directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 18:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els diputats catalans aproven congelar-se els sous per segon any consecutiu

Continuaran cobrant un salari base de 43.697 euros anuals més complements

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ple del Parlament ha aprovat avui el pressupost del Parlament per al 2010 que és de 65.593.351 euros i representa una reducció del 4,05% respecte del total de la despesa de l'exercici del 2009. Un pressupost que conté, per segon any consecutiu, la congelació dels sous dels parlamentaris i les assignacions dels grups parlamentaris, així com la reducció de les despeses protocol·làries i de publicitat. 'És un pressupost que s'adequa a les necessitats de la cambra i dóna resposta a les necessitats de contenció que es reclama', ha manifestat el parlamentari del PSC David Pérez.
desconsol parlament estàtua llimona
Comparteix
   

Pérez ha explicat que hi ha un pressupost total del Parlament de cara el 2010 que contempla 'una important reducció que és possible gràcies a la congelació de sous dels parlamentaris, la congelació de les aportacions dels grups parlamentaris, la reducció de les despeses de protocol i les de publicitat'. El pressupost inclou un increment del 0,3% de les retribucions del personal de la cambra, el mateix percentatge que la Generalitat preveu per al seu personal.

En aquest context, ha dit que les assignacions dels diputats estan basades en les congelacions dels sous, que té una partida de 27.496.880 euros, i les despeses de previsió social que inclou les quotes de cobertura social, el manteniment de les primes de pòlissa de vida i manteniment i els subsidis de jubilació i el pla de pensions del personal funcionari del Parlament.

Sobre les despeses de béns corrents i de serveis, Pérez ha indicat que 'hi ha una reducció de l'1,77%' i té un pressupost de 13.240.253 euros. En aquest sentit, ha destacat que al pressupost del 2009 es va reduir en un 14,7% el total de reducció del capítol de despeses de bens corrents des del 2008 és d'un 16,24%. 'És una xifra important aquesta reducció', ha destacat. 'Aquest capítol contempla la previsió pressupostària en despesa corrent necessàries pel funcionament del Canal Parlament, el manteniment de la contractació de serveis informàtics i es preveu una important reducció de les despeses de protocol i de les de publicitat', ha afirmat.

Pérez ha dit que no hi ha cap increment en el pressupost del 2010 pel que fa a les assignacions per al funcionament dels grups parlamentaris i queden en 17.103.000 euros. 'Hi ha una xifra de 3.000 euros per si hi ha alguna previsió de iniciatives legislatives populars', ha apuntat.

També ha declarat que hi ha una reducció sobre el pressupost del 27,9% en el capítol sisè que fa referència a les inversions i, segons ha explicat, 'està motivada per la conclusió de l'adequació dels espais d'aquest Palau que estaven ocupats pel Museu'. En aquest context, ha explicat que hi ha 7.700.0000 euros pressupostats en aquest capítol que contemplen el manteniment de les inversions en informàtica, en comunicació i les inversions en obra del Parlament. En concret, ha desgranat, són 'les reparacions en obres de la façana, el tancament perimetral del sector dret, el reforç de l'estructura de l'edifici, la nova sala de servidors, actuacions a la cobertura de l'edifici i el cost corresponent al 2010 al projecte plurianual de les obres d'adequació de l'espai antic del bar restaurant com a dependències del departament de comunicació i les sales de premsa.

Què cobren els parlamentaris

Segons el règim econòmic dels diputats i les diputades del Parlament, que s'han congelat, el president de la cambra catalana Ernest Benach, cobra anualment 152.954 euros; els vicepresidents 117.371 euros i els secretaris 95.660 euros.

Així mateix, hi ha una assignació idèntica per als diputats, excepte els tres anteriors casos, de 43.697 euros. També es contempla un complement de 51.129 euros per ser president del grup; un complement de 43.825 euros per ser portaveu del grup; un complement de 29.216 euros per ser portaveu primer adjunt; així com 21.912 euros per ser segon portaveu adjunt.

Excepte pel president del Parlament i els membres de la Mesa hi ha una indemnització per despeses de viatge i desplaçaments, tenint en compte el lloc de residència. En concret, són 21.605 euros pels residents a Barcelona ciutat o en els municipis de l'anterior Àrea Metropolitana; 28.090 euros pels residents fora dels municipis anteriors i fins a 80 kilòmetres de Barcelona; 30.156 euros pels residents entre 81 i 190 quilòmetres de Barcelona; així com 30.411 euros pels residents a més de 191 kilòmetres de Barcelona. També hi ha complements que tenen a veure en càrrecs com president d'una comissió legislativa o creades per llei.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 d'octubre de 2009, 10.41 h

A mi tambien me conmueve que nuestras SEÑORIAS congelen su sueldo que por modestia solo es testimonial, se pagan sus coches y desplazamientos,las comilonas y son AUSTEROS en su forma de vivir, vamos un ejemplo para los demás que lo tenemos todo gratis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 d'octubre de 2009, 01.30 h

Vaja així que els diputats del parlament, que és a Barcelona, residents a Barcelona reben una "indemnització" de 21,605 eurons per despeses de desplaçament, ara ja sé el motiu de que gairebé sempre es vegi mig buit, deu ser que es passen el dia desplaçant-se continuament.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'octubre de 2009, 19.39 h

Es de agradecer el gesto de congelarse el sueldo nuestras SEÑORIAS, si no fuera porqué cobran el doble de los estatales sin tanta responsabilidad, el sacrificio que tendrán que hacer para llegar a final de mes, vuestra voluntad me rompe el corazón.DE VERDAD.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.