directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Garcia Albiol deixa Badalona sense celebració oficial de la Diada Nacional de Catalunya

L'alcalde del PP en responsabilitza l'oposició per no voler participar de la programació que havia previst el govern municipal

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

L'alcalde del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha suspès l'ofrena floral i el discurs institucional de l'Onze de Setembre. Garcia Albiol decideix prescindir dels actes institucionals després que l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA) hagi anunciat que no hi participarà, com a senyal de protesta pels canvis introduïts pel govern municipal, entre ells, el de no incloure el terme 'nacional' als cartells de la Diada. A diferència dels darrers anys, la bandera espanyola que presideix l'Ajuntament no es despenjarà. A més, el terme 'nacional' ha desaparegut de tota la documentació oficial relativa als actes de la Diada Nacional de Catalunya. 'No té sentit mantenir els actes institucionals quan els que formen part de la institució no hi volen participar', ha etzibat Garcia Albiol.
La jornada de l'Onze de Setembre a Badalona estarà marcada per la crispació. Els partits de l'oposició havien anunciat aquesta setmana que no participarien dels actes institucionals perquè estaven en desacord amb el to que el nou govern del PP havia donat a aquesta celebració. Segons han denunciat els partits, el fet d'eliminar el concepte 'nacional' dels cartells de la Diada és un gest de 'menyspreu'.
 
El govern municipal tampoc despenjarà la bandera espanyola que presideix l'Ajuntament, com era habitual els darrers anys. S'incompleix així un acord del ple de l'Ajuntament que Garcia Albiol justifica amb el compliment d'una norma superior com la Constitució Espanyola. 'Els arguments que se'ns donen no tenen lògica. Només volen fer xivarri utilitzant la institució', els retreu l'alcalde.
 
Garcia Albiol, que mai ha participat dels actes institucionals de l'Onze de Setembre mentre ha estat regidor a l'oposició, diu ara que l'ús partidista de la Diada per part de l'oposició és 'inacceptable' perquè 'desvirtua' un esdeveniment 'important'. L'alcalde, del PP, diu que si els actes institucionals es fessin sense la participació de la majoria de membres del consistori 'no representarien el sentir de la institució'.
 
El PP, amb les entitats
 
Malgrat la supressió de l'ofrena floral i el discurs institucional de l'Onze de Setembre, Garcia Albiol ha anunciat que el PP participarà, com a partit polític, en l'ofrena floral de la Diada que fan la resta d'entitats de Badalona. Aquest és un fet també novedós, ja que mai fins ara els populars havien participat d'aquest acte organitzat per la societat civil.
 
Garcia Albiol es justifica i diu que anys enrere l'Ajuntament de Badalona 'incomplia la llei' quan despenjava la bandera espanyola de l'Ajuntament. Aquest any, diu l'alcalde, es complirà la Constitució i, per tant, el PP es veu legitimat per participar d'aquest acte popular de la Diada. Malgrat això, Garcia Albiol resta importància a aquests fets: 'No vull una batalla de banderes. Badalona té altres prioritats'.
 
Retrets a CiU
 
A l'hora de fer retrets, Garcia Albiol ha carregat especialment contra CiU, que va ser el primer partit en denunciar el 'menyspreu' del govern municipal en vers la Diada i en desmarcar-se dels actes oficials. 'Abans de reclamar segons quines coses a Badalona hauríem de veure si el president de la Diputació o l'alcalde de Barcelona, de CiU, retiren la bandera espanyola de les seves institucions'.
 
Reacció de les entitats
 
Davant l'anòmala situació que es donarà a Badalona aquest Onze de Setembre, entitats com Òmnium Cultural han reaccionat amb una jornada farcida d'actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Un dels actes més simbòlics serà la recreació a la platja de Badalona del trencament del setge de 1714, que tindrà lloc la vigília de la Diada, la nit del 10 de setembre.
 
