directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Audiència Nacional es fa càrrec de la investigació dels incidents del 15 de juny davant el Parlament

Demana a la Fiscalia de Barcelona que li faci arribar les diligències i les gravacions dels fets

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decidit fer-se càrrec de la investigació dels incidents que van tenir lloc el 15 de juny passat quan un grup d'indignats va intentar impedir l'accés dels diputats al Parlament. El magistrat entén que es tracta d'un delicte contra una alta institució de l'Estat com és el Parlament de Catalunya i per aquest motiu ha decidit fer cas a la fiscalia de la pròpia Audiència Nacional i admetre a tràmit la querella presentada pel sindicat Manos Limpias. En una interlocutòria que ha emès aquest dimecres, demana a la Fiscalia de Barcelona que li enviï una còpia íntegra de les diligències de la investigació i de les gravacions dels fets.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Velasco, els fets del Parlament 'podrien ser constitutius d'un delicte de l'article 498 del Codi Penal' perquè el Parlament de Catalunya és una institució de l'Estat i per tant està protegit com a Alt Organisme de la Nació a la Lleo Orgànica del Poder Judicial. 
 
Per aquest motiu reclama a la Fiscalia de Barcelona una còpia de les investigacions i de les imatges en format electrònic de què disposin 'on sembla que hi consten diligències que arriben a identificar a alguns autors dels fets'. 
 
Penes de tres a cinc anys
 
L'article 498 del Codi Penal estableixe una pena de 3 a 5 anys de presó per als que 'emprin força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir' a qualsevol dels seus membres 'assistir a les reunions'.
 
No investigarà altres fets
 
En canvi, a l'escrit Velasco deixa clar que l'Audiència Només investigarà el suposat delicte contra les institucions de l'Estat i 'no s'estendrà a la resta dels incidents i imputacions que afectin a l'ordre públic' perquè els delictes d'atemprats, resistència i desobediència que no van contra el Parlament són objecte d'investigació a altres òrgans judicials a Barcelona. 
 
D'aquesta manera desestima la resta de la denúncia que el sindicat d'ultradreta Manos Limpias que va presentar una denúncia contra el moviment '15-M', on també hi constaven incidents en la constitució dels ajuntaments de Madrid, Getafe, Alcalá de Henares i Alacant i en desnonaments ordenats per jutges a Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca. 
 
Velasco també estableix que Manos Limpias haurà d'abonar en un termini de tres dies una fiança de 3.000 euros per 'compatibilitzar el legítim exercici de l'acusació particular amb la intenció legal de rescabalar si cal els hipotètics danys i perjudicis que es poguessin derivar d'un ús inadequat de la institució processal'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.