directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy manté la confiança en Camps com a candidat pel 2011

Assegura que impulsarà un nou codi ètic per a millorar la transparència en les gestions del partit

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dijous per esclarir la situació respecte a la relació del seu partit amb la trama corrupta 'Gürtel'. Sobre les desavinences en el cessament de Ricardo Costa, Rajoy ha dit que Camps no l'havia 'mentit', que li manté 'la confiança' i que vol que segueixi com a candidat del partit a la presidència de València. Sobre Costa, Rajoy ha assegurat que confia en la seva 'honradesa' però els secretaris generals tenen un 'plus' de responsabilitat que no tenen els militants de base. Rajoy impulsarà un nou codi ètic per a millorar la transparència en les gestions del partit.
mariano rajoy
Comparteix
   

El president del Partit Popular no convocava als mitjans per una roda de premsa monogràfica sobre el cas Gürtel des del mes d'abril, després que el sis de febrer el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, obrís la investigació. Rajoy ha comparegut acompanyat a la sala per la seva secretària general, María Dolores de Cospedal i tres vicepresidents, Esteban González Pons, Jorge Moragas i Federico Trillo.

Rajoy ha començat per fer un recorregut cronològic dels fets i alertar que la 'trama Gürtel res té a veure amb l'estructura orgànica del PP' tot i que ha reconegut que potser si té a veure amb alguns membres del partit. Rajoy ha justificat la seva ordre de tallar relacions amb les empreses de Francisco Correa perquè es va assabentar que 'utilitzaven la relació i el nom del PP en benefici propi'.

L'únic que vol Mariano Rajoy, ha dit, 'és que la justícia actuï de manera ràpida i el més independent possible'. 'El PP ha de donar una resposta política davant aquests fets que no pot ser ni arbitraria ni injusta. Les generalitzacions sempre són injustes, ha argumentat defensat la seva gestió, que no ha estat l'única. Més endavant ha explicat que 'he actuat amb prudència i sense precipitació. He actuat amb suficient coneixement del que havia passat. No m'he deixat portar per les pressions de ningú. He pres les decisions en els temps que em semblen oportuns. He procurat no ser ni arbitrari ni injust'.

Nou codi ètic

Un dels gestos de Rajoy per eliminar l'estigma de la corrupció del es seves files ha estat anunciar la posada en marxa d'un codi ètic de partit. 'Tots els ciutadans poden tenir la tranquil·litat que no consentiré conductes que puguin avergonyir a cap votant del partit, independentment que les conductes siguin o no sancionables penalment'. Els polítics 'tenim l'obligació no nomes de complir la llei sinó de ser exemplars'. Aquest codi ètic busca millorar la transparència de la gestió del partit a través d'un codi de bones pràctiques que anirà 'més enllà del que es pot exigir legalment' a una polític.

Tota la confiança en Camps

Després de les contradiccions entre la direcció estatal del partit i la direcció valenciana, Rajoy ha assegurat que amb Francisco Camps, un cop arxivat el cas dels vestits i a la vista que 'no hi ha cap element nou' que li afecti ni cap actuació política, el partit no considera que hagi de ser cessat. Fins i tot, Rajoy espera que es mantingui com a president i com a candidat a la presidència de la Generalitat valenciana. Sobre si es va sentir enganyat per les versions contradictòries del cessament de Ricardo Costa, Rajoy ha dit que 'a mi Camps no m'ha mentit i jo segueixo mantenint la mateixa confiança'.

Sense dubtes de Costa

El president del Partit Popular ha dit sobre Ricardo Costa no té cap dubte de la seva 'honradesa personal' perquè és una persona 'que ha treballat i molt pel PP, que ha donat grans serveis al PP'. Això sí, considera que com a secretari general té un 'plus d'exigència' que no tenen altres militants.

El president del PP no ha deixat passar l'oportunitat per criticar el govern espanyol i atribuir tota la polèmica a una 'clara manipulació política'. També ha explicat que el Partit Popular s'ha de centrar en el que 'de veritat importa a la gent' per fer front al 'pitjor govern de la democràcia' i més en temps de dificultats econòmiques. Ha reiterat que al Partit Popular no ho ha 'una trama organitzada' sinó que una 'trama externa ha intentat lucrar-se de la imatge' del PP. Tot i això ha promès ser implacable amb conductes que se surtin de la 'exemplaritat' i ha alertat que no 'empararà' situacions similars.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
pagano fletxa el masnou
16 d'octubre de 2009, 11.43 h

esto es un señor que tiene un jardin, que le cuesta un huevo mantener presentable y estetico, porque (segun uno de sus jardineros, un tal Cereza) es una mierda un buen día pasan porel jardín unos pijos,a caballo,y destrozan los enclenques maceteros que tanto trabajo le habían dado. debe hacerse justicia y, por supuesto que la hace, SE CONDENA A UNO DE LOS CABALLOS y... ¡ya esta!. Crec que escrit en idioma mesetari queda mes clar, mes que res per si ho llegeig el senyor en questió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 d'octubre de 2009, 16.04 h

A Rajoy ésta jugada le saldrá el tiro por la culata, como casi siempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.