directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU denuncia l'incompliment de les inversions estatals a Catalunya

Denuncia que la licitació d'enguany és del 12,7% del total de l'estat, 'molt allunyada del 18% que exigeix l'Estatut' · Blanco ho nega

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre espanyol de Foment, José Blanco, ha assegurat aquest dimecres al ple del Congrés que les inversions que el govern Zapatero ha executat a Catalunya els anys 2008 i 2009 no tan sols superen el que marca la disposició Addicional Tercera de l'Estatut, sinó que situen Catalunya com la comunitat on més s'executa. Segons Blanco el govern espanyol està fent una inversió 'sense precedents' a Catalunya que en els últims anys ha suposat més de 10.000 milions d'euros en projectes executats. CiU, en canvi, denuncia que la licitació per al 2009 només és del 12,7% del total de l'Estat, i que en els set primers mesos del 2009 ha estat un 71% inferior a l'any anterior.
Pere Macias, CiU, Convergència
Comparteix
   

Macias i Blanco han intercanviat retrets en la sessió de control del Congrés al govern espanyol. El diputat de CiU ha recordat al ministre que a Catalunya hi ha 'preocupació' davant l'incompliment dels compromisos i per la 'desacceleració severa' de la inversió pública de l'Estat. Un fet 'greu', ha destacat, que 'suposa un incompliment de l'Estatut i de la disposició Addicional Tercera'.

Segons Macias, al 2009 la licitació a Catalunya només ha estat del 12,7% del total de l'Estat, 'molt allunyada del 18% que exigeix l'Addicional Tercera de l'Estatut', i a la pàgina web del propi Ministeri de Foment hi consta que la licitació dels set primers mesos de l'any ha estat un 71% inferior al 2008. A més, ha recordat, hi ha partides dels pressupostos anteriors que encara no s'han començat a executar i que un cop feta la nova terminal del Prat i el TGV no hi ha nous projectes.

El ministre ha negat la major i ha assegurat que 'no és veritat que hi hagi un procés de desinversió en infraestructures ni a Catalunya ni a l'Estat'. Segons Blanco, el govern espanyol està fent una inversió 'sense precedents' a Catalunya que en els últims anys ha suposat l'execució de més de 10.000 milions d'euros, fet que la situa com la primera comunitat de l'Estat en inversió executada.

A més, segons Blanco, la inversió executada al 2008 va ser del 19,13 del total de la inversió regionalitzable de Foment, 'per sobre de la previsió que estableix l'Estatut', i al 2009, 'quan acabi l'any, la inversió executada a Catalunya tornarà a estar per sobre la previsió i el que disposa l'Estatut'.

El ministre ha reiterat que en els últims cinc anys el govern espanyol ha invertit a Catalunya 'el doble' que en els últims cinc anys del govern de José María Aznar. Per aquest motiu ha retret a Macias que CiU donés suport als pressupostos del PP i ara critiqui les inversions. No pot ser, ha dit, que per a CiU 'el doble sigui pitjor que la meitat'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
14 d'octubre de 2009, 19.41 h

CiU que no denuncie nada no sea que queden traquilados.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.