per sobre dels temes que ens ocupen i formen part de l'agenda política dels dos governs i per tractar de forma específica el document que el Govern ha aprovat' que adreçarà a l'executiu espanyol com a contribució a la presidència del Consell de la Unió Europea.

El cap de l'executiu català ha explicat que amb De la Vega no ha parlat sobre la Llei d'educació de Catalunya ni els 'dubtes' que té el govern espanyol sobre la constitucionalitat d'alguns dels seus articles. El president ha remarcat que la LEC s'està aplicant amb normalitat. Tampoc han parlat, ha dit, sobre com quedarà la gestió de l'aeroport del Prat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
14 d'octubre de 2009, 00.44 h

Si us plau. No es pot prescindir de les fotos d'aquest mico tan lleig? És que surt cada dia. En "Floquet de neu" (al cel siga) era molt més bufó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 d'octubre de 2009, 19.42 h

El TC Continue reunit... www.youtube.com/watch?v=jHqL2Oy-yJw


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 d'octubre de 2009, 17.45 h

Algú encara se'ls creu?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.