directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP justifica haver recorregut la LEC al Constitucional 'per responsabilitat'

Els populars catalans culminen així una campanya hostil contra la Llei d'Educació que ja havien iniciat al maig amb un anunci polèmic

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP català ha presentat  un recurs d'inconstitucionalitat a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) 'per responsabilitat'. Així ho va justificar ahir la portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, qui va explicar que el seu partit considera inconstitucionals els articles referents a la fixació del currículum educatiu bàsic, la unitat dels cossos docents i la llibertat lingüística.
pp, nens, emmanillats, lec, anunci
Comparteix
   

El PP va registrar ahir al matí al Tribunal Constitucional espanyol un recurs contra diversos articles de la LEC, aprovada d'1 de juliol pel Parlament amb el suport dels tres partits del Govern i de CiU. El recurs, a petició del PPC, està firmat per 50 diputats del grup parlamentari popular del Congrés espanyol, el nombre necessari de diputats perquè s'admeti a tràmit la petició.

De fet, la campanya popular contra la LEC ja va començar al maig, quan va publicar un anunci contrari a pàgina sencera a La Vanguardia en què apareixen els dos fills d'un dirigent del PP barceloní -el notari Toni Bosch, membre destacat de l'Opus Dei i acèrrim vidalquadrista- amb els ulls tapats i emmanillats. A més a més, l'endemà que s'aprovés la llei, El Mundo va publicar que 'Cataluña se declara independiente de España en materia de enseñanza', titular que encara va encendre més les alarmes al Partit Popular.

Montserrat va explicar ahir que els articles recorreguts van 'en contra d'una llei de qualitat' i que el recurs 'vol garantir que les famílies catalanes, els alumnes i professors tinguin els mateixos drets que a la resta d'Espanya'. 'S'ha de millorar la qualitat de l'ensenyament públic i privat i aquesta llei perjudica a les famílies catalanes i al conjunt de la comunitat educativa', afegí.

Els articles recorreguts pels populars són, entre d'altres, 'els 33 i 35.1, que estableix que el només el català ha d'utilitzar-se com a llengua vehicular i d'aprenentatge, els articles 110 a 112, que fa referència a les competències, o el 131, que atribueix competències exclusives a la Generalitat en certs aspectes de l’ensenyament no universitari'.

La LEC 'limita els drets lingüístics de els famílies catalanes'

El parlamentari i portaveu d'Educació del PP català, Rafael López, va declarar que la LEC 'limita els drets lingüístics de els famílies catalanes. Un dels pocs drets que donava la llei de política lingüística que era la capacitat d'escollir-ho en el primer ensenyament aquesta llei ho fulmina', ha dit.

López també va destacar que la llei 'segrega el currículum de Catalunya de la resta de l'Estat'. 'Volem que hi hagi un sistema educatiu comú en tot l'estat espanyol i a Catalunya amb les seves especificitats, però que sigui compartit entre els dos governs', digué.

Segons López, la LEC 'tanca l'educació catalana a la llibertat de les famílies en el moment d'escollir, tanca l'educació de Catalunya a la resta del sistema educatiu espanyol i tanca Catalunya a la resta de professionals educatius de l'Estat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
18 d'octubre de 2009, 19.44 h

El p.p.c. está perdiendo fuelle por culpa de la dirección.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
18 d'octubre de 2009, 13.01 h

El puto partit neoeixista-colonitzador espanyolero sempre mirant de perjudicar Catalunya i manipular la veirtat com a bons feixistes que són. La imatge d´aquesta campanya amb els nens enmanillats valdria pel que ells fan al País Valencià. Se cree el ladrón que todos són de su condición.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
LluisC fletxa Banyoles
17 d'octubre de 2009, 21.47 h

Era d'espera, la caverna española ataca de nou !!!.

Però no patiu, no s'en sortiran, son les últimes cuetades de la bèstia !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.