directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI estarà al costat del Govern de Catalunya si no acata aquesta sentència política i encapçala la desobediència civil

Uriel Bertran: 'L'espanyolisme del PP-C's està disposat a imposar per la via de la força allò que no pot aconseguir per la via de les urnes'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Solidaritat tem que l'Estat espanyol i el seu sistema judicial puguin acabar portant davant els tribunals i fins i tot enviar a la presó a membres del Govern de la Generalitat si es desobeeix la sentència del TSJC sobre la immersió lingüística a l'escola catalana. És per això que el secretari general de la formació, Uriel Bertran, ha demanat aquest dilluns a l'Executiu d'Artur Mas i al mateix president que 'encapçalin' el desacatament del mandat judicial i 'assumeixin' les conseqüències que se'n derivin, 'fins i tot la presó'. I és que per Bertran, l'Estat 'no ha abandonat el franquisme sociològic i quan es planta cara a l'Estat poden activar determinats mecanismes com aquests'.
 
Bertran ha reaccionat així després de conèixer les postures de diferents membres del Govern arran de la sentència del TSJC que divendres passat demanava a la Generalitat incloure el castellà com a llengua vehicular al sistema educatiu de Catalunya. En aquest sentit, el líder de SI ha reclamat a l'Executiu que 'aclareixi la seva postura'. I és que per Bertran, la reacció del Govern és 'contradictòria'. 'Mas diu que el país s'ha de posar en peus, però Bozal i Duran diuen que el Govern pensa acatar la sentència en els casos concrets que ho han portat al jutjat', ha destacat l'independentista.
 
Per això, el diputat de Solidaritat ha explicat que la seva formació estarà 'al costat' del Govern si Mas està disposat a 'desobeir la sentència i acceptar-ne les conseqüències que se'n derivin, fins i tot la presó si cal'. Per Bertran, 'és evident que l'Estat espanyol està disposat a això i a més' i ha posat com a exemples l'enjudiciament que es va fer de la mesa del Parlament Basc per no dissoldre el grup parlamentari dels 'abertzales' o el judici contra el lehendakari Patxi López. 'L'Estat va estar diposat a jutjar-los a ells i també està disposat a fer-ho amb un govern de la Generalitat per no acatar una sentència', ha alertat, tot apuntat que Espanya manté un sistema 'autoritari, que no ha abandonat el franquisme sociològic i que quan es planta cara a l'Estat, poden activar determinats mecanismes'. 'No ens ha de tremolar el pols i hem d'estar disposats a acceptar-ho', ha sentenciat.
 
Així, Bertran ha reclamat al Govern de la Generalitat que 'es posi al capdavant de la desobediència civil' a la sentència, i ha advertit a Mas que si no 'es planta', Solidaritat serà 'bel·ligerant' amb la causa. 'Si no estan disposats a fer-ho per defensar el sistema educatiu i el català, que deixin pas als independentistes que sí estem disposats a fer-ho', ha reclamat des de la seu de SI.
 
Per últim, el secretari general ha explicat que la seva formació està ultimant una proposta de resolució 'perquè Parlament aprovi que el català sigui la única llengua vehicular a l'escola catalana, i que no s'obri la porta en cap cas a acatar la sentència'. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Rabosot fletxa Llocnou de Sant Jeroni
6 de setembre de 2011, 20.21 h

Espaya és involució. Ens volen fer tornar als temps de la "Transición": tots al carrer per revindicar els nostres drets. Com tot això ja ho hem fet i no ens ha servit per a res, hem d'evolucionar: el que s'ha de fer és declarar el nostre estat independent unilateralment ja, i defendre'l.
Si esperem que Espanya, amb la seua "Constitución" caducada (dic caducada perquè som més els que no l'hem votat que els que ho van fer fa 33 anys) i les seues institucions ultranacionalistes i retrògr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
5 de setembre de 2011, 20.19 h

Ara tenim tots i per a desgracia de molts la nazionalitat aspañola, oi?
Quan tinguem la independencia, a tots els fills de puta que han col.laborat amb aspaña i han anat contra Catalunya encara tindran la nazionalitat aspañola......
Podrem enviar-los a la seva puta aspaña i no ens podran dir que NO, hahhahahhahah

Ara ja solament ens queda declarar la independencia unilateralment.
S´acabara l´atur perque enviarem tanta gent a la seva estimada aspaña que aquest problema deixara d´existir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
5 de setembre de 2011, 13.04 h

Algu ha pensat que amb la independencia de Catalunya matarem tots els mals de Catalunya??
I els unionistes, aspañolistes i traidors que viuen entre nosaltres podran ser jutjats per TRAICIO a la nostra terra. Podran ser deportats a la seva estimadisima aspaña pels segles dels segles amen.
INDEPENDENCIA
Amb la independencia s´acabaran els atacs a la llengua, els atacs a la cultura, els atacs a l´educacio, els atacs a l´economia, l´espoli financer, els atacs a les nostres tradicions, etc etc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Arnau fletxa Hospitalet de Llobregat
5 de setembre de 2011, 12.33 h

Pero que vol dir que fins i tot gent del govern pot anar a la presó per defensar la nostra llengua? Jo pensava que estàvem el 2011 pero llegint aquesta notícia diria que estem a l'any 1936. Independencia i revolució !!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.