directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 19:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall: 'Cap tribunal està en condicions d'obligar-nos a establir un model educatiu'

L'exconseller d'Educació ha demanat que Mas que vigili 'quines amistats té', en referència al PP

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres que 'cap tribunal de justícia ordinària està en condicions d'obligar-nos a establir un model educatiu, perquè aquest està establert a les nostres lleis'. D'aquesta manera, ha assenyalat que la interlocutòria del TSJC 'no és un atac al Govern, sinó que es una qüestió que rebrota ara però està lligada a l'Estatut de Catalunya i a la Llei d'Educació de Catalunya'. En una entrevista a Onda Cero, Maragall ha advertit que 'cal evitar aquest intent de calar foc al nostre sistema educatiu', i per això ha demanat a l'executiu català que actuï 'de manera solvent' des del punt de vista jurídic i institucional.

Comparteix
   


Etiquetes
Maragall ha volgut enviar un missatge al Govern i li ha recomanat 'que prengui consciència de quines amistats té, amb qui treballa, i amb qui acorda els pressupostos, en referència al PP. 'Cal anar amb molt de compte perquè ja sabem què va passar quan el PP va passar d'una majoria relativa a una majoria absoluta', ha dit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
serafi fletxa Barcelona
9 de setembre de 2011, 09.09 h

#11 la teva ignorància de la història supera tots els limits que coneixia. Ni tant sols s'ajusta a la que varen ensenyar-nos en aquelles escoles on tot es feia només que en el teu idioma, que per cert te una gramática més jove que la catalana.
Mira com a minim d'estudiar una mica el que dius i no faras el ridicul com has fet aquesta vegada. Ah!, en Ferran de la casa dels Trastàmara va casar-se novament en segones nupcies i va tenir un fill: el princep de Viana, que si no hagués mort aba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pep fletxa Vallès
8 de setembre de 2011, 20.34 h

#11 Ho veus? No només et dediques a insultar sinó que a més el que no sap llegir ets tu. La meva puntualització no anava per tu sinó per al Robert. I només per a la teva informació: tinc 51 anys, o sigui que la immersió a mi no em va agafar. A mi em van donar classe en castellà. O sigui ves aprenent una mica d'educació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Vallès
8 de setembre de 2011, 16.53 h

#9 Perdona però em sembla que Ferran el Catòlic no va ser mai rei de Castella. Si que va ser corregent en casar-se amb Isabel (Concòrdia de Segòvia (1475)) i, a la mort d'aquesta va ser regent el 1504 peró per poc temps. La noblesa castellana el va foragitar "por viejo y catalanote".
http://ca.wikipedia.org/wiki/Ferran_el_Cat%C3%B2lic#El_triomf_de_Ferran_II_d.27Arag.C3.B3_a_Castella:_la_Guerra_de_Successi.C3.B3_Castellana


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Robert fletxa Castelldefels
8 de setembre de 2011, 13.41 h

#6 Carlemany (742-814), no entenc quan intentes lligar Carlemany, el Cantar del Mio Cid i els Almogàvers (segles XII-XV), parlant de la influència Italiana d'aquests. ¡¡Quina empanada històrica-conceptual que portes a sobre!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Robert fletxa Castelldefels
8 de setembre de 2011, 13.21 h

#6 Ferran II el Catòlic va heretar la Corona Catalano-Aragonesa l'any 1479, quan ja feia cinc anys que era Rei de Castella, Així, els dos regnes més importants de la Península compartirien els Sobirans, tot i que NO es fusionarien, car el casament entre Isabel de Castella i Ferran d'Aragó no va ser més que una unió dinàstica, encara que alguns suposats historiadors vegin, erròniament, l'origen d'Espanya en aquest matrimoni.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Vallès
8 de setembre de 2011, 13.11 h

#6 Noi et falta llegir una mica d'història. Portes una empanada historica i lingüistica de tamany extra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
OSCAR CRUSATS fletxa Barcelona
8 de setembre de 2011, 12.56 h

El rey Fernando que caso con Isabel, no era catalan, ademas y de nuevo Cataluña no existia en esa epoca , existia. el Condado de Barcelona

El romance hablado como derivacion del latin era hablado en toda la peninsula iberica, si vemos las Cantigas de Alfonso X el Sabio , o el Cantar del Mio Cid u otros documentos d ela epoca tienen un lenguaje muy similar por no decir igual. al ser todos un latin de la peble y no culto. Luego, muchos años despues , con la influencia del frances por Carlomagn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Robert fletxa Castelldefels
8 de setembre de 2011, 12.51 h

#4 ¿ Des de sempre ? ¿Cal recordar que els Reis de la Corona D'Aragó eren Catalans, que la llengua de la Corona era el Català i que els territoris que la formaven van conservar les seves lleis, furs i Constitucions respectives fins l'aplicació dels decrets de Nova Planta ? ¿ Cal recordar que fins a aquelles maleïdes dates, els Reis de la Corona de Castella ( i no pas d'Espanya ) restaven obligats a acatar les constitucions dels Territoris de La Corona d'Aragó ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OSCAR CRUSATS fletxa Barcelona
8 de setembre de 2011, 11.56 h

Una soila familia , una sola persona puede hacer cambiar una situacion si la misma es ilegal e injusta como es el ahogo(que no inmersion linguistica.
Solo se pide lo que las leyes exijen, la Constitucion y el Estatuto lo dicen asi. Catalauña es parte de España desde siempre (Cataluña nunca existio como estado y formaba parte de la Corona Aragonesa que en 14xx se junto con Isabel y Fernando en el Reino de España y lo seguira siendo.Su idioma ha sido y sera siendo el catalan y el español y a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.