directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president del TSJC diu que 'els jutges rara vegada donem ultimàtums' i insta la societat a defugir de 'tremendismes'

Bozal avala la vigència del model educatiu català i afegeix que s'acomplirà la sentència del TS en els casos concrets

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president del TJSC, Miguel Ángel Gimeno i la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal han instat a 'despolititzar' el debat sorgit arran de l'auto del Tribunal que insta a la Generalitat a incloure el castellà com a llengua vehicular a les aules. 'Els jutges rara vegada donem ultimàtums, si una interlocutòria volgués canviar tota una legislació, amb dos mesos no seria suficient', ha declarat Gimeno en el marc de la inauguració a Sitges de l'11è Congrés Notarial Espanyol. Per la seva banda, Fernández Bozal assegura que el Govern acomplirà la sentència en els 'casos concrets' on s'ha interposat demanda i opina que potser alguna expressió de l'auto ha portat a 'malentesos'.

Comparteix
   


Etiquetes
La consellera considera que expressions que surten en la interlocutòria donen a entendre que s'insta a 'canviar un model'?, aspecte que entén que hagi pogut suscitar certa controvèrsia. 'Perquè realment en dos mesos no hi ha temps per canviar cap model ni fer cap modificar-lo', ha apuntat. 'Si volgués dir això', afegeix Bozal, 'no es podria fer en el temps que diu el tribunal'. 
 
Per això, demana que 'hem d'acotar correctament la manifestació de la interlocutòria sense perjudici per continuar amb l'acompliment de la sentència i a aquelles persones que han posat el recurs', ha raonat. 'Estic segura', ha declarat la consellera 'que la conselleria d'Ensenyament ja hi ha treballant amb els serveis jurídics'. Ha mostrat el seu convenciment que la Generalitat podrà aclarir i justificar tota la informació que demana el TSJC.
 
Tant Gimeno com Fernández Bozal han recordat que en el ple del Tribunal es va acordar per majoria el recurs contra el decret del 2007 que determina els criteris de la llengua que ara s'estan debatent. En aquest sentit, Gimeno ha dit que el que ha fet la secció cinquena del tribunal contenciós-administratiu del TSJC és 'executar una sentència del Tribunal Suprem, no una sentència pròpia', ha dit. Demana que la societat eviti el 'tremendisme' i indica que els aspectes jurídics que s'estan debatent es donen 'moltes vegades' i 'tenen solució dins de l'àmbit jurídic'.
 
Sobre les entitats i partits polítics que fan una crida a la 'desobediència civil', el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha valorat que 'en una societat de dret' tothom 'respecta la llei i les decisions del jutges' i ha expressat que 'no passa pel meu cap plantejaments dels que en puguin ser responsables i que siguin de rebuig a l'estat de dret', ha dit. 'Perquè sinó, qui governaria?, ha afegit. Pel que fa al clam popular per part de la societat civil, ha declarat que 'tothom té dret a la llibertat d'expressió'.
 
11è Congrés Notarial Espanyol
 
La consellera de Justícia ha presidit a Sitges la tercera sessió de l'11è Congrés Notarial Espanyol, que s'emmarca dins les celebracions del 150è aniversari de la Llei del notariat, una de les més antigues de la legislació espanyola. Fernández Bozal ha demanat a la Direcció General dels Registres i del Notariat del Ministeri de Justícia 'l'adequació a la situació econòmica actual' del mapa territorial de les notaries i registres aprovat l'any 2007 pel govern espanyol. Aquest mapa, que va suposar per a Catalunya la creació de 47 notaries i 59 registres de la propietat, respon -ha dit la consellera- a una 'situació econòmica i un tràfic immobiliari totalment oposats als existents en l'actualitat'.
 
Aquesta nova estructuració ha comportat que, a Catalunya, un nombre considerable de notaries i registres continuïn vacants des de la seva creació al 2007. Aquest fet 'constata un desajust' que el Departament de Justícia voldria 'reconduir', en l'exercici de les competències que determina l'Estatut, per millorar el servei públic notarial i registral. Així, la consellera ha ofert a la Direcció General dels Registres i del Notariat la col·laboració de Justícia, a fi d'establir els criteris necessaris per adequar les demarcacions notarials de Catalunya a la realitat actual. 
 
Actualment Catalunya té 547 de les 3.000 notaries que hi ha a l'estat espanyol, essent junt amb Andalusia la comunitat autònoma amb més notaris. L'11è Congrés Notarial Espanyol analitzarà a Sitges fins aquest dimarts les solucions que el dret mercantil pot aportar a les empreses en temps de crisi. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan Jou fletxa Cornellà
5 de setembre de 2011, 20.39 h

Els únics que inclopeixen la llei són els jutges que a Catalunya marginen totalment el català.
Si s'ha de respectar el estat de dret que comencin ell.
ISUBMISIÓ, DESOVEDIÈNCIA CIVIL !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pere Segura fletxa Barcelona
5 de setembre de 2011, 19.10 h

O sidui que es permetrà que aquests "casos concrets" no compleixin a Catalunya amb el seu individualisme?
I la aixeta que obriran, perquè es vagin apuntant aquella gent que s'aprofita de Catalunya però afavoreix a qui la sormet?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Xavi Jonama Casellas
Xavi Jonama Casellas fletxa [object Object]
5 de setembre de 2011, 15.00 h

No ho entenc... que la voluntat de 3 o 4 inadaptats a la nostra societat vulguin imposar el que creuen que són els seus drets sobre un sistema educatiu que funciona bé i a més a més un model que s'ha fet democràticament des del Govern de Catalunya... i encara hi hagi jutges que els donin la raó... Serà com matar l'immersió lingüística a pessics... com volen que ni hi hagi desobediència social si volen fer entrar el clau per la cabota?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Fiodor fletxa Mollerussa
5 de setembre de 2011, 11.39 h

Aquesta vegada els hem fet arronsar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de setembre de 2011, 08.41 h

Déu n'hi do, si n'està de mal escrit aquest article. Que no els rellegeix ningú, abans de publicar-los?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.