El programa d'actes d'Òmnium Cultural començarà aquella mateixa tarda, amb una passejada històrica pels carrers mil·lenaris del barri Dalt la Vila. De matinada, els Joves d'Òmnium organitzen concerts a la mateixa platja de Badalona. Diumenge, les diverses entitats de la ciutat participaran de l'ofrena floral a la Plaça de la Plana, a les 11 del matí. Per la tarda, més festa per a joves amb nous concerts.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#57
Francesc fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 17.51 h

Jo voldria que fos veritat les primeres paraules de la noticia : GARCIA ALBIOL DEIXA BADALONA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
10 de setembre de 2011, 21.57 h

SENYORS DEL PP, DE CIUTADANS I ALTRES ESPÈCIES. ENCARA NO US RENDIU?, ENCARA NO US HEU CONVENÇUT?.
NO HEU POGUT ELIMINAR, EL CATALÀ DESPRÉS DE TANTS ANYS DE DICTADURA, DE REPRESSIÓ, I EL CATALÀ ÉS VIU, I ES VIU. EL CONTRARI, ENS ESFORÇAREM MÉS I MÉS.JA N'HI HA PROU.
CATALANS NO ENS AGENOLLEM DEVANT DE CAP SENTÈNCIA.
CATALUNYA ÉS IMPARABLE.
ELS CATALANS SOM TREBALLADORS, LLUITADORS I HONESTOS.
CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
jordibcn fletxa Barcelona
10 de setembre de 2011, 21.03 h

#52 No ets tu el que diu que es frega el cul amb la bandera d´Espanya, doncs et repeteixo que a la Plaça Sant Jaume la trobadas a la banda Generalitat (CiU) o a la banda Ajuntament (CiU), i et repeteixo si el PP i el sr. Albiol i aquí ens trobem en un sol paquet al PP però a més a més amb el més exquo amb la Camacho impresentable dels representants del PP és culpa dels sr. de CiU de Badalona, per desgràcia i si et prenguessis la molèstia de llegir els comentaris dela altres veurie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Roger fletxa Figueres
10 de setembre de 2011, 16.27 h

No perdeu el temps amb la Rossé i els altres fanàtics com ella. De ben segur que és el mateix paio que és feliç quan es vesteix amb roba interior femenina, s'embolcalla amb la bandera caspanyola i pot pagar-se un putet perquè li faci el cul i així pugui cridar com una dona. Com que no ho pot fer sovint, això, a la residència per a malalts mentals on està, passa l'estona de la seva vida inútil fent el troll a una pàgina que en principi hauria de ser catalanista (i dic "en principi" p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
10 de setembre de 2011, 16.15 h

#40 Roser, procuro respectar a tothom, però amb tesines com la teva només puc respondre al teu comentari amb aquella frase feta de: "La teva mare pot ser una santa, però tu ets una filla de puta".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
JORDI fletxa CATALUNYA
10 de setembre de 2011, 13.26 h

#51 Refrega't tu amb l'oscar tarats i la rosario,que esteu tallats pelmateix patró.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
jordibcn fletxa Barcelona
10 de setembre de 2011, 13.20 h

#50 Cert , el PP ha guanyat perquè ha tingut més vots però governa perquè els de CiU aixó ho volen, en quan a l´homenatge banderil Jordi si ets de Barcelona o hi vens a la Plaça Sant Jaume a banda i banda podras refregar-ti a gust. per cortesia dels de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
JORDI fletxa CATALUNYA
10 de setembre de 2011, 13.03 h

#46 Gràcies però el cul el faig servir cada matí per fer un homenatge a la TEVA bandera,per cert si ha guanyat el pp a Badalona ha estat per la por que teniu els inmigrants cateto-castellans als altres inmigrants,tranquils.la Europa Civilitzada ja us ha posat a l'alçada que us mereixeu:la dels inmigrants turcs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
10 de setembre de 2011, 12.11 h

aspaña gasta un 90% de les seves energies donant pel cul a Catalunya. La millor manera de tocar-els-hi els collons es amb la INDEPENDENCIA. Quan siguem un pais lliure, aspaña s´aburrira i hauran de tocar els collons a altres. hahhahhahhahha
VISCA CATALUNYA LLIURE
ENTRE TOTS FEM QUE ASPAÑA S´ABURREIXI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Josep P fletxa Calella (El Maresme)
10 de setembre de 2011, 11.54 h

Alguns no saben encara que els topònims -en qualsevol llengua- s'escriuen en majúscula. Són tan entesos en filologia que a més de voler de passar per sobre les opinions dels experts en educació, que han lloat els 30 anys de la "immersió lingüística", ara volen canviar les normes ortogràfiques.
És la SEVA "incultura".
VISCA LA TERRA LLIURE ! (de colonitzadors i botiflers)
Josep //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.