directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 15:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Segueix en directe el nomenament oficial de Puigcercós com a candidat d'ERC a les properes eleccions

Ridao fixa com a objectiu polític el dret a decidir tot i reconèixer que serà un procés gradual

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Esquerra Republicana de Catalunya nomena avui, solemnement, Joan Puigcercós com a cap de llista de les properes eleccions al Parlament, previstes per a la tardor de l'any vinent. El partit ha escollit l'incomparable marc de la Vall de Núria per a realitzar-hi un el consell nacional extraordinari que ho aprovarà, alhora que també servirà per a començar a definir el programa electoral. La proclamació culminarà amb una ascensió al cim del Puigmal, diumenge. Ahir, el secretari general de la formació, Joan Ridao, ja va dir que el nord de l'acció política republicana passa pel dret a decidir. Seguiu a través de directe!cat la proclamació de Puigcercós o bé des dels perfils de Tumblr, Facebook o Twitter.
joan puigcercós
Comparteix
   

Ridao va admetre en l'obertura del congrés que el dret a decidir és un procés gradual, perquè el nivell de conscienciació i compromís públic és 'desigual' i presenta una gamma d'opcions molt diverses. En clara referència a Joan Carretero i Reagrupament, digué que entén que hi hagi gent que es cregui 'en possessió de la raó' i que cansats que 'no els la donin' optin només per la proclama 'independència o res' que considera que no porta enlloc.

Joan Ridao va assegurar que la gent d'ERC és 'inquieta' i 'inconformista' però que això no ha de comportar 'tirar el barret al foc' perquè no existeix la 'fórmula infal·lible' per ser independent demà mateix. Per que arribi aquesta data del dret a decidir, Ridao considera que hi ha molts arguments per ser optimistes. La sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut 'farà caure la bena dels ulls de molta gent'. Aquesta sentència no serà pel dirigent republicà el fracàs del catalanisme 'sinó de l'autonomisme'.

Ridao va dir que preguntar 'no és mai ofendre' i més pels que han defensat que els resultats de les urnes són 'sagrats'. En aquest sentit, considera que la consulta d'Arenys que ara possiblement continuarà en d'altres municipis és un exercici de 'valentia democràtica'. Pel dirigent polític, l'advocat de l'Estat pot anar fent perquè la historia demostra que els marcs legals no són 'immutables'.

En l'obertura del congrés el dirigent republicà ha assegurat que ERC no serà 'més la llebre de l'esquerra espanyola' perquè tot i que li va donar la mà per avançar cap a posicions més federals aquesta 'la va mossegar'. Pel dirigent republicà si 'l'autonomisme tronat' dels 80 tenia com a 'formula del peix al cove', la fórmula dels republicans ha de passar pel dret a decidir que no és un principi nacionalista o independentista sinó 'el principi democràtica per excel·lència'.

Ridao també va fer autocrítica, admetent que potser les seves accions no havien 'reeixit' comunicativament, fet que pot haver 'emmascarat' o 'minimitzat' els èxits que pot haver aconseguit ERC en la seva acció política o de govern. Va assegurar que durant l'any que encara queda per les eleccions han de fer que el seu 'relat' sigui 'entès' i 'assumit'. Ridao admet que no està clar que la societat hagi assumit l'estratègia política 'd'arrossegar el peix gros a les nostres aigües', en referència al PSC, per ampliar així 'la base social del catalanisme'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 d'octubre de 2009, 19.53 h

No os dejeis engatusar por estos con ideas minoritarias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.