directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Màxima alerta per l'índex ultraviolat dels raigs de sol a Catalunya

Els nivells podran ser molt alts tant al litoral com a l'interior i al Pirineu

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'ús de protector solar serà inevitable si un no vol acabar amb la pell recremada com la d'un anglès després d'estar-se dues hores en alguna de les boniques platges de la Costa Brava. El Servei Meteorològic de Catalunya ens informa que l'índex ultraviolat serà molt alt tant al litoral com a l'interior i al Pirineu i assolirà valors entre els 8 sobre 10 al litoral i a l'interior i podria arribar als 9 a una altura de 1.500 metres. L'hora de màxima incidència seran les dues de la tarda. Vegeu-ne el mapa de Catalunya i els nivells d'UVI.
tv3 agbar torre televisió
El logotip de Tv3 a la Torre Agbar

Comparteix
   


Etiquetes
Des de sempre hem tingut aquesta concepció: estiu: platja i sol. Avui, hem de conscienciar-nos entre tots que a l'estiu: platja, sol i crema solar. Les cremades a la pell per una exposició abusiva al sol ens poden provocar futures lesions més greus com el càncer de pell.

Ara haurem d'anar més amb compte després de rebre les dades a càrrec de l'institut de Meteorològic de Catalunya, que ens parla que aquest estiu els índexs d'ultraviolats dels raigs de sol podran assolir nivells molt alts.

Aquest índex ultraviolat serà molt alt tant al litoral com a l'interior i al Pirineu i s'assoliran valors entre els 8 sobre 10 al litoral i a l'interior i podria arribar als 9 a una altura de 1.500 metres. L'hora de màxima incidència seran les dues de la tarda.

En aquests casos el Servei Meteorològic de Catalunya recomana exposicions màximes al sol sense protecció de 20 minuts per a les pells clares i de 30 per a les pells fosques o bé fer servir protecció solar extrema en pells clares i de factor 30 en pells fosques. A l'hora de màxima incidència i si es manté el cel serè al litoral i interior es podria arribar a valors de 8,5. Aquests valors es mantindrien en cas que el cel estigués tot el dia completament serè. En cas que evolucionin núvols alts l'UVI baixaria fins a 4 al litoral i interior i fins a 4,5 al Pirineu. En cas que els núvols fossin baixos l'UVI cauria fins a 2 en els tres llocs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jaume fletxa ppcc
3 de juliol de 2007, 02.27 h

quina credibilitat pot tindre aquest portal si fa servir mapes del principat en comptes de mapes de tot el país, de perpinyà a alacant..

feu-vos-ho mirar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa València
2 de juliol de 2007, 23.08 h

i al País Valencià?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.