directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall: 'Cap tribunal està en condicions d'obligar-nos a establir un model educatiu'

L'exconseller d'Educació ha demanat que Mas que vigili 'quines amistats té', en referència al PP

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres que 'cap tribunal de justícia ordinària està en condicions d'obligar-nos a establir un model educatiu, perquè aquest està establert a les nostres lleis'. D'aquesta manera, ha assenyalat que la interlocutòria del TSJC 'no és un atac al Govern, sinó que es una qüestió que rebrota ara però està lligada a l'Estatut de Catalunya i a la Llei d'Educació de Catalunya'. En una entrevista a Onda Cero, Maragall ha advertit que 'cal evitar aquest intent de calar foc al nostre sistema educatiu', i per això ha demanat a l'executiu català que actuï 'de manera solvent' des del punt de vista jurídic i institucional.

Comparteix
   


Etiquetes
Maragall ha volgut enviar un missatge al Govern i li ha recomanat 'que prengui consciència de quines amistats té, amb qui treballa, i amb qui acorda els pressupostos, en referència al PP. 'Cal anar amb molt de compte perquè ja sabem què va passar quan el PP va passar d'una majoria relativa a una majoria absoluta', ha dit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
serafi fletxa Barcelona
9 de setembre de 2011, 09.09 h

#11 la teva ignorància de la història supera tots els limits que coneixia. Ni tant sols s'ajusta a la que varen ensenyar-nos en aquelles escoles on tot es feia només que en el teu idioma, que per cert te una gramática més jove que la catalana.
Mira com a minim d'estudiar una mica el que dius i no faras el ridicul com has fet aquesta vegada. Ah!, en Ferran de la casa dels Trastàmara va casar-se novament en segones nupcies i va tenir un fill: el princep de Viana, que si no hagués mort aba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pep fletxa Vallès
8 de setembre de 2011, 20.34 h

#11 Ho veus? No només et dediques a insultar sinó que a més el que no sap llegir ets tu. La meva puntualització no anava per tu sinó per al Robert. I només per a la teva informació: tinc 51 anys, o sigui que la immersió a mi no em va agafar. A mi em van donar classe en castellà. O sigui ves aprenent una mica d'educació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Vallès
8 de setembre de 2011, 16.53 h

#9 Perdona però em sembla que Ferran el Catòlic no va ser mai rei de Castella. Si que va ser corregent en casar-se amb Isabel (Concòrdia de Segòvia (1475)) i, a la mort d'aquesta va ser regent el 1504 peró per poc temps. La noblesa castellana el va foragitar "por viejo y catalanote".
http://ca.wikipedia.org/wiki/Ferran_el_Cat%C3%B2lic#El_triomf_de_Ferran_II_d.27Arag.C3.B3_a_Castella:_la_Guerra_de_Successi.C3.B3_Castellana


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Robert fletxa Castelldefels
8 de setembre de 2011, 13.41 h

#6 Carlemany (742-814), no entenc quan intentes lligar Carlemany, el Cantar del Mio Cid i els Almogàvers (segles XII-XV), parlant de la influència Italiana d'aquests. ¡¡Quina empanada històrica-conceptual que portes a sobre!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Robert fletxa Castelldefels
8 de setembre de 2011, 13.21 h

#6 Ferran II el Catòlic va heretar la Corona Catalano-Aragonesa l'any 1479, quan ja feia cinc anys que era Rei de Castella, Així, els dos regnes més importants de la Península compartirien els Sobirans, tot i que NO es fusionarien, car el casament entre Isabel de Castella i Ferran d'Aragó no va ser més que una unió dinàstica, encara que alguns suposats historiadors vegin, erròniament, l'origen d'Espanya en aquest matrimoni.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Vallès
8 de setembre de 2011, 13.11 h

#6 Noi et falta llegir una mica d'història. Portes una empanada historica i lingüistica de tamany extra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
OSCAR CRUSATS fletxa Barcelona
8 de setembre de 2011, 12.56 h

El rey Fernando que caso con Isabel, no era catalan, ademas y de nuevo Cataluña no existia en esa epoca , existia. el Condado de Barcelona

El romance hablado como derivacion del latin era hablado en toda la peninsula iberica, si vemos las Cantigas de Alfonso X el Sabio , o el Cantar del Mio Cid u otros documentos d ela epoca tienen un lenguaje muy similar por no decir igual. al ser todos un latin de la peble y no culto. Luego, muchos años despues , con la influencia del frances por Carlomagn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Robert fletxa Castelldefels
8 de setembre de 2011, 12.51 h

#4 ¿ Des de sempre ? ¿Cal recordar que els Reis de la Corona D'Aragó eren Catalans, que la llengua de la Corona era el Català i que els territoris que la formaven van conservar les seves lleis, furs i Constitucions respectives fins l'aplicació dels decrets de Nova Planta ? ¿ Cal recordar que fins a aquelles maleïdes dates, els Reis de la Corona de Castella ( i no pas d'Espanya ) restaven obligats a acatar les constitucions dels Territoris de La Corona d'Aragó ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OSCAR CRUSATS fletxa Barcelona
8 de setembre de 2011, 11.56 h

Una soila familia , una sola persona puede hacer cambiar una situacion si la misma es ilegal e injusta como es el ahogo(que no inmersion linguistica.
Solo se pide lo que las leyes exijen, la Constitucion y el Estatuto lo dicen asi. Catalauña es parte de España desde siempre (Cataluña nunca existio como estado y formaba parte de la Corona Aragonesa que en 14xx se junto con Isabel y Fernando en el Reino de España y lo seguira siendo.Su idioma ha sido y sera siendo el catalan y el español y a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.