directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més presència del català a les escoles i a la Televisió Balear

El nou Govern Balear derogarà el trinlingüisme i pretén doblar els films de la televisió de les Illes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els partits de govern, PSIB, UM i el Bloc, derogaran el decret del trilingüisme en l’àmbit de l’educació aprovat pel PP durant la passada legislatura. El pacte de govern s'ha posat com a fita aconseguir durant tota la pròxima legislatura fomentar l'ús del català en l'àmbit educatiu i dels mitjans de comunicació públics. També es vol afavorir l’ús de la llengua pròpia en els camps de l’oci, especialment en els esmentats del cinema i de la televisió, però també als de les publicacions escrites.
ib3 televisió balear català
La televisió balear tindrà els films en català

Comparteix
   


Etiquetes
directe!cat ja us explicava que el nou Govern de les Illes Balears ja està portant a terme de bon principi una línia política molt diferent de l'exercida pel Partit Popular balear. Ara, els partits de govern, PSIB, UM i el Bloc, derogaran el decret del trilingüisme en l’àmbit de l’educació aprovat pel PP durant la passada legislatura i que reduí les hores d’ensenyament del català a les escoles.

El pacte de governabilitat signat per un "estricte compliment" de la Llei de normalització lingüística, especialment pel que fa als mitjans de comunicació de titularitat pública, ha estat acordat pels tres partits. Aquests tenen clar que l'anglès no deixa de ser una prioritat, per la dinàmica actual que el fa imprescindible, però l’acord estableix que s’impulsarà una millora de l’ensenyament d’idiomes sense que això signifiqui haver de reduir la presència del català.

Una de les prioritats importants que s’ha marcat és doblar al català tot el cinema que s’emet a IB3, a partir d’establir convenis de cooperació en la producció, subtitulació, doblatge i recepció mútua amb les corporacions de radiotelevisió de parla catalana i l’impuls de la indústria del doblatge a les Illes.

Altres mesures en aquest sentit seran assegurar la presència de canals en català a la televisió digital terrestre (TDT), així com la recepció normal a totes les illes dels canals de ràdio i televisió que emeten per a tota l’àrea lingüística catalana.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa València
3 de juliol de 2007, 05.34 h

No han de doblar al català les pel.lícules que ja estiguen doblades al català per TV3. I el que han de fer IB3 i TV3 és impulsar una indústria nacional audiovisual, amb doblatges, per als Països Catalans. Els Governs del Principat i de les Illes Balears han de coordinar-se en un tema tan important per als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